Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den jsem v koncích moje dcera chodí do 4 třídy a nezajímá ji škola přestala si dělat úkoly do batohu rozházeny pastelky fixy prostě dostala nový školní potřeby ona nebila ani schopna mi říct že nemá pero!!! Možná je to moje vina nebo jsem chodila jezte na brigádu do práce a já ji věřila že si plní povinnosti já ji každý měsíc kupovala školní potřeby ale ona zlikvidovala 4 pera za týden a furt rozházeny pastelky a fixy a batohu a jezte jí chybí vyčka od fix a zase kupovat nový sakra kde já mám na to brát na tu brigádu sem se vykašlala nebo nebila schopna se připravit sama do školy je jí 10 let já nevím možná je chyba ve mě
ale já furt co jsem přišla sem říkala máš úkoly ona že jo nevím co mám dělat vůbec jí to nezajímá říkám proč dáváš otevřený fixi do batohu ona mi nic na to neřekne a kouká na mě jako blbec!!!říkala sem jí to milion krát ale ona pořád v tom batohu rozházeny a zase kupovat novy batoh opět přítel je zavřený sem na to všechno sama co já si stou holkou pocnu jezte mě škola poslala do poradny úplně se bojím co mi řeknou
musela sem to sem napsat nemůžu ani spát furt si to beru ho hlavy včera zapomněla zase učebnici na úkol dneska taky zapomněla učebnici na úkol možná to dělá schválně nebo je tak tupá??
![]()
@Kaasi píše:
Dobrý den jsem v koncích moje dcera chodí do 4 třídy a nezajímá ji škola přestala si dělat úkoly do batohu rozházeny pastelky fixy prostě dostala nový školní potřeby ona nebila ani schopna mi říct že nemá pero!!! Možná je to moje vina nebo jsem chodila jezte na brigádu do práce a já ji věřila že si plní povinnosti já ji každý měsíc kupovala školní potřeby ale ona zlikvidovala 4 pera za týden a furt rozházeny pastelky a fixy a batohu a jezte jí chybí vyčka od fix a zase kupovat nový sakra kde já mám na to brát na tu brigádu sem se vykašlala nebo nebila schopna se připravit sama do školy je jí 10 let já nevím možná je chyba ve mě![]()
ale já furt co jsem přišla sem říkala máš úkoly ona že jo nevím co mám dělat vůbec jí to nezajímá říkám proč dáváš otevřený fixi do batohu ona mi nic na to neřekne a kouká na mě jako blbec!!!říkala sem jí to milion krát ale ona pořád v tom batohu rozházeny a zase kupovat novy batoh opět přítel je zavřený sem na to všechno sama co já si stou holkou pocnu jezte mě škola poslala do poradny úplně se bojím co mi řeknou
![]()
![]()
musela sem to sem napsat nemůžu ani spát furt si to beru ho hlavy včera zapomněla zase učebnici na úkol dneska taky zapomněla učebnici na úkol možná to dělá schválně nebo je tak tupá??
![]()
![]()
Predpokladam, ze nova davka trollu, protože je to katastrofa. A pokud ne, tak proste kup obycejne propisky za 12 kc, fixy nepotrebuje.
@Kaasi no chyba je u tebe. Jsi neschopný rodič. Máš to s ní projít a zkontrolovat. Místo chození na brigády, se máš věnovat dítěti. Pravopis by sis mohla zopakovat s ní.
Vytiskni jí tenhle svůj příspěvek, ať ho donese do školy a paní učitelka ho opraví. A potom se jí zeptej, jestli chce být opravdu tupá po mamince, aby se jí jednou smáli ostatní.
U pomůcek to u nás chodí tak, že jednu ztrátu/zničení u drobných věcí respektuji, další ztrátu/zničení si financují děti z kapesného nebo peněz, které dostanou od babiček apod.
Syn ve druhé třídě zničil za ten cca rok a půl jedno klasické pero, ztratil tak pět pastelek/tužek, a zlomil dvě pravítko (třetí si koupil za svoje peníze a zatím dobrý). Dcera ztratila dvakrát čip na oběd, když platila za ten poslední 120,–Kč, tak si i dost pobrečela, ale konečně si to hlídá.
Doufám, že jsi troll. Mám taky čtvrťáka a fakt nespoléhám na to, že si vše sám splní (i když on většinou ano, je jedničkář). Prostě každý den po škole vyndá veškerý obsah batohu na stůl, pod mým dohledem udělá úkoly, porovná si penál, vyháže bordel a zbytečné učebnice a teprve pak má volnou zábavu. A neznám nikoho, kdo by na dítě na prvním stupni nemusel dohlížet s přípravou do školy ![]()
Pošli holku na brigádu a dělej úkoly za ní. Pro ni to bude skvělá škola života, až zjistí, že kvůli tobě po dvou měsících propadá (minimálně z češtiny). Nebo prostě zatni zuby a počkej, až tatínka pustí z vězení. Jako příkladný otec určitě své dceři pomůže dohnat skluz a naučí ji být samostatnou a opečovávat své školní potřeby (nebo si aspoň ukrást jiné, aby vám to nelezlo do peněz)
A co jí tak s tou přípravou pomoct a naučit ji to, místo zdůrazňování, jak je tupá? Připravit ji na život je tvoje práce. Svoje povinnosti si bude plnit, až jí „někdo“ ukáže, jak na to. Můj nerv po ránu, fakt
![]()
Jako troll dobrý
musí to být těžký splnit úkol co slovo, to chyba ![]()
Doufám, že ti za tento vyblitek aspoň dobře zaplatili, protože minimálně pro by bylo hrozme těžký napsat příspěvek, kde ve chyba v každým druhý slově a čárky a tečky jaksi neexistujou…bravo.
Pokud nejsi trol, tak bohužel ano, tvoje dcera je tupá, po tobě a nejspíš i po tatínkovi. Musíš na tu školní přípravu dohlížet, a to se fakt nedělá tak, že se jí zeptáš, jeslti má hotovo, a po odpovedi, že ano, to ani nezkontrolujes. Ona moc dobře ví, že nemusí nic dělat, protože ji k tomu nikdo nenutí. Ty na to kasles a ve škole to asi řeší jen spatnyma známkama, což je jí i tobě taky jedno… moc dobrej nápad byl donést paní učitelce tento tvůj příspěvek… viděla by, že je v tom dcera nevinně a třeba by se jí apson někdo začal věnovat.
@Kaasi a co budeš dělat, až se dcerka rozhodně, že do školy nechce vůbec chodit?
necháš ji doma, protože chodíš na brigádu?
Jinak ano, je to samozřejmě všechno tvoje chyba. Je to dítě, za které si zodpovědná…
Pokud to není troll, stačilo si přečíst příspěvek… A obrázek jsem si udělala. Dle hrubek a popisu jak se k dceři chováte, se vůbec nedivím. Vy jako matka se máte postarat o to aby si donesla vše co do školy má. Když to nezvládne sama.
Zakladatelko, mě by zajímalo kolik dceři denně věnuješ času? Asi nic moc, viď. Je to takový problém s ní odpoledne zkontrolovat úkoly, připravit si věci do tašky podle rozvrhu? Vždyť to zabere pár minut.