Malá výška, somálské bříško

Anonymní
25.3.13 15:24

Malá výška, somálské bříško

Ahoj holky,
potřebuju poradit, jestli se některá nesetkala s tímtéž. Syn, čerstvě 3 roky má 93cm, je na spodní hranici „normální“ výšky, váha odpovídá výšce, ale taky je nízká. Ačkoliv hodně jí, nemá nikde tuk, opravdu nikde (mám porovnání s ostatními dětmi, je nás hodně). Konzultace s lékařem byla, prý se to má hlídat, jdeme na krev, kvůli štítné, ohledně GENETICKÉ predispozice to vidí lékař zcela mimo tabulky (já i manžel jsme vysocí dost, můj otec také). Co mě ale zaráží nejvíc je, ten jeho pupík, on má pořád bříško jak somálské dítě, vyboulené, veliké, nepřirozené.. Nějaké nápady?? díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
25.3.13 15:30

Nam doktorka v 18 mes..rikala ze jsme s vahou na stiru, v 18 mes mel myslim okolo 10.39 kil…Ale rikala ze je syn zase vysoky.
Syna jsem merila teda nejak pred mesicem a ma 92 cm a to za 5 dni ma 2 roky…Vysoka jsem ja taky mam 175 cm a manzel 178…jsme pomerne vysoka rodina, jak z me strany tak z manzelove…Jen me teda trapi synova vaha, zda je v poradku, pred 14 dny mel okolo 12 kil…
Je to nase zizalka, vyhubla, zebra mu lezou, pas skoro zadny…Ale je fakt ze v rodine nejsme zadny otesanci, ani ja ani manzel.Apod.. :think: Ale docela me tohle trapi, brisko ma normalni nas syn. Majinko vyboulene.Jak kdy!!

Jdete na ty testy a uvidis, ale rekla bych ze to bude v poradku…Ale teda tu vysku ma malou, ale kazdy dite neni tabulkove, my taky ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
25.3.13 15:32

Jeste dodam ze syn me lita od 10 mesicu..A kdyz se narodil mel 49 cm a 2700g…
A rekla bych ze ma dobry spalovani po me, ja muzu snist co chci, a vaha stoji, nebo se malinko zvedne a pak zase jsem kde jsem byla. A syn to ma asi taky tak, tak tim se nejak uklidnuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
25.3.13 15:38

A nema nejake zazivaci potize? Uvidite z krve, mozna bych zasla i na alergologii a zkusila se zeptat na testy na celiakii.. a pripadne jine netolerance, treba telo nemuze poradne vstrebat ziviny.. Nevim, ale myslim, ze za pokus nic nedate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
25.3.13 15:40

Bohužel neporadím, ale máme to dost podobně… Syn má 19 měsíců, ale taky má břicho jako somálec, malou výšku, prostě taková vyžle, kromě toho vypouklýho břicho. Nemá ani 10 kilo. Je pomalejší ve všem, chodit začal na vánoce, nemluví… Ale u nás je to způsobeno metabolickou poruchou, už 13 měsíců neustále jen lítáme po neurologii a stále se mu dělají další a další testy. Mohla bych do něj klidně rvát 10 koblih denně (což nedělám), ale stejně by to na něm nebylo vidět. Prostě nepřibírá, je hubenej, vypouklý bříško… Ví se jen, že je to metabolická porucha, ale jaká přesně a jak to bude vypadat do budoucna se zatím stál neví :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
25.3.13 15:43

Buďto zažívací potíže - prostě nafouklé bříško, nebo taky hypotonie svalů. Tím jak nejsou svaly břicha napnuté tak jak mají tak je bříško vypouklé. Syn to má - ale ten je hypotonický celý a je to v souvislosti s dg.DS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
25.3.13 15:48

Dceři je teda rok a půl, je malá (10.percentil), hubená (10.percentil) a má vyvalený břicho, až mi to přijde moc. Dr. na její postavičce neshledala nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
25.3.13 15:49

Malinké děti mají ty bříška vyboulené, ale postupně by se měli s chůzí osvalovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
25.3.13 16:00

Ano, jak už tu bylo zmíněno, syn má k té metabolické poruše ještě lehkou hypotonii. Cvičili jsme i vojtovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
25.3.13 17:31

Vyboulené bříško a malá výška může být i příznakem celiakie, takže pokud se budou dělat testy, chtěla bych i na tohle ať doktorka udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.3.13 21:37
@vokishka píše:
Vyboulené bříško a malá výška může být i příznakem celiakie, takže pokud se budou dělat testy, chtěla bych i na tohle ať doktorka udělá.

celiakii nema, na to uz testovan byl, kvuli me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+