Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ištar666 píše:
Tak to já se dneska na UTZ dozvěděla, že malá je o 2 týdny pozadu s vahou, jsem (jsme) 34+1tt, má 1870g, je to v pořádku, ve čtvrtek 10.října jdem na kontrolu. Já si myslím že to ale nabere do 14.listopadu.
vůbec se nestresuj..nic to neznamená
já měla oba ve 31 plus asi 3 okolo 1400gramů, a oba měli při porodu přes 3,5 kila, mladší skoro 4..a to jsou narození 18, resp 6 dní před termínem ![]()
@slavuska1 tak teď jsi vystrašila mě, já se těším na malé miminko a snadný porod ![]()
Neboj, já měla jednoduchý spontánní porod bez komplikací syn měl 3300g když se narodil, šlo to jak po másle.
@Any83 já si nemyslím, že to s velikostí miminka nějak souvisí, tak neboj
prostě to roztahování bolí nejvíc, a to se musí roztáhnout i pro miniaturní mimčo ![]()
@Any83 píše:
@slavuska1 tak teď jsi vystrašila mě, já se těším na malé miminko a snadný porod
neboj, já měla celkem snadný porody
sice to bolelo jak sv. ňa, ale objektivně pohoda, pár hodin, pár zatlačení, pár stehů ![]()
To mě okolo 8hodiny ráno píchli plodovku, v půl druhý mi zavedly oxitocin, v půl třetí jsem dostala kontrakce, ve třičtvrtě na tři mě položili na lehátko, já bolestí nemohla tlečit, tak mi asistentka zatlačila na břicho párkrát a ve tři byl na světě syn, první co mi řekli Tomu uděláme culík. Byl hodně vlasatý.