Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš velkou podváhu. Až nabereš nějaký ten tuk navíc, prsa porostou. Jsem to samé, mám mala prsa, jsem drobná, člověk by hádal nějaká 15ka, ale je mi už 25 let.
@Anonymní píše:
Ahoj, asi to bude trošku blbé se na tohle ptát, ale ani ne za měsíc mi bude 15 let(měřím 160cm a vážím 43kg) a mám strašně malá prsa.. V rodině nemám nikoho s malými prsy(Mamka říkala, že je měla velká ve 14letech).Ve škole se mi za to smějí jak kluci tak i holky protože je mám z celých osmých a devátých tříd nejmenší, ale já už vážně nevím co mám dělat. Ani podprsenky nemám, protože mamka říká, že je nepotřebuju a stejně by se mi do nich ta prsa nevlezla. Menstruaci mám od 13 let a od té doby nevidím nějaký velký rozdíl, zdá se mi že skoro vůbec nerostou a vážně nevím co dělat, ani mi nejde přibrat… Snažím se jakkoliv ale nejde to.. prosím poraď mi co dělat.![]()
Být dobrou kamarádkou je mnohem víc, než mít… ![]()
Chlapecká postava dobře pasuje k představě nějakého sportu. Nejde jen o sport, ale tady by to byl i kus plánu, jak nějaké přátele získat. Takže nějaký, kde je možné je najít a hodil by se i k posílení figury. ![]()
Kamarádi se posmívat nebudou, ocení jiné stránky. ![]()
Chápu, že je to pro tebe těžké hlavně z toho důvodu, že se ti spolužáci směji a mamka pro tebe nemá pochopení. Taky jsem si to zažila a vím, jaké to je. Co se týče prsou, není to tak, že jenom ženské s velkýma prsama si mohou najít chlapa a mít rodinu. Upřímně si myslím, že se chlapům líbí spíše menší prsa a nechápu, proč ve společnosti panuje názor, že mají rádi velká prsa. U mě ve třídě je spousta holek, co prsa nemají a nic si z toho nedělají, naopak, jsou krásné a chytré. Ono prsa nejsou všechno, teď ti to tak připadá, ale až budeš větší, pochopíš to, teď se o to samozřejmě zajímáš, ale po čase to pro tebe bude banalita. Rozhodně bych ale neházela flintu do žita, prsa ti ještě můžou dorůst a pokud ne, tak se tím netrap, důležité je, jak se člověk chová a jaký je, ne to, jaká má prsa. Jinak podprsenku si určitě kup. Držím moc palce, hlavně to zvládni. ![]()
Malá prsa jsou výhoda.
Člověk nemusí nosit podprsenky a nic ho neškrtí, netáhne a ušetří. Nepřekáží při sportu, při spaní. Taky tam je míň objemu, ve kterým by mohlo něco zhoubnýho vyrůst. Kojit se dá i s žádnýma prsama, takže funkčnosti to nebrání.
Přibírání je těžký, taky mi to nešlo, ať jsem se na hlavu stavěla. Hlavně jez zdravě, ono se to nějak ustálí.
Držím palce, ať se najdeš cestu k tomu mít ráda vlastní tělo takový jaký je. ![]()
Přibrat, to jednoznačně
. Za to by tak 60% populace zabijelo, aby museli přibrat místo hubnout
. To ti může lehce pomoct. Navíc se furt vyvíjís, tak je tam i šance, že este něco naroste.
Navic prsa nejsou všecko. Ono naopak velký prsa nejsou v žádným případě výhra. A to dokonce ani pro muže. Někteří mají radši zadky a nohy
. Tak třeba mas nějakou výhodu tam ![]()
Neboj děvče to ještě jistě přijde…v 15 jsem na tom byla podobně..měla sem 170cm a cca 45kg a prsa veškerá žádná…pak jsem během studia na střední nabrala nějakou váhu…na cca 50-55kg a ejhle…narozdíl od tebe jsem z toho ale byla a jsem spise nešťastná..podprsenku nosim nerada, je mi to po delší době nepříjemné…a vždycky když přijdu domů tak jsem nejšťastnější že ji muzu konečně sundat…
Hlavně se nenech zblbnout touhle úchylnou dobou, kdy jsou in prsa a zadky. Buď ráda, že jsi štíhlá, malá prsa povazuju za výhodu. Ženský s velkýma lituju, nechtěla bych to ani za nic. Na spolužáky se vyprdni, jsou v pubertě, to je normální. U nás zas byly chudáci holky s velkýma prsama, všichni jsme si je dobírali.
Chápu tě, taky se mi posmívali a tak mám mindrák. Ale s postupujícím věkem vím, že velikost prsou není důležitá. Kluci se po tobě budou otáčet i tak, stačí zaujmout něčím jiným, než hlubokým výstřihem. V 15ti máš ještě naději, že ta prsa trochu vyrostou, někomu potom trochu nafozkne hormonální antikoncepce, ale jistota je potom těhotenství a kojení, které u malých prsou bývá bez problémů. Pro začátek se zajdi podívat aspoň po nějaké podprsence, myslím i v Pepcu, Kiku jsem viděla nějaké skoro dětské velikosti a nemusela by stát ranec.
