Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tady záleží kolik měl porodní váhu a jestli je kojený-pokud jo,tak žádná váha není moc
náš malej měl ve 4.měsících 7650g a v půl roce přesně 9kg tak bych se nebála ![]()
berusenka66 píše:
tady záleží kolik měl porodní váhu a jestli je kojený-pokud jo,tak žádná váha není mocnáš malej měl ve 4.měsících 7650g a v půl roce přesně 9kg tak bych se nebála
porodní váha normální skoro 3 a půl kila a kojím ho jen ráno a v noci,jinak dávám umělé a kaše
tak my máme 8,3 kg v 10ti měsících
. Porodní váha 3500 g. Mě řekla doktorka, že v půl roce by mělo dítě zdvojnásobit svoji váhu, v roce ztrojnásobit. Ale tak já bych se nestresovala. Možná bych vyřadila tu kaši, to jsou takové prázdné kalórie. Ale já mám doma nejedlíka, v podstatě maminám, kterým mimča krásně papají moooc závidím ![]()
Anonymní píše:berusenka66 píše:porodní váha normální skoro 3 a půl kila a kojím ho jen ráno a v noci,jinak dávám umělé a kaše
tady záleží kolik měl porodní váhu a jestli je kojený-pokud jo,tak žádná váha není mocnáš malej měl ve 4.měsících 7650g a v půl roce přesně 9kg tak bych se nebála
já nevím,jak sme to měli takhle doma tak mi to nepřijde moc
každé dítko má své tempo jak v růstu tak i v přibírání
Anonymní píše:berusenka66 píše:porodní váha normální skoro 3 a půl kila a kojím ho jen ráno a v noci,jinak dávám umělé a kaše
Tak s takovou váhou si myslím,že ta kaše je zbytečná…
Moc to určitě není, co takhle vídám děti … a neboj, on ti to ještě vyběhá
Tak aspoň bude mít z čeho brát ![]()
Tak mi jsme při narození měli 4,220kg, ted v necelých 9M má 8,7.. kojila jsem hodně, ted už teda jen ráno a večer… ale myslím si že děcka to vyběhají.. důležité je co ti na váhu řekne lékař, ten to posoudí nejlépe…
No, tak kdybys řekla, že máš plně kojené dítě a na tuto váhu se dostalo jen kojením, pak to rozhodně moc není. Je to akorát, u plně kojených dětí se tohle prostě neřeší.
Ale pokud takto prospívající a prakticky nekojené dítě ve čtyřech měsících dostává kaše, pak ano, podle mne je to moc a je to špatně.
Příspěvek upraven 24.05.11 v 22:24
Stensa píše:Anonymní píše:Tak s takovou váhou si myslím,že ta kaše je zbytečná…berusenka66 píše:porodní váha normální skoro 3 a půl kila a kojím ho jen ráno a v noci,jinak dávám umělé a kaše
Ale pak spí určo celou noc a vstává kolem 9:-D
MMartina1 píše:
tak my máme 8,3 kg v 10ti měsících. Porodní váha 3500 g. Mě řekla doktorka, že v půl roce by mělo dítě zdvojnásobit svoji váhu, v roce ztrojnásobit. Ale tak já bych se nestresovala. Možná bych vyřadila tu kaši, to jsou takové prázdné kalórie. Ale já mám doma nejedlíka, v podstatě maminám, kterým mimča krásně papají moooc závidím
taky mam doma nejedlika, 8 kilo mela az v roce ![]()
priklanim se k nazoru, ze pokud kojis, dite prospiva, kase na noc taky nedavat, kor ve 4 mesicich, staci dat kdyz ma hlad treba mlicko na noc co vic zasyti, prodavaji se, Hami Hajaja atd…
ale jinak bych to taky nejak neresila vic nez je zdravo, jak tu nekdo psal, jak zacne behat, vaha uz tak nahoru nepujde ![]()
Anonymní píše:Stensa píše:Ale pak spí určo celou noc a vstává kolem 9:-DAnonymní píše:Tak s takovou váhou si myslím,že ta kaše je zbytečná…berusenka66 píše:porodní váha normální skoro 3 a půl kila a kojím ho jen ráno a v noci,jinak dávám umělé a kaše
tak je fakt,že my byli plně kojení ![]()
zakladatelko bude fakt lepší vynechat kaše-proč je vůbec dáváš?špatně ti spí?
Anonymní píše:Stensa píše:Ale pak spí určo celou noc a vstává kolem 9:-DAnonymní píše:Tak s takovou váhou si myslím,že ta kaše je zbytečná…berusenka66 píše:porodní váha normální skoro 3 a půl kila a kojím ho jen ráno a v noci,jinak dávám umělé a kaše
no jooo, ono je to pohodlny,ale to kojeni vickrat za noc by bylo mozna prospesnejsi nez nacpat na noc kasi at mas klid, to nemyslim zle, jen je skoda, kdyz mlicko mas, tak koj, ja jeste v pul roce jsem kojila v noci a budila se i trikrat za noc, to k tomu proste patri.
chapu, ze jsi unavena,taky jsem byla, ale kasi takhle brzo kdyz jeste kojis je opravdu zbytecne.
ale myslim to dobre,tak se neuraz prosimte ![]()
beruska7908 píše:MMartina1 píše:taky mam doma nejedlika, 8 kilo mela az v roce
tak my máme 8,3 kg v 10ti měsících. Porodní váha 3500 g. Mě řekla doktorka, že v půl roce by mělo dítě zdvojnásobit svoji váhu, v roce ztrojnásobit. Ale tak já bych se nestresovala. Možná bych vyřadila tu kaši, to jsou takové prázdné kalórie. Ale já mám doma nejedlíka, v podstatě maminám, kterým mimča krásně papají moooc závidím
priklanim se k nazoru, ze pokud kojis, dite prospiva, kase na noc taky nedavat, kor ve 4 mesicich, staci dat kdyz ma hlad treba mlicko na noc co vic zasyti, prodavaji se, Hami Hajaja atd…
ale jinak bych to taky nejak neresila vic nez je zdravo, jak tu nekdo psal, jak zacne behat, vaha uz tak nahoru nepujde
ehm s tím,že váha pak nahoru tolik nejde bych moc nesouhlasila
,náš malej do dvou let přibíral skoro kilo měsíčně-a to jí fakt zdravě a pohybu má taky dost.a teď v necelých 3.letech má 21kg ![]()
Poradila bych se opravdu s lékařem… podle toho grafu ti řekne co a jak, mