Malá váha v 37.týdnu

314
15.9.10 15:23

malá váha v 37.týdnu

Ahoj holky, dnes jsem byla na UTZ, jsem 36+6 a miminko má podle odhadů pouze 2500g, prý je droboučké, ovlivnilo to hlavně menší bříško jehož rozměr prý je o cca 2-3 týdny menší. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Mám strach, že je něco špatně. Jinak já sama jsem drobná, normálně vážím 51 kg při 165cm a přibrala jsem 7 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
15.9.10 15:28

Odhady vahy jsou velmi nepřesné, klidně +-500g. V tomto týdnu už se dítě vyvíjí i podle dispozic po rodičích.
Pokud máš odhad teď 2,5kg, tak fakt nevím, kde je problém, ještě nejsi v termínu. Pokud je to spočítaný odhad na termín porodu, tak to vypadá na menší mimčo, ale nepřijde mi to zas až tak tragické.

Podle mě důležité jsou hlavně průtoky pupečníkem, jestli je dítě dostatečně vyživované a jak funguje placenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.9.10 15:33

To je uplne normalni miminko, nektera miminka jsou vetsi a jina mensi, nemusi byt vsecka tabulkova :wink: Nase Zuzka se narodila 38+0 a vazila 2590g, uplne normalni zdrava holcicka, za 3 dny jsme sly domu. Vazne to neres, nad 2500g je to uplne jedno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.9.10 15:35

Mimochodem od 8 mesicu sedi a leze, ted se stavi na kolinka, pozadu rozhodne neni, spis napred :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
15.9.10 15:41

Ahoj, taky bych byla uplne v klidu.. ja nevim nic, me muj gyn rekl, ze vaha rici nelze :cert: :cert:
Jsem ted v 36.tt a prvni dcera se narodila ve 40. s vahou 2900g,uplne normalni, zdrava,jen je drobnejsi, coz vubec nevadi, takze to jeste klido dozenes a treba i „prezenes“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
15.9.10 15:48

Tak v tomhle te muzu naprosto uklidnit.A vazne mi ver.Ja mela uplne stejne odhady.Doktori me desili,jestli bude vse ok a ze se to uvidi po porodu a podobne kecy.Kazdopadne se mi den po terminu,kdy mi porod pro jistotu vyvolali narodila nadherna holcicka,ktera je absolutne zdrava a krasne prospiva,dokonce pribira vice,nez by musela.
Den pred porodem odhad vahy byl 2,4kg a druhy den se mi narodila Adelka mela 2,650kg.Takze vidis,ze i ty odhady nejsou presne.A ja mam stejnou i postavu,jalko ty.Pred tehu jsem mela 50kg a pribrala jsem 15kg.Ktere uz ted mam teda dole.Kazdopadne jeste jednu vyhodu ma drobne miminko,vydrzi ti dele male obleceni a hlavne ten porod,ten muj trval cca 40minut.A byl to nejuzasnejsi zazitek meho zivota.Takze se tim netrap.Proste na nas priroda mysli a nam hubenourum nedava velka mimca,abychom to pohodove zvladli :)Budu na tebe myslet a uzivej si zbytek tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
15.9.10 15:50

Jak píšou holky, ta váha mi příjde úplně v pořádku, když jsem čekala první dceru, taky mi říkali, že to bude modelka (že má málo přes bříško) myslím, že to taky bylo 2-3 týdny míň, narodila se 38+4 s váhou 3170g. Teď má 2,5 roku a je vysoká a štíhlounká. Myslím, že až vyroste bude za tuto kombinaci velmi ráda …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.9.10 15:54

Holky, to jste mě uklidnily, mě se chtělo v porodnici z toho brečet, už 2× jsme o mimi přišli, tak jsem si říkala, že je zase něco špatně.Myslíte, že kdybych teď začala víc jíst, že mimi ztloustne? Jím normálně, rozhodně se nepřežírám, ale možná je to fakt málo, dá se tím váha ovlivnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 15:59

prý nedá, já jsem měla klučinu přes 4kg a nabrala 25kg, prý to není tím ale dědičnou dispozicí, manžel má dva metry.. proč se tím trápíš, dr říkal něco že je špatně? pokud ne, byla bych úplně v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
15.9.10 16:03

Doktor neříkal nic,spíš já jsem po těch 2 předchozích špatných zkušenostech ze všeho vyplašená a jak není něco úplně podle tabulek, tak se hrozně trápím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.10 16:06

já tě chápu ale ten dr to musí vědět, tak se ničeho neboj, ten stres ti víc ublíží než pomůže něco vyřešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.9.10 16:07

Bud ráda, že má aspon 2a pul kila. Já měla toudle dobou odhad 2200g. Ptala sem se a řekli mi, že já jsem prostě drobnější, tak bude menší po mě. Stravou se to ovlivnit nedá. Já v ty době měla příbytek 0kg. Známá nabrala 20 kilo, holčička se narodila na termín a vážila 2450g. Hold někdo má mimi pětikilový, někdo poloviční. Hlavně aby bylo zdravé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
15.9.10 16:11

Tak te take uklidnim.....
jak uvidis v podpisu, malej se narodil a mel 2kg60g a rodila jsem v 37+1, proste se nekomu rodi mimca drobnejsi… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
15.9.10 16:16

Ahoj,tak budeš mít drobečka no :hug: ,rodila jsem ve 38týdnu a malá měla 2650g,narozdíl od větších miminek se krásně přisávala,takže velmi dobře prospívala a za tři dny jsme šly domů.Jo a to jsem přibrala 21kg :wink:

• Citovat
  • Upravit
2654
15.9.10 16:18

Ahoj…má zkušenost je, že ve 35tt mi řekli ať nečekáme žádnýho obra :mrgreen: narodil se nám ve 39tt chlapeček měl 2280 gr a 42 cm…dnes jsou mu tři měsíce a máme 5,4 kg…všechno dohnal.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí