Uleva na danich na dite

3.2.23 19:48

Uleva na danich na dite

Ahoj holky.
Od 1.8.22 jsem zamestnana na smlouvu, vyplnovala jsem papir ze chci ulevu na dite. Vyplatnice nebyla rozepisovana takze jsem to nezkoumala ale v lednu pri podepisovani dani jsme zjistili ze mi to nebylo placeno ani dovyrizeno. Tim padem jsem zadala zpetne a novou uadnost od ledna…ale opet nemam nic na vyplatnici a porad mam ze na maleho nic neuplatnuji. Pritel pobira jen na druhe dite na prvni jsem mela pobirat ja. Jak to resit dale kdyz mi to opet nevyridili zpravne a nic nedostavam prece jim nenecham za minuly rok penize…prosim o radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
3.2.23 19:54

Slevu na dítě je možné uplatnit i jednou najednou za celý rok v ročním zúčtování nebo daňovém přiznání. Nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 20:01

@Cenarius takze kdyz v pondeli zajdu na financni urad ze chci zpetne od toho 1.8 do1.2 ulevu na dite tak mi to vyplati? S tim ze dolozim vse co musim jako je smlouva o zamestnani, plus znova ten papir co jsem vyplňovala s sefovouale zahadne zmizel nebo ja nevim ze opet nic nepobiram?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
3.2.23 20:03

Za loňský rok si požádej o roční zúčtování dostaneš vše zpět.. Teď běž opět za mzdovkou ať si to v systému nastaví a další rok si opět necháš udělat zúčtování a ty peníze dostaneš co ti neuplatnila za leden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
3.2.23 20:04
@Monikabelska píše:
@Cenarius takze kdyz v pondeli zajdu na financni urad ze chci zpetne od toho 1.8 do1.2 ulevu na dite tak mi to vyplati? S tim ze dolozim vse co musim jako je smlouva o zamestnani, plus znova ten papir co jsem vyplňovala s sefovouale zahadne zmizel nebo ja nevim ze opet nic nepobiram?

Ne, požádej zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování (do 15.2.). Případně si můžeš udělat daňové přiznání sama, ale jestli tomu nerozumíš tak udělej první variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 20:05

@JancaS84 dekuju, problem je ze jsme to vyplnovaly na zacatku ledna nekdy kolem 12.1.2023 ale porad to meni ani jedno z toho.

Příspěvek upraven 03.02.23 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
3.2.23 20:05
@Monikabelska píše:
@JancaS84 dekuju takze pojedu na financak. At mi to zpetne vyplati kdyz nase tak nejak tape co se vlastne vyplnuje.

Ne, viz moje odpověď výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 20:07

@JancaS84 no ja to vyplnovala kolem toho 12.1 nebo jaky datum byl. Ze chci zpetne a pak i na tento rok..ale asi je zase nekde chyba jelikoz leden opet nic nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9769
3.2.23 20:10
@Monikabelska píše:
@JancaS84 dekuju, problem je ze jsme to vyplnovaly na zacatku ledna nekdy kolem 12.1.2023 ale porad to meni ani jedno z toho.Příspěvek upraven 03.02.23 v 20:06

A vyplňovali jste co? Prohlášení poplatníka nebo Roční zúčtování? Pokud to první, tak bys měla vidět měsíční slevu v lednové výplatě (většinou se vyplácí v únoru). Pokud to druhé, tak peníze za předchozí rok dostaneš, až se to zúčtuje a pripisou ti to k výplatě (u nás to bývalo myslím k dubnové). Na FÚ ti nedají nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
3.2.23 20:12
@Monikabelska píše:
@JancaS84 no ja to vyplnovala kolem toho 12.1 nebo jaky datum byl. Ze chci zpetne a pak i na tento rok..ale asi je zase nekde chyba jelikoz leden opet nic nemam.

Tak jestli jsi podepisovala, že chceš roční zúčtování tak to vše dostaneš ve výplatě nejspíš za březen.
Pokud tam za leden slevu nemáš tak musíš opět za mzdovkou ať si to opraví. Za leden už s tím nic neudělá když to má hotový, takže to dostaneš pak zase příští rok. Ale prostě ji dupni za krk ať to konečně nastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 20:14

@Jahru oboji. Rocni zuctovani kde bylo napsano ze zadam zpetne za mesice -8.9.10.11.12 a pak ze chci pobirat na dite od ledna 1.1.2023 do konce smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 20:16

@JancaS84 ale jak zjistim ze to poslala a ze ty penize dostanu kdyz ma porad problem a nezaridi ani jedno. Jak ty penize pak dostanu zpet? Jsem tam jedina s ditetem jina zamestankyne nic nepobira to ma takovy problem to potvrdit a vyplnit dobre :zed: ja uz z toho nemohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9769
3.2.23 20:16

A ty už máš výplatu za leden? Anebo jsi hledala slevu ve výplatě za prosinec (která většinou chodí v lednu)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 20:17

@Jahru uz mam vyplatni pasku za leden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
3.2.23 20:19
@Monikabelska píše:
@JancaS84 ale jak zjistim ze to poslala a ze ty penize dostanu kdyz ma porad problem a nezaridi ani jedno. Jak ty penize pak dostanu zpet? Jsem tam jedina s ditetem jina zamestankyne nic nepobira to ma takovy problem to potvrdit a vyplnit dobre :zed: ja uz z toho nemohu

Tak za ten rok to fakt poznáš to budeš mít o hodně víc ve výplatě.
Jestli chceš tak mi pošli do zprávy fotku vyplatnice, podívám se na to. Zacerni si svoje údaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová