Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lama Lama píše:
Tak jistotu dávku pokory byl mít kazdy jedinec, který pracuje s lidmi.
No a jaká je teda ta dávka? A jak ví, že je učitelka nepokorná? A jak má zakladatelka nastavená měřítka? ![]()
Vzhledem k jejím minulým diskuzím bude dost věcí asi jinak…
Ale zatím jsem teda nenarazila na spojení pokorná/ nepokorná učitelka…
@ludmilaadamkova Tak to upřímnou soustrast s paní učitelkou…
@Magical-eyes píše:
No a jaká je teda ta dávka? A jak ví, že je učitelka nepokorná? A jak má zakladatelka nastavená měřítka?
Vzhledem k jejím minulým diskuzím bude dost věcí asi jinak…
Ale zatím jsem teda nenarazila na spojení pokorná/ nepokorná učitelka…
V jakých jednotkách to chceš? Ne vážně, pokud je definice jako uvědomění si vlastních chyb, opak pýchy, tak u učitele vcelku velká.
Jak to ví nevím, bohužel nekomunikuje dále.
Podle mě je bud cáklá nebo troll. Reagovala jsem izolovaně nad tím podivem nad požadavkem pokory. Podlě mě ten pojem lidi chápou špatně.
@Lama Lama píše:
V jakých jednotkách to chceš? Ne vážně, pokud je definice jako uvědomění si vlastních chyb, opak pýchy, tak u učitele vcelku velká.
Jak to ví nevím, bohužel nekomunikuje dále.
Podle mě je bud cáklá nebo troll. Reagovala jsem izolovaně nad tím podivem nad požadavkem pokory. Podlě mě ten pojem lidi chápou špatně.
Dík za odpověď. Pokud je opak pokory pýcha, tak umíme odlišit pýchu třeba od zdravého sebevědomí? Podle mě je to hodně subjektivní…Teď už jdu mimo diskusi… Jen prostě mě to v tom úvodním příspěvku zarazilo a dle příspěvků jsem nebyla jediná…
@Veveří píše:
Tak pokud by mi učitelka opravovala můj text v úkolníčku, asi bych jí v tom jejím také něco podtrhla nesouhlasnou vlnovkou 😁
To je vtipny, ale fakt bys sla do konfliktu?
Rodic ditete je vuci uciteli v nevyhodnem postaveni. Taky bych nesla do konfliktu. Chápu, jak je to otravné. Opravené poznámky rodice jsou pres caru. Na druhou stranu dite tohle zaziva furt a chceme, aby se naucilo nenadavat ucitelce na hodine, tak proc si to nezkusit taky.
@Pudloslava píše:
Rodic ditete je vuci uciteli v nevyhodnem postaveni. Taky bych nesla do konfliktu. Chápu, jak je to otravné. Opravené poznámky rodice jsou pres caru. Na druhou stranu dite tohle zaziva furt a chceme, aby se naucilo nenadavat ucitelce na hodine, tak proc si to nezkusit taky.
Já myslím, že až tak nevýhodné postavení to v dnešní době není. moje zkušenost s jasnýmotevřeným jednním je velku dobrá. Dokonce ta naše máklá úča z covidu napsala, že to přestřelila a omluvila se. ( jednou teda ne, ale to byla přesně taková ta obrsnná reakce, když se do ní jak vosy pustili všichni rodiče)
@Lama Lama píše:
Já myslím, že až tak nevýhodné postavení to v dnešní době není. moje zkušenost s jasnýmotevřeným jednním je velku dobrá. Dokonce ta naše máklá úča z covidu napsala, že to přestřelila a omluvila se. ( jednou teda ne, ale to byla přesně taková ta obrsnná reakce, když se do ní jak vosy pustili všichni rodiče)
Hele nedovoli si treba, mozna se i omluvi, ale v tom vztahu to furt je a na decku se to muze projevit, treba ikdyz by to sama nechtela. Podvedomych zasti se blbe zbavujes, dneska se o to lidi a i nesnazi a jsou na sve nenavisti hrdi, ale ikdyz se snazis, je to tezke.
@Pudloslava píše:
Hele nedovoli si treba, mozna se i omluvi, ale v tom vztahu to furt je a na decku se to muze projevit, treba ikdyz by to sama nechtela. Podvedomych zasti se blbe zbavujes, dneska se o to lidi a i nesnazi a jsou na sve nenavisti hrdi, ale ikdyz se snazis, je to tezke.
No, to je sice pravda, ale nevěřím tomu, ze kdyz držís hubu, tak je všechno sluncem zalité. Tudy cesta nevede. Jinak se to bude stupnovat, v tobě frustrace rust. Myslím, že je lepsito řešit včas, slusne a otevrene
@Pudloslava píše:
To je vtipny, ale fakt bys sla do konfliktu?
Ne, nešla, akorát by mě z toho bolel žaludek. Ale chuť bych měla strašnou
Kdybych ale byla dlouhodobě nespokojená, šla bych za učitelkou osobně na mírový pohovor, jako zeptat, jak se dceři daří, jak se dcera chová doma atd. Jsem spíš pro hledání nějakého konstruktivního řešení.
@Lama Lama píše:
No, to je sice pravda, ale nevěřím tomu, ze kdyz držís hubu, tak je všechno sluncem zalité. Tudy cesta nevede. Jinak se to bude stupnovat, v tobě frustrace rust. Myslím, že je lepsito řešit včas, slusne a otevrene
u nejake zjevne krivdy bych se asi ozvala, ale myslim si, ze je rozumne maximum drobnosti proste prejit. Jako treba ten opraveny ukolnicek.
@Pudloslava píše:
u nejake zjevne krivdy bych se asi ozvala, ale myslim si, ze je rozumne maximum drobnosti proste prejit. Jako treba ten opraveny ukolnicek.
Je to možné, stejne tak bych neviděla problém napsat- za chyby se omlouvám, ale není to krapet nedustojné je rodičům opravovat?
Tady to bude mít pančelka hodně těžký
obzvlášť, pokud není pokorná
teda to je matroš…
@Pudloslava píše:
to je urážlivé pro matku, je to učitelka dítěte, ne matky
@stinga píše:
to je urážlivé pro matku, je to učitelka dítěte, ne matky
urazlive to je, ale je taky treba zamyslet se nad tim, jestli tim ta ucitelka neco sledovala. Muze to byt profesionalni deofrmace, bezdeke chovani. Ptala jsem se sveho ucitele autoskoly, jestli se mu profese promita do normalniho zivota, myslela jsem, jestli sve pratele poucuje. Pobavil me, kdyz rekl, ze zcela bezne slape na neexistujici pedaly v miste spolujezdce, ze to je v pohode, neni to videt, ale kdyz v zatacce ridici kamaradovi strhne volant, uz je to docela trapne.