No bože, to jsou starosti, mám kamarádku, ta má asi 6tky, zeptám se jestli ti je na týden půjčí.
už ji prý z toho bolí záda, zeptám se jestli ti je pošle poštou, nebo si přijedeš?
![]()
@Lorre píše:
Přibrat, to jednoznačně. Za to by tak 60% populace zabijelo, aby museli přibrat místo hubnout
. To ti může lehce pomoct. Navíc se furt vyvíjís, tak je tam i šance, že este něco naroste.
Navic prsa nejsou všecko. Ono naopak velký prsa nejsou v žádným případě výhra. A to dokonce ani pro muže. Někteří mají radši zadky a nohy. Tak třeba mas nějakou výhodu tam
Dyť to píšu.
Taková fajn kámoška, co občas a semtam i trochu nestoudně pošťuchuje, ale i mile pokecá, naprosto hladce převálcuje majitelku šestek s kilovým make-upem a nosem odřeným od stropu. ![]()
Tam i zpátky, nějaký 0 v patnácti hoď za hlavu.
![]()
Příspěvek upraven 05.02.23 v 13:00
@Rotha píše:
No bože, to jsou starosti, mám kamarádku, ta má asi 6tky, zeptám se jestli ti je na týden půjčí.už ji prý z toho bolí záda, zeptám se jestli ti je pošle poštou, nebo si přijedeš?
![]()
![]()
Každej věk má svoje starosti. Tímhle si prošla každá z nás. Dělat si z toho srandu a vymýšlet rádoby vtipný reakce a rady je ubohý!
@Anonymní píše:
Ahoj, asi to bude trošku blbé se na tohle ptát, ale ani ne za měsíc mi bude 15 let(měřím 160cm a vážím 43kg) a mám strašně malá prsa.. V rodině nemám nikoho s malými prsy(Mamka říkala, že je měla velká ve 14letech).Ve škole se mi za to smějí jak kluci tak i holky protože je mám z celých osmých a devátých tříd nejmenší, ale já už vážně nevím co mám dělat. Ani podprsenky nemám, protože mamka říká, že je nepotřebuju a stejně by se mi do nich ta prsa nevlezla. Menstruaci mám od 13 let a od té doby nevidím nějaký velký rozdíl, zdá se mi že skoro vůbec nerostou a vážně nevím co dělat, ani mi nejde přibrat… Snažím se jakkoliv ale nejde to.. prosím poraď mi co dělat.![]()
az ti to rekne frajer,
tak muj rekni,
vsak ukaz tride sveho pindoura, pane chytry
Neboj se, za chvilku pujdes do jine skoly, kde to s posmechem bude mozna lepsi… a nebo taky ne, nicmene po stredni skole uz vazne nikdo takhle prsa neresi, staci, az vrstevnici trochu mentalne vyrostou a uz jim to nebude pripadat dulezite… zadne obdobi v zivote netrva vecne a za par let budou tvoje prsa zajimat jenom pritele, nikdo jiny do toho nebude zvanit
ono to totiz dulezite vubec neni, ale stejne je to jako s vlasy (rovne se kulmuji a kudrnate zehli, zeny s malymi prsy by si praly vetsi, ty s vetsimi zase mensi, pry se to poti a boli z toho zada)
tak ci tak, rozumim, ze to je tezke, ja mam mala prsa a obcas jsem slysela nejakou poznamku od pubertaku jeste na zakladce, na stredni ani jednu
a pro jistotu jsem si nasla chlapa, kteremu se velka prsa nelibi
nicmene i tak bych podprsenku doporucovala, kor v bilem obleceni pak bradavky prosvitaji a kdo to tak nenosi schvalne, a predpokladam, ze ty bys spis chtela, aby se ti na hrudnik moc lidi nedivalo, tak podprsenka urcite pomuze k tomu, aby tvoje prsa pritahovala mene pohledu
ja teda zadny mindrak nemam a nazory ostatnich me nikdy moc nezajimaly, presto bych bez podprsenky s vycpavkama nedala ani ranu
ale jestli s vycpavkama nebo bez, to je uplne na tobe, urcite doporucuju aspon nejakou, nepritahovalo by to zbytecnou nezadanou pozornost
a hlavne nezoufat ![]()
@Alice180 píše:
@RothaKaždej věk má svoje starosti. Tímhle si prošla každá z nás. Dělat si z toho srandu a vymýšlet rádoby vtipný reakce a rady je ubohý!
Já si nedělám sní srandu, jen říkám, že má hloupé starosti, vždyť přece nezáleží na velikosti, teď chce velké prsa, až jí budou bolet záda pochopí
, nemusí mít přece každá bomby jako škody oktavie kombi ![]()
@Rotha píše:
Já si nedělám sní srandu, jen říkám, že má hloupé starosti, vždyť přece nezáleží na velikosti, teď chce velké prsa, až jí budou bolet záda pochopí, nemusí mít přece každá bomby jako škody oktavie kombi
Ale pro ni to v tomhle věku nejsou hloupé starosti. Já se tím v jejím věku taky dost trápila. Tím tuplem, když na to poukazuje okolí (rodina, spolužáci) a to to ani nemusí myslet zle, ale ve srandě, jenže mě to třeba vtipné nepřišlo.