Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahooj maminky, moc vás prosím o radu a o podporu, co si mám říkat, čím se mám uklidňovat, jak to prostě rozdychat. Učitelka mé sedmi leté dcery je fakt případ. Typická učitelka…dokonce opravuje i moje čísla v ukolnicku 😓 jakoby asi je to pořád v nějaké normě, ale už od začátku jsme si prostě nějak lidsky nesedli a já si beru vše hodně osobně. Je nepokorná, není vůbec milá, ráda kritizuje a sama nesnese žádnou kritiku(na třídních schůzkách od jiných rodičů). Vadí mi její přístup, je mezi náma těžký vzduch a jsem alergická na každou její poznámku v ukolnicku. Nechci to s ní nijak řešit nemám na to povahu, nechci dceři uškodit. Ale potřebuju to nějak vnitřně rozdychat… Aby mě každá její věta nedráždila…jsem na ni prostě alergicka, zhnusila mi dceřinu školu, všimla jsem si, že vidím její aktovku a už je mi úzko…jak ten blok odbourat? Hlavně vnitřně, neradte mi ať s ní něco řeším, potřebuju být imunní vůči jejímu chování…dík za každou radu ![]()
@Ga Briela píše:
Ahooj maminky, moc vás prosím o radu a o podporu, co si mám říkat, čím se mám uklidňovat, jak to prostě rozdychat. Učitelka mé sedmi leté dcery je fakt případ. Typická učitelka…dokonce opravuje i moje čísla v ukolnicku 😓 jakoby asi je to pořád v nějaké normě, ale už od začátku jsme si prostě nějak lidsky nesedli a já si beru vše hodně osobně. Je nepokorná, není vůbec milá, ráda kritizuje a sama nesnese žádnou kritiku(na třídních schůzkách od jiných rodičů). Vadí mi její přístup, je mezi náma těžký vzduch a jsem alergická na každou její poznámku v ukolnicku. Nechci to s ní nijak řešit nemám na to povahu, nechci dceři uškodit. Ale potřebuju to nějak vnitřně rozdychat… Aby mě každá její věta nedráždila…jsem na ni prostě alergicka, zhnusila mi dceřinu školu, všimla jsem si, že vidím její aktovku a už je mi úzko…jak ten blok odbourat? Hlavně vnitřně, neradte mi ať s ní něco řeším, potřebuju být imunní vůči jejímu chování…dík za každou radu
A neděláš ty problémy jen ty? Tvoje dcera asi nedělá to co má.
@Alriga píše:
Nechápu…
Zakladatelka zřejmě bude další matka roku.
Příspěvek upraven 15.02.22 v 21:55
@topazio píše:
Zakladatelka řejmě bude další matka roku.
Je nepokorna, stacilo. Nevdecnice jedna ucitelska, zadny vdek, ze muze ucit zrovna dite zakladatelky
@Ga Briela a dcera je spokojená? nevím jak u Vás ale u nás je učitelka do 3. třídy. Pokud by dcera spokojená byla tak bych neřešila nic.ne každý učitel tě sedne. od 4 třídy těch učitelů bude víc. Pokud by dcera měla problém a bylo těch dětí i více tak bych to řešila. ale jen proto že mne učitelka nesedí bych se rozhodně netrápila ![]()
@Ga Briela píše:
Ahooj maminky, moc vás prosím o radu a o podporu, co si mám říkat, čím se mám uklidňovat, jak to prostě rozdychat. Učitelka mé sedmi leté dcery je fakt případ. Typická učitelka…dokonce opravuje i moje čísla v ukolnicku 😓 jakoby asi je to pořád v nějaké normě, ale už od začátku jsme si prostě nějak lidsky nesedli a já si beru vše hodně osobně. Je nepokorná, není vůbec milá, ráda kritizuje a sama nesnese žádnou kritiku(na třídních schůzkách od jiných rodičů). Vadí mi její přístup, je mezi náma těžký vzduch a jsem alergická na každou její poznámku v ukolnicku. Nechci to s ní nijak řešit nemám na to povahu, nechci dceři uškodit. Ale potřebuju to nějak vnitřně rozdychat… Aby mě každá její věta nedráždila…jsem na ni prostě alergicka, zhnusila mi dceřinu školu, všimla jsem si, že vidím její aktovku a už je mi úzko…jak ten blok odbourat? Hlavně vnitřně, neradte mi ať s ní něco řeším, potřebuju být imunní vůči jejímu chování…dík za každou radu
To sis za pololetí dokázala vybudovat takovou averzi? Já za ten půlrok učitelku dětí viděla maximálně 3× ![]()
@Ga Briela píše:
A vy jste jako v kontaktu nejak casto?
Mne pripada synkova úča taky strelena, ale mluvila jsem s ni jen jednou (vlastne 3 rodicaky za 2 roky) a to se vydrzet da ![]()
Psycho byl ted podzim ve skole, nemohli jsme chytnout spravne tempo… ![]()
Tak neřeš blbosti a budeš „imunní“. Nějak nechápu v čem je problém ![]()
Nejvíc mě zabilo, že je ta učitelka „nepokorná“. Souhlasím, že nepokora je strašlivé zlo.
![]()
Mě zajímají ty opravy tvého psaní v ukolníčku, schválně pošli foto ![]()
Osobně tě chápu. Podobný vztah mám k první učitelce staršího syna. Ne, že bych měla averzi, ale lidsky mi nesedí. Ona nemá ráda kluky. Hodiny vychvalovala, jak má hodné holčičky a šikovné holčičky a jak holčičkam všechno jde a jak jsou chytré na vše umí. No a kluci zlobí, ale ona si je zvládne. Taky řekla, že kluci prostě tak šikovní nejsou. Syn je nejlepší ve třídě, ale až od třetí třídy
Taky je prý neuvěřitelně hodný, ale taky od třetí třídy.
Na druhou stranu, syn to neřešil. Měl ji rád a naučila.
A tím bych se řídila. Pokud je dcera spokojená, tak bych se od toho zkusila oprostit.
Stane se, že si lidi nesednou. A ani k tomu nemusí být žádný důvod. Mně takhle cuchala nervy kedna z učitelek v bývalé školce, ale děti ji měly rady, tak jsem to neřešila, byl to evidentně jen nějaký můj osobní problém, takže jsem omezila kontakt na zdvorilostni a nejnutnější konverzace a hotovo. Pokud tvoje dcera nemá problém, tak to neřeš, jen bys jí uškodila. Pokud má problém I dcera, nějaké řešení to. vyzadovat asi bude, ale musíš opatrně. S tím, jak to máš v hlavě nastavený, se obavam, že nadelas víc škody než užitku.
Tak pokud by mi učitelka opravovala můj text v úkolníčku, asi bych jí v tom jejím také něco podtrhla nesouhlasnou vlnovkou 😁
Stává se, že si lidé nesednou. Dcera má problém se svojí učitelkou nebo jde pouze o špatnou komunikaci (rodič - učitelka)?