Malá váha v 37.týdnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
15.9.10 16:26

Holky, jste zlatý, s každou další odpovědí jsem klidnější, já bych na to jinak pořád musela myslet a to by miminku určitě nedělalo dobře.Přiznávám, že jsem v tomhle ohledu zbytečně přecitlivělá, ale v loni jsme přišli o mimi v 23.týdnu, na velkém UTZ se zjistilo, že nemělo ledvinky a po porodu by umřelo,už jsem ho bohužel musela porodit, nejhorší den mého života.Tenkrát se mi zhroutil svět, strašně moc to bolelo u srdíčka. Docela rychle jsem pak otěhotněla znovu, bohužel opět špatně - mimoděložní, takže tohle je vymodlené miminko a proto takový strach, aby vše do třetice dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.9.10 16:32

klídek nečetla jsem všechny příspěvky, ale malá se narodila 36+4 s porovní váhou 2660 g což je téměř to samé co tipují tobě, navíc odhady se fakt hodně liší (mě den před porodem tipoval doktor 2990g). Malá je naprosto v pořádku jen byla vždy oproti jiným dětem drobnější, ale tak k tomu se svojí tělesnou konstitucí máš taky předpoklady. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.9.10 16:33

To je pochopitelné. Ale opravdu se neboj.
Já ležela na rizikovém s maminkou co měla taky menší mimi ( o dost) a skoro žádnou plodovku. A když sem tam s ní byla, přišla na vizitu doktorka a řekla, že na UZ zjistili, že z ničeho nic nabralo za 14 dní skoro půl kila. Tak měla velkou radost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.9.10 17:04

Jééé, tak to bych taky chtěla, aby mimi takhle pěkně papkalo, ty drobné dětičky jsou tak křehoučké, že se na ně člověk úplně bojí sáhnout, aby jim něco neuděl…to bude můj případ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
15.9.10 17:18

neboj se, např. dvojčátka málokdy dosahnou hranici tří kil, většinou je to kolem těch 2,5 kg. A to jsou donošená zdravá miminka (-: no a pak jsou ti nedonošeňátka, kteří se musí narodit o pár týdnů dřív a ty mají ještě méně a naprostá většina to pak jsou krásné zdravé děti. Má nejmladší ((-: byla vytažená o minutu později měla při porodu 2475g a odhad před byl 2660g, rodila jsem 38+0 SC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.9.10 18:38

Na dvojčátka krásná váha, na to že se musí o papání dělit :potlesk:
Mě jen nejde do hlavy, čím to je, že každé mimi je jiné, ty odlišnosti ve váze jsou docela obrovské, dětičky s 2500g a 5 kg macíčci, přitom do 20.týdne (co jsem tak nastudovala), je většina dětí stejná a pak takový rozptyl.Maminky tady píšou, že na množství příjmu jídla nezáleží, to bylo první, co mě napadlo, že málo jím.Pak mě taky zaráží, jak různě maminky nabírají kila, někdo nabere 35 kg a má mimi 3 kg, někdo 10 kg a má mimi 4 kg, no prostě je to zvláštní.Nejhorší ale na tom je, jak mají doktoři na všechno tabulky a do těch nás a miminka škatulkujou a pak jsme z toho vystrašené…viz.mů případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
15.9.10 18:48

jj…já přibrala v těhotenství 17 kg.....takže jídlem to asi nebude ta váha miminka.....neboj určitě to bude v pohodě…i když jsme měli tak nízkou váhu tak nás nikam na neonatologické oddělení nestěhovali, protože byl v termínu…jen jsem si dál poležela v nemocnici dokud jsme nenabrali 2,5 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.9.10 18:50

Já bych řekla, že je to genetika. Všichni taky neměříme a nevážíme v dospělosti stejně :wink:
Já mám štěstí, že se kolem mne motají logicky myslící doktoři, co vidí, že když mám metršedesátosum, 65kilo a okolo pupku 90cm, nebudu mít čtyřkilové mimi. Každá žena má určitý „stop stav“. Za ten už děloha prostě neporoste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
15.9.10 22:10

Ahojky,
Taky bych te chtela uklidnit. Kazde minko proste jinak roste, to je jako u deti a dospelich. Ja jsem taky drobnejsi postavy 164 cm a normalne mam tak 48- 50kg. V prvnim tehotenstvi jsem pribrala 8 kg a to jsem opravdu strasne jedla. Za posledni tydny jsem nepribrala nic a to byli vanoce a ja jsem se opravdu nacpavala a mala se narodila 38tt+1 a mela 2.52kg a naprosto v poradku.
Preji hodne stesti a zdrave miminko. A snaz se na tu vahu nemyslet. Hlavne ze jinak vse podle ULT je v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
16.9.10 07:51

Jitulinečko, já jsu 37+5 a odhad váhy má maléj 2600g. Je to sice míň, ale jak už tady je napsáno, můžou se mýlit a pokud ne, tak si myslím,že je to prostě v pohodě. Dospělí taky mají váhu někteří 60kg a někteří 130kg :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.9.10 09:14

Holky, opravdu moc a moc děkuju, že jsem se o tom s vámi mohla poradit a že na základě toho už vím, že takových miminek je spoustu, já to opravdu na začátku obrečela. Je to také hodně ovlivněné tím, že okolo mě se v posledních 4 měsících narodilo 5 miminek, která byla velká (od 3600 do 4200g), to si pak člověk řekne, že takový hubeňourek, co mám v bříšku je nenormální.
Ale to tady čtu, vůbec to není vyjímečné,říkám si, že by se mi aspoň mohl lépe rodit než nějaký mamutík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.9.10 09:19
JITULINECKA píše:
Holky, to jste mě uklidnily, mě se chtělo v porodnici z toho brečet, už 2× jsme o mimi přišli, tak jsem si říkala, že je zase něco špatně.Myslíte, že kdybych teď začala víc jíst, že mimi ztloustne? Jím normálně, rozhodně se nepřežírám, ale možná je to fakt málo, dá se tím váha ovlivnit?

Vahu detatka neovlivnis,tim,ze zacnes ty vic jist.Beztak si vezme to nutne co potrebuje a zbytek se ulozi tobe :)Tak jsem to delala ja a nabrala jsem 15kg a mimi beztak bylo male,ale o to zdravejsi a krasnejsi.ted mi ten uzlicek spinka v postylce.Ma chuderka vysoke teploty po vcerejsim ockovani. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milli 76
16.9.10 11:15

Jitulinecko, mě se nezdá, že bys měla malé miminko. Já byla na převážení minulý týden 34+6 a naše váha je 1800g. Prý jsme pořád v normě. :lol:

• Citovat
  • Upravit
17180
16.9.10 13:09

Jitu tak v tomhle tě zase asi „neuklidním“ já rodila 2660 g a nepřišlo mi že by to šlo nějak lehce :lol: :lol: ale pravda, že nemám zkušenosti se 4 kilovým děckem. ale když jsem pak na ty děti koukala tak naše malá tu kebuli neměla o tolik menší než ty 4 kilové děti jen byla prostě hubenější,ale hlava jde jaksi první :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ištar666
4.10.13 19:21

Tak to já se dneska na UTZ dozvěděla, že malá je o 2 týdny pozadu s vahou, jsem (jsme) 34+1tt, má 1870g, je to v pořádku, ve čtvrtek 10.října jdem na kontrolu. Já si myslím že to ale nabere do 14.listopadu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky