Malá zlodějka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41283
25.2.22 11:05
@wenatka píše:
Včera ji u nás vypadlo z aktovky pero (neví že ji u nás vypadlo, vím to jen já)které si dcera pred týdnem koupila za své našetřené peníze, a hned druhý den ho neměla a celkem to obrecela. Kamaradky sem se už jednou ptala jestli neví kdo by ji to mohl brát nebo kde to ztrácí, jen sklopila hlavu a řekla že nevi

a proč jsi se hned nezeptala? :think: to pero jsi vzala? já bych to řešila hned na místě, teď už budeš těžko cokoli dokazovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.2.22 11:31

Holky dík za rady, sem d…il měla sem včera jednat hned a bylo by vyřešeno. Zatím s maminkou ani učitelkou řešit nechci. Za hodinku maj prijit ze školy. Uvidím co mi řekne ona sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
25.2.22 11:51
@wenatka píše:
Dobrý den, potřebuji poradit. Dcera 9let má ve třídě kamarádku s kterou sedí v lavici, chodí k nám na návštěvy, kamarádi se už od školky. Akorát poslední dobou se dceři začali ztrácet věci (pera, tužky, zmizíky, gumy, krabička na svačinu). Včera jsem náhodou zjistila, že ji to bere ta kamarádka. Pořád přemýšlím proč to dělá, a jak to vyřešit. Dnes k nám má přijít na návštěvu. Myslíte když si s ní o tom promluvím sama, že to bude mít nějaký efekt?

Asi nejdůležitější je, jak si tk zjistila. Pokud to jen někdo tvrdí, a je jedno, jestli tvoje dcera, pouštíš se na tenký led. Byla chycena za ruku, našly se ty věci u ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4653
25.2.22 12:01
@wenatka píše:
Holky dík za rady, sem d…il měla sem včera jednat hned a bylo by vyřešeno. Zatím s maminkou ani učitelkou řešit nechci. Za hodinku maj prijit ze školy. Uvidím co mi řekne ona sama.

Já bych to pero hned vzala a pochválila spolužačku, že to pero našla, že jste ho dlouho hledali. Že se dceři pořád ztrácejí věci, asi je někdo bere, tak aby taky dávala pozor, jestli někoho neuvidí, že bys to nerada řešila s paní učitelkou, ředitelem a volala do školy policii, že v jejich třídě někdo krade. (Přísný výmluvný pohled do očí spolužačky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
25.2.22 12:02
@wenatka píše:
Dobrý den, potřebuji poradit. Dcera 9let má ve třídě kamarádku s kterou sedí v lavici, chodí k nám na návštěvy, kamarádi se už od školky. Akorát poslední dobou se dceři začali ztrácet věci (pera, tužky, zmizíky, gumy, krabička na svačinu). Včera jsem náhodou zjistila, že ji to bere ta kamarádka. Pořád přemýšlím proč to dělá, a jak to vyřešit. Dnes k nám má přijít na návštěvu. Myslíte když si s ní o tom promluvím sama, že to bude mít nějaký efekt?

Hele u tech psacich potřeb bych si rekla, ze si to proste pomotali, dcera měla v penále věčně cizí pastelky nebo pera, stejne tak se nam ztrácely ty jeji, proste ve třídě nebo casteji v druzine nekdo sbalil do sveho penalu, co mel okolo…kdyz k tomu mela dcera citovou vazbu normalne si o to rekla dotycnemu zpet, stejne tak on ji…
Ale jestli to ta holčička dělá cíleně, tak to asi dceři závidí, já bych spíš byla pro, aby si to dcera vyřešila sama, snažím se do těchto věcí zasahovat co nejméně, když hodnota dané věci není ani 50 nebo 100 korun, jo kdyby jí vzal někdo hodinky nebo boty, tak to už bych řešila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.2.22 12:02

A tvoje dcera na to co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.2.22 12:03

Protože je taky možné, že si holky něco mění, pujčují, a podobně.. Pvrní bych si to nechala vyřídit holky samotné.. Myslíms i, že jsou dost velské na to, jako kamarádky toto pořešit..
Pokud spolu kamarádi od školky a toto se děje, tak si myslím, že mezi nima by byl problém
První co bych udělala já tak si sedla s vlasním dítětem a zeptala se, jeslti si nemění věci, nepujčují, než bych někoho obvinila..
U nás náš kluk běžně něco nosí a nebo mizí, že si s kamarádem vyměnili gumu, a nebo kamarád mu dal tužku.. Včera dones lipo od kamaráda.. Pak jiný den zase mu nesl nálepky náš
Docela jsem zvědavá co z toho bylo, ale at to dopadne jak chce, to řeknu upřímně, tak se dost zůstala v šoku, že většina na prvním místě by hned někde bokem odchytila holku..bez rozmluvy d vlasní dcerou. Jsou to dlouhodobé kamarádky, neni to jenom nějaká spolužačka co přišla.. Prostě já když se žiju do malé holky, a kdyby máma jednou někde za zavřenýma dveřma kamarádce něco vyčetla- kdyby ještě neprávem, tak fakt by mě to hodně zabolelo.. A i kdyby právem, tak bych první se zeptala dcery, měníte si věci neměníte, pak při návštrěvě, obou! se zeptala holky, pujčujete si věci nebo ne, aby i ta holčička měla možnost je případně omluvit! ne hned ji bokem natajnovku strašit že se to řekne učitelce a polici a nevím co :roll:
Takže půjdu proti proudu v tomto, mě to prostě přijde, vůči kamarádství takové sprostě.. Kamarádky mezi sebou dělají chyby, a le měla by to řešit dcera a kamarádka a mít možnost se omluvit!! a ne, někde vyhrožovat maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí