Porucha učení v 5. třídě

Anonymní
22.2.22 18:57

Porucha učení v 5 třídě

Zdravím,
jsem máma 11lete holčičky. Dcera má hrozný problém v matematice, což zdědila asi po mě, nicméně co se týče naučení jakékoliv látky, dře se jako kůň 2dny a stejně se jí nenaučí. Pomáhám ji s učením, vysvětluji, zkouším, nic nezabírá. Jinak je dost naladova, uplakana. Věčně něco zapomíná, musím kontrolovat aktovku, pokud paní učitelka řekne, že bude písemka, neví o tom. proto zvažuji návštěvu pedag. Psych. Poradny. Už jsme tam byli, cca 5 let zpět. Zajímalo by mě, zda existuje něco, co by ji v zapamatování látky pomohlo a jestli existuje něco jako je třeba dislexie, ale souviselo by to s tím nezapamatovanim látky. Moc díky za rady. Andula

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
22.2.22 19:12

No a co vám před těmi 5 lety řekli v té PPP? Existují různé dys, existuje možnost sníženého intelektu, někdo na slabsi pamět, někdo je vlivem ADD nebo ADHD nesoustředěny…
Někdo potřebuje jiný přístup k učeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
22.2.22 19:14

Řekla bych, že nějakou poruchu učení už by učitelka poznala, nebo by měla podezření, a do poradny by vás sama už poslala. Samozřejmě můžeš zajít s dcerou, jen jsou dlouhé objednací doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.2.22 19:16

@Svistice nic, prý je v naprostém pořádku. Nemela ani snížený intelekt. Normální zdravé dítě. Proto jsem z toho docela nesva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
22.2.22 19:16

Většinou pomůže, když dítě vi, proč to dela ….. a hrozba písemný tomu většinou nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
2778
22.2.22 19:40

A ten problém má až teď? Co konkrétně v matematice jí nejde?
PPP je určitě dobrá volba, nebo můžete zkusit i SPC - tam už se většinou dělají ty nácviky a naučí vás techniky na zapamatování.
Existuje samozřejmě i dyskalkulie, ale to fakt záleží, s čím konkrétně má dcera problém.
Když píšeš, že to má po tobě, jsi si jistá, že jí s tím pomáháš správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
22.2.22 19:52

Spis mi to prijde otazka IQ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.2.22 20:20
@Waterpower píše:
Spis mi to prijde otazka IQ

Nebo zajmu či talentu. Já bych taky mohla sedět u konstruktivní geometrie nebo astrofyziky hodiny a bylo by mi to prd platne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
23.2.22 05:59
@Svistice píše:
Nebo zajmu či talentu. Já bych taky mohla sedět u konstruktivní geometrie nebo astrofyziky hodiny a bylo by mi to prd platne.

To je trochu neco jineho nez ucivo pate tridy, kde se nedela nic prevratneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
23.2.22 06:01

Pokud dite pracuje a procvicuje a stale latku zapomina tzn. neni na ni schopno dal stavet, pak to vidim na to snizene IQ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.2.22 07:15
@Waterpower píše:
To je trochu neco jineho nez ucivo pate tridy, kde se nedela nic prevratneho.

No každý máme ty limity jinde.
Takže možná než hledat nějakou „poruchu“ je lepší se smířit s tím, že prostě dítě minimálně na matematiku nebude nejostřejší tužka v penále. Zase může být šikovné někde jinde.
Máme něco obdobného v rodině. Tam teda je i potvrzená dyskalkulie (nicméně snad jen první nebo druhý stupeň podpůrných opatření), děcko pokulhávalo už od 2. třídy, protože prostě logika je pro něj španělská vesnice. Taky mohlo sedět u učení x hodin, ale výsledkem bylo za 4 a pokud si učitelka jen dovolila lehce přeformulovat zadání nebo postavit příklad „opačně“, tak za 5, neb tomu děcku to prostě nesecvaklo. Nicméně je velmi umělecky talentované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
23.2.22 14:46
@Svistice píše:
No každý máme ty limity jinde.
Takže možná než hledat nějakou „poruchu“ je lepší se smířit s tím, že prostě dítě minimálně na matematiku nebude nejostřejší tužka v penále. Zase může být šikovné někde jinde.
Máme něco obdobného v rodině. Tam teda je i potvrzená dyskalkulie (nicméně snad jen první nebo druhý stupeň podpůrných opatření), děcko pokulhávalo už od 2. třídy, protože prostě logika je pro něj španělská vesnice. Taky mohlo sedět u učení x hodin, ale výsledkem bylo za 4 a pokud si učitelka jen dovolila lehce přeformulovat zadání nebo postavit příklad „opačně“, tak za 5, neb tomu děcku to prostě nesecvaklo. Nicméně je velmi umělecky talentované.

Presne tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati