Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monikabelska píše:
@Jahru uz mam vyplatni pasku za leden
Tak bych se s páskou došla zeptat účetní, ať ti teda ukáže, kde je tam ta sleva. Pokud tam nebude, tak trvat na nápravě, případně si stěžovat vedení.
Za předchozí rok tam ještě sleva nebude, čas na vyplnění ročního zúčtování je do 15.2., pak má mzdovka nějaký čas na zpracování a poslání, pak to zpracuje FÚ, pošle peníze a až pak ti je pripisou k výplatě. Takže to trvá
@Jahru prave ucetni je az v praze my jsme ve frydku mistku, a vse se resi pres sefku kterou mame. Ona vi ze jsme to vyplnovali uz toho 1.8 se smlouvou a podavali i kde jsem byla zamestnana pres cely rok. Ale nic jsem nedostala tak jsem zadala tedy zpetne ale porad neni videt zadna akce ani nyni tento mesic nic. Proste je to divne. Jako by to ta ucetni nevyridila. v pondeli pojedu za sefovou a reknu ji co a jak
@Jahru píše:
Tak bych se s páskou došla zeptat účetní, ať ti teda ukáže, kde je tam ta sleva. Pokud tam nebude, tak trvat na nápravě, případně si stěžovat vedení.
Za předchozí rok tam ještě sleva nebude, čas na vyplnění ročního zúčtování je do 15.2., pak má mzdovka nějaký čas na zpracování a poslání, pak to zpracuje FÚ, pošle peníze a až pak ti je pripisou k výplatě. Takže to trvá
Ne, opravdu ji tam nemá. Jen slevu na poplatníka.
@Monikabelska píše:
@Jahru prave ucetni je az v praze my jsme ve frydku mistku, a vse se resi pres sefku kterou mame. Ona vi ze jsme to vyplnovali uz toho 1.8 se smlouvou a podavali i kde jsem byla zamestnana pres cely rok. Ale nic jsem nedostala tak jsem zadala tedy zpetne ale porad neni videt zadna akce ani nyni tento mesic nic. Proste je to divne. Jako by to ta ucetni nevyridila. v pondeli pojedu za sefovou a reknu ji co a jak
To vypadá, že je účetní trubka, no
Zajít za sefovou bude nejlepší, držím palce, ať se to pohne. A raději bych si zkontrolovala, jestli máš správně vyplněnou tu slevu za minulý rok na zúčtování (jestli to máš elektronicky nebo ať ti ucetni pošle sken mailem), abys nepřišla o peníze za minulý rok.
@JancaS84 píše:
Ne, opravdu ji tam nemá. Jen slevu na poplatníka.
Takže účetní „šikulka“ ![]()
@Jahru píše:
To vypadá, že je účetní trubka, noZajít za sefovou bude nejlepší, držím palce, ať se to pohne. A raději bych si zkontrolovala, jestli máš správně vyplněnou tu slevu za minulý rok na zúčtování (jestli to máš elektronicky nebo ať ti ucetni pošle sken mailem), abys nepřišla o peníze za minulý rok.
Může si pak kdyžtak podat ještě přiznání kdyby to zmrvila.
@JancaS84 píše:
Může si pak kdyžtak podat ještě přiznání kdyby to zmrvila.
To je pravda. Ale stejně by člověk předpokládal, že něco tak jednoduchého, jako uplatnit slevu na dítě mzdová účetní zvládne ![]()
@Jahru píše:
To je pravda. Ale stejně by člověk předpokládal, že něco tak jednoduchého, jako uplatnit slevu na dítě mzdová účetní zvládne
Asi tak. Zvlášť když zjistili, že to měla uplatnit už loni. Stát se to mě, tak pošlu zakladatelce velkou čokoládu a dám si na to sakra bacha.
@JancaS84 píše:
Asi tak. Zvlášť když zjistili, že to měla uplatnit už loni. Stát se to mě, tak pošlu zakladatelce velkou čokoládu a dám si na to sakra bacha.
@Monikabelska píše:
No a dolozila si v praci potvrzeni od manzela z prace, ze on uplatnuje jen to druhe dite?
@Monikabelska u ledna bych trvala na opravě. Pokud máš vše správně doloženo a vyplněno, nevidím důvod proč čekat na peníze až so ročního zúčtování. Je teprve 4.2., takže ten leden může klidně opravit.
Teoretická otázka pro účetní:
Pokud by zakladatelka pracovala vloni jen 5 měsíců za minimální mzdu, nehrozí jí, že o ten daňový odpočet přišla? Že i kdyby si podala sama daňové přiznání, tak nesplní podmínku minimálního příjmu ve výši 6× min. mzda?
Nebo pro udělání ročního zúčtování daně zaměstnavatelem platí jiná pravidla?
@pipa.k Hrozí, pokud se pohybuje na hrane prijmu, mela to resit hned.
@pipa.k právě proto pokud je to chyba účetní, měla by opravit mzdy. Roční zúčtování ani daňové přiznání neslouží k opravám.