Nutit prvňáka do úkolů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
18.2.22 06:02
@Arnikamo píše:
@beruska9
Napadl mě tip, možná špatný, nevím. Mnoho let jsem děti doučovala. To, k čemu by je rodiče doma těžko přinutili, dělali se mnou naprosto bez řečí, prostě proto, že jim bylo hloupé někomu cizímu odmlouvat. Nemáte v sousedství třeba nějakou studentku, která by za drobnou úplatu (a za chvilinku) s dítětem úkol napsala? Aspoň občas, ať trochu šetříš nervy :)

Jo je mi jasne, ze na me to zkousi nejvic, ve skole pry problem neni, co jsem mluvila s ucitelkou, normalne dela co mu rekne, doma cirkus. O nikom takovem nevim, bydlime na male vesnicce…no zkusim nejak udelat lepsi system asi a uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.2.22 06:09
@Sára 1 píše:
Já si pri čtení diskuze připadala nepatřičně. U nás se doma úkoly skoro nedělají - občas něco na pár minutek. Zatím se ještě ani nečte pravidelně - ale to nás čeká více teď v druhém pololetí. Žádné básničky se me děti neučí. Tak nevím, jestli je to chyba, že netrenuji paměť. Diktáty se samozřejmě taky nepíší. Maji čtení Sfumato a matematiku Hejného.

Ja bych se tim nestresovala, co vim, jsou skoly kde prvnakum ukoly nedavaji vubec…maximalne neco precist, stejne jak uz tady nekdo psal. I nase ucitelka rikala, ze je to spis kvuli navyku na nejakou tu poskolni povinnost a i kvuli tomu, aby rodice meli trochu prehled, proto jsou ty ukoly kraticke, i tech 15-20 minut, co jsem psala predtim, je mozna vetsinou prehnane, ja ani nevim, kdyz u nas je to takove drama :D. Rozhodne to nebere tak, ze se dohani neco, co ve skole nestihaji. Pracovat maji hlavne ve skole, doma tak maximalne trochu procvicit/upevnit/zvykat si na nove povinnosti. To mi prijde rozumne. Basnicku jsme se taky ucili asi 2× doted. S tim zaprahem co pise @tulipán by me svihlo :mrgreen: Pokud to maji opravdu takto vsichni. Kdyz si vemu sebe jako prvnaka, co cetl dobrovolne a ve velkem, bylo by mi to byvalo jedno, ja normalne cetla cele knizky, takze bych to brala, pokud by to bylo prozpusobene urovni jednotlivych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
18.2.22 10:52

@tulipán Tak to máte možná slabikář s Agátou? K tomu máme pracovní sešit zdokonalujeme čtení… Taky máme šest stránek, ale na týden… Každý den mají číst stránku, já je teda nechám číst tři, aby si to za ten týden přečetli víckrát, ale povinnost je jedna… Ono to tak odpovídá tomu, co za písmeno udělají ve škole a teď skončili ve slabikáři první díl a jdou na druhý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16793
18.2.22 12:22

@Lucias12 Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
18.2.22 12:32
@beruska9 píše:
Jak jste na tom s prvňáky a úkoly? Když je nechtějí delat? Hodně zdrojů, co jsem našla, tak nějak tvrdí, že se to má nechávat na dětech, aby se naučily odpovědnosti a nesly si důsledky, ale u prvňáků mi to teda přijde drsné…nicméně, někdy už mám denních bojů fakt plně zuby. Čeká nás nejspíš nějaké kolečko u odborníků, ale nevím, jestli to do té doby dám :mrgreen:
(Jestli vám je děcka dělají s nadšením za 5 minut, tak o tom mě informovat nemusíte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

a to mate vzdycky, nebo jen nekdy?
U nas se to stava, kdyz to dite pretahnu nebo se nejak stane, ze ukoly zustanou az na vecer a on proste uz nemuze. Takze byt mas po skole treba jen hodinu svetla a chces jit ven, delas ukoly. S ucitelkou bych komunikovala, ze půujdete za odborniky a ze ukol proste do te doby bude obcas. JInak i svagrova ucitelka pred par lety tvrdila, ze ukoly jsou vzdy dobrovolne a skola je nesmi vymahat ani znamkovat - nevim, zda je to pravda, svagrova je hodne sebevedoma v ruznych tvrzenich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
18.2.22 13:56

Ty tady řešíš prvnáky a já měla problém s kamarádkou co loni řešila 6 třídu.. Protože u nás občas mají děti společný ukol, tak to byly telefonáty, at na to nezapomenem, a kdy to budem dělat a jestli to náš chápe. Už jsem byla naštvaná na celou distanční, vyuku, jeslti to dělají rodiče a děbo děti..
Musím hned napsat, že nejde o tom, že by to kluk nedělal a nebo zapomínalal, ale ona prostě chtěla, aby byli nejelpší.. I přes to, že to prostě nebude jejich práce..
Neříkám, když měli něco hodně složitého, že jsem neporadila, ale nic jsem u do toho ukolu sama nedělala..
Měli udělat referát v angličtině, o někom, napsat, otázky, obázek.. Kluk se mě jenom zeptal na co by se měl ještě zeptat, ale překlad a nakrelil si to sám. Ona tam někde kreslila najěkého vědce přes sklo na okně :mrgreen:
Někteří rodiče, ne že nutí a nemuseli, ale i dělají ukoly :roll: poradit nasměrovat ok, ale nikdy jsem nic klukovi nepsala a nedělala- papír, sešit, PC za něho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.2.22 18:19
@Pudloslava píše:
a to mate vzdycky, nebo jen nekdy?
U nas se to stava, kdyz to dite pretahnu nebo se nejak stane, ze ukoly zustanou az na vecer a on proste uz nemuze. Takze byt mas po skole treba jen hodinu svetla a chces jit ven, delas ukoly. S ucitelkou bych komunikovala, ze půujdete za odborniky a ze ukol proste do te doby bude obcas. JInak i svagrova ucitelka pred par lety tvrdila, ze ukoly jsou vzdy dobrovolne a skola je nesmi vymahat ani znamkovat - nevim, zda je to pravda, svagrova je hodne sebevedoma v ruznych tvrzenich.

Vzdy, s ucitelkou mam naplanovanou schuzku, uz hledam nekoho, kdo by se na syna podival, vsude ale dlouha cekacka. No nic, uvidime, co z toho bude, vidim v diskusi, ze rozhodne nejsme jedini :oops: :lol:, mam uz nejake veci, co chci vyzkouset…holt, beru to tak, ze je to muj prvni skolak, ucime se oba. Ale musim rict, ze me to dost zaskocilo, chytry je, ve skolce rikaly, ze problem s „ukoly“ nebyl, ani kdyz jako predskolaci delali uz tu predskolni pripravu…nastup do skoly ok, ale proste jak priseli prvni domaci ukoly, zacalo peklo nejvyssiho stupne, protesty, hazeni tuzek pres cely pokoj, „padani“ ze zidle, milion kecu…by si jeden myslel, ze po nem chceme buhvi co :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.2.22 19:17

U čtvrťáka je to denně boj, házení věcmi, řev, ale má adhd. Když si řeknu, že na to kašlu, ať má zodpovědnost sám, tak mě zase třídní bombarduje zprávami a telefonáty, ať na něj dohlednu.
U prvňáka byly taky boje, ale po novém roce jsem změnila práci, dřív jsme se dostali k úkolům tak v 5 odpoledne, teď dělám dvanactky, takže děláme hned po škole. A je to rozdíl, než se stihnu prevlect, už má úkoly vytahnute. Čtení naštěstí dělat nemusí, plynule četl už ve školce.
Známky mají oba dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.2.22 19:36

@tulipán každý týden můj prvňák tvrdí logopedce, že jsme netrenovali, přitom zkoušíme několikrát denně. V pr… bych se viděla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15569
18.2.22 19:50
@Tamtama píše:
@tulipán každý týden můj prvňák tvrdí logopedce, že jsme netrenovali, přitom zkoušíme několikrát denně. V pr… bych se viděla..

Co trénujete? My tdnka a nikam se neposouvame. Teď jsem chtěla nastavit přísnější režim a slyšela jsem, že jsem zla máma. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.2.22 19:57
@Sára 1 píše:
Co trénujete? My tdnka a nikam se neposouvame. Teď jsem chtěla nastavit přísnější režim a slyšela jsem, že jsem zla máma. :,(

My už jedeme moddáska a repu, ale pořád se dost zakoktava. A dobrý tři roky jsme jeli sykavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
18.2.22 20:09
@Sára 1 píše:
Co trénujete? My tdnka a nikam se neposouvame. Teď jsem chtěla nastavit přísnější režim a slyšela jsem, že jsem zla máma. :,(

my taky tdnkame. Teď jsem tedy začali. Ale i tak je to kolikrát boj.
A to že jsem nejhorší matka světa, to už jsem si zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15569
18.2.22 20:15
@Tamtama píše:
My už jedeme moddáska a repu, ale pořád se dost zakoktava. A dobrý tři roky jsme jeli sykavky.

Nám to na začátku slo líp než teď. Myslela jsem, že to zvládne líp než starší, ale opak je pravdou. Ale teda trebujeme min. Sykavky musím hlídat a zrovna dneska jsem si všimla, jak se snažil to krásne vyslovovat. Vidím to R a Ř ještě tak rok a půl. Minimalne. A bojím se, že to nedáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33227
18.2.22 20:16
@Sára 1 píše:

Na tohle jsem odpovídala, že kdybych byla zla máma, tak na jejich logopedii prdim, protože by mi bylo jedno, že neumí mluvit a nebude jim rozumět.
Ale protože je mám ráda a záleží mi na nich, tak je tahám po logopedech a nutim procvičovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15569
18.2.22 20:55
@Netopirek píše:
my taky tdnkame. Teď jsem tedy začali. Ale i tak je to kolikrát boj.
A to že jsem nejhorší matka světa, to už jsem si zvykla
@Svistice píše:
Na tohle jsem odpovídala, že kdybych byla zla máma, tak na jejich logopedii prdim, protože by mi bylo jedno, že neumí mluvit a nebude jim rozumět.
Ale protože je mám ráda a záleží mi na nich, tak je tahám po logopedech a nutim procvičovat. :mrgreen:

Kdyby mi to řekli do očí, tak to taky vysvětlím. Ale že si to řeknou potichu, abych to neslyšela, tak to mě mrzí. Myslím, že jsem moc mírná a budu muset být tvrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí