Nutit prvňáka do úkolů?

15995
17.2.22 20:19

Nutit prvnaka do ukolu?

Jak jste na tom s prvňáky a úkoly? Když je nechtějí delat? Hodně zdrojů, co jsem našla, tak nějak tvrdí, že se to má nechávat na dětech, aby se naučily odpovědnosti a nesly si důsledky, ale u prvňáků mi to teda přijde drsné…nicméně, někdy už mám denních bojů fakt plně zuby. Čeká nás nejspíš nějaké kolečko u odborníků, ale nevím, jestli to do té doby dám :mrgreen:
(Jestli vám je děcka dělají s nadšením za 5 minut, tak o tom mě informovat nemusíte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
17.2.22 20:22
@beruska9 píše:
Jak jste na tom s prvňáky a úkoly? Když je nechtějí delat? Hodně zdrojů, co jsem našla, tak nějak tvrdí, že se to má nechávat na dětech, aby se naučily odpovědnosti a nesly si důsledky, ale u prvňáků mi to teda přijde drsné…nicméně, někdy už mám denních bojů fakt plně zuby. Čeká nás nejspíš nějaké kolečko u odborníků, ale nevím, jestli to do té doby dám :mrgreen:
(Jestli vám je děcka dělají s nadšením za 5 minut, tak o tom mě informovat nemusíte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

U prvňáka jsem to rozhodně na něm nenechávala. Starší vedl hodinové dialogy na téma, proč si musím dělat úkoly…bylo to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.2.22 20:25
@lleennttiillkkaa píše:
U prvňáka jsem to rozhodně na něm nenechávala. Starší vedl hodinové dialogy na téma, proč si musím dělat úkoly…bylo to peklo.
:zed: :zed: :zed: U nás je to doprovázeno scénami hodnými Oscara. Asi kašlem na školu, přihlásím ho do cirkusu a bude klid…

Ne tak samozřejmě si dělám legraci, asi potřebuji trochu ventilovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
17.2.22 20:26

Moje starší dcera, takové poctivě děťátko to bývalo, tak v první tride hodila pisankou přes celý obývák s větou: Tak todle nemám zapotřebí… :mrgreen:

Možná by pomohlo dát rec s učitelkou, ať víc motivuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.2.22 20:29

Tak kdybych to nechala na dětech a ne jen první třídu, úkoly by neměli vůbec. Proste to šlo někdy i formou zákazu, bohužel, ale vyplatilo se, děti 6 a 4 třída už zadane úkoly zvládají samostatně, jen když nevědí, přijdou si pro radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
17.2.22 20:34

Kdybych skolu nechala na dceri, tak neumi nic a je ji to fuk. Sceny znam, dcera taky byla v PPP poradne a musim zaklepat, ze se to hodne zlepsilo. Dost problemu, prave bylo, ze ji neco neslo a bojovala s tim, v PPP nam pomohly. Rozhodne bych prvnaka tlacila do ukolu a pozitivne motivovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.2.22 20:38

Nutím. Prvňáka hodně. Nechce, dohaduje se, odbíhá. Učit se nechce, nevidí v tom smysl. U každého písmenka jsou dohady. Čtení schválně přeskakuje řádky, pak se hádá :lol:

Staršího jsem nutila i ve druhé třídě. To muchlal a trhal sešity. Udělal to 2×, jednou v půlce sešitu a donutila jsem ho to roztrhané přepsat. Teď má úkoly, než přijdu z práce. Teď bojujeme s tím, že mi je nedává podepisovat. To mu odmítám připomínat. Takže mi už i učitelka volala, že mám kontrolovat. To odmítám. Úkoly nosí. Neměl ho 3× a vždy, když mi ho nese podepsat :lol:
Podle mě se děti musí naučit, že se úkoly dělají. Málokteré dítě to zvládne v první třídě samo.

• Citovat
  • Upravit
7735
17.2.22 20:41

Mam prvnaka. Uz po ceste ze skoly, mne vetsinou oznamuje, ze si prvne chvilku pohraje a az potom, ze se pujdou delat ukoly. Me je to jedno, alespon si neco doma stihnu v klidu udelat, nez zacne to martirium. Tech kecu, co si vzdycky vyslechnu, nez si sednem k uceni by vydalo na roman. Hloupej neni, ale me prijde, ze mi u uceni dela naschvaly. Hlavne pisanka je boj. Jednou ho otravuje a zdrzuje, ze musi polozit pero a pocitat na prstech nebo, ze musi polozit pero a vzit si pastelku…
Je to narocny a me to nebavi. Ted byl 2 tydny nemocnej, pak sel na par dni do skoly a zase byl nemocnej. To dohaneni uciva bylo hrozny, jedou ted ve skole jak fretky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
17.2.22 20:51

Nutím/ motivuju/prosím :mrgreen: /dávám si předsevzetí, že to zítra bude v klidu. Myslím, že není fer nechat dítě, aby se dostalo do skluzu, nachytalo puntíky a pověst lempla. Od výza také jedem sceny :lol:, potřebuje orazit. Už v autě říkám, že bud za mnou přijde sám a bude fungovat nebo si je bude dělat sám. Táta chodí pozdě, čtvrták má zakázáno pomáhat a dvouleták mu neporadí :lol:. Takže přijde, u druhé strany čtení (ted dostávají číst 6 stran denně a čte fakt skvěle) se vztekne, když ho opravím, at nečte š. kola, a už to jede, ženebude číst… vstane a jako, že jde pryč. Odsunu židli, že jdu taky… :mrgreen: a už je zpět. No, a tak třeba ještě několikrát. Pak to vyšlehne správně a krásně plynule, rady hned realizuje, ale toho si nevšimne, všimne si, že toho bylo moc a že to nebavilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
17.2.22 20:56

Záleží, jaké úkoly. Každý učitel má jiný styl a jinou představu o délce DÚ a době, kterou by nad nimi mělo dítě strávit.
Dále záleží, v kolik hodin dítě úkoly dělá, kdy je vyzvedáváno že školy. Unavené dítě v pozdních odpoledních hodinách spolupracuje hůře než dítě, které může chodit domů dříve a úkoly píše v rozumnější čas.
Obecně jsem proto, že učitel by měl být respektován s zadané úkoly splnit. Může se ale stát, že bude mít nepřiměřené požadavky. V tom případě bych taky šla do diskuze s učitelem než do bojkotu úkolů.
Dítě v první třídě dohled potřebuje a bez ohledu na to, co píšou různé zdroje, nepůsobí opakovaně zapomenuté úkoly dobře a dělá to ve škole nepěkný obrázek o samotné rodině, jejím fungování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
17.2.22 20:57

@tulipán 6 stran cteni denne? 8o
Prvnak? To by byla moje smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.2.22 20:58
@Tarinka píše:
Moje starší dcera, takové poctivě děťátko to bývalo, tak v první tride hodila pisankou přes celý obývák s větou: Tak todle nemám zapotřebí… :mrgreen:Možná by pomohlo dát rec s učitelkou, ať víc motivuje…

Tak u nás lítaly tužky a pastelky, to už naštěstí přestalo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.2.22 20:59

@eviku-miluna moje taky. U nás mají článek o 6 řádcích a i tak to je na 10 minut.

• Citovat
  • Upravit
1615
17.2.22 20:59

Domácí úkoly to je peklo hlavně pro rodiče.
Mám už druháka, ale v první třídě a i teď je to pořád totálně otrávený výraz. Úkoly nesnáší…známky má dobré, učí se dobře ale úkoly nenávidí. Boj každý den a přemlouvání. Nejsi v tom sama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
17.2.22 21:01

Hlavně ať už není žádná domácí výuka… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie