Malá hlava

98
24.10.11 19:22

malá hlava

Ahoj všichni, chci se podělit a pozeptat.Moje 35měs.holčička má malinkou hlavu jen 46cm.Jinak je tedy taky drobná 90,5cm a 11,1kg.ZA rok ji nevyrostla.Je pravda že i my s manželem nemáme obr hlavy,ale přesto.Dík za podobný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
24.10.11 19:32

My máme opačný problém - velkou hlavu…Nenávidím tabulky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
24.10.11 19:34
peggy.sl píše:
My máme opačný problém - velkou hlavu…Nenávidím tabulky… :mrgreen:

Též je nenávidím :pocitac: Děti jsou v poho a oni z nich dělají exoty.Pokud jim to myslí tak co:dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
24.10.11 19:35

no to my máme taky velkou :mrgreen: malej má od pátého měsíce 45 cm, teď nedávno měl 45,5. ale on je takovej můj šišoidek. Má to i ve zprávě z neurologie, má tzv. dolichocephalii, což je laicky řečeno dlouhá hlava, když se na něj podívám zeshora, tak jí nemá kulatou, ale podlouhlou :mrgreen:
hlavu neřeš, každý nemůže mát tabulkové dítě :nevim: hlavně, když víš, že je zdravá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.10.11 19:36
katysimi píše:
peggy.sl píše:
My máme opačný problém - velkou hlavu…Nenávidím tabulky… :mrgreen:
Též je nenávidím :pocitac: Děti jsou v poho a oni z nich dělají exoty.Pokud jim to myslí tak co:dance:

Mně hlavně štve, že nejsou schopní pochopit dědičnost. Když holt s tátou máme velký hlavy, tak asi budou mít velký hlavy i naše děti… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.10.11 19:45

Majda má o měsíc více a obvod cca stejný - měřila jsem ji jen tak orientačně když jsem háčkovala čepici.

Její tatínek má malou hlavu, když si má koupit čepici, tak je to krize :lol: …

Asi bych ji víc sledovala - jako častěji přeměřila, ale co jinak chceš dělat… Možná oběhnout nějakou neurologii nebo tak, ale na to si myslím, že je ještě čas.

Nebudu psát do druhé diskuse, ale Majda je taky drobnější, v roce úplně mimo graf, teď je asi na 20.percentilu…
Někdo malinký být musí, jinak by se ty tabulky posouvaly pořád nahoru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
24.10.11 20:04

Malá má 18m a má 45cm, po tátovi, on má jako dospělej hlavu 51cm, já 54cm, a moje dcera z prvního vztahu má stejnou 54cm ve 13letech. Je to podle mě dědičné, mě dokonce ve třetím trimestru děsil genet. gynekolog, že má dítě mikrocefalus, že může být postižená…debil. A realita? malá je čipera, velice učenlivá, temperamentní, a zdravá…Ani pediatrička nic nenamítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
24.10.11 20:22

Moje dcera opačný problém, hlava jako vodňanský starosta, pátrací balón :mrgreen: V roce 48,5 cm 8-o . Ale naše pediatrička je velice rozumná a když mě vidí, tak malou na vyšetření ani neposílá (mám obvod asi 58cm- dámský pokrývky hlavy-nepérovací-mi nikdy nebyly). Řekla bych, že pokud to mám mít dítě po kom zděděné a jinak se vyvíjí OK, tak by mě nenapadlo to řešit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.10.11 20:55

nas malej ma taky vetsi hlavu, mne teda prisla normalni ale svagr minule rika ty jo ten ma hlavu :-DD
a navic ji ma porad placatou na levy strane a pochybuju ze se to uplne srovna :-/

je celkove vetsi ale ma to po nas my s manzelem jse oba velici a dr rekla ze by bylo divny kdyby byl malej kdyz vidi nas a to samy plati i naopak sestrenice je drobnoucka a jeji manze ltaky nepatri mezi obry a jejich malej je malickej nas je asi o 4 mesice maldsi a je vetsi a mohutnejsi nez on…to je fakt ruzny a tabulky jsou nedky faaakt na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
24.10.11 21:15
katysimi píše:
Ahoj všichni, chci se podělit a pozeptat.Moje 35měs.holčička má malinkou hlavu jen 46cm.Jinak je tedy taky drobná 90,5cm a 11,1kg.ZA rok ji nevyrostla.Je pravda že i my s manželem nemáme obr hlavy,ale přesto.Dík za podobný problém.

Prosím, mám dotaz mimo téma,ale nějak nerozumím módě udávat tak velkým dětem věk v měsících. Proč nenapsat, že bude mít za měsíc 3 roky? :think: Všimla jsem si toho už vícekrát

• Citovat
  • Upravit
8384
24.10.11 21:30

jo to me taky napadlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
25.10.11 08:19
sieta.m píše:
katysimi píše:
Prosím, mám dotaz mimo téma,ale nějak nerozumím módě udávat tak velkým dětem věk v měsících. Proč nenapsat, že bude mít za měsíc 3 roky? :think: Všimla jsem si toho už vícekrát

jo taky jsem si toho už párkrát všimla a vždycky si hnned převádím, kolik jim je vlastně let :nevim: Udávání měsíců chápu tak do roka a půl, max. ještě těch dvou let. Pak už je to divný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
25.10.11 12:51
Pájinka25 píše:
sieta.m píše:
katysimi píše:
jo taky jsem si toho už párkrát všimla a vždycky si hnned převádím, kolik jim je vlastně let :nevim: Udávání měsíců chápu tak do roka a půl, max. ještě těch dvou let. Pak už je to divný :nevim:

No právě mně se někdy málem zavaří hlava, než se dopátrám kolik tomu dítě je :lol: Mému synovi je 114 měsíců a furt se dloube v nose, to je co? :zed: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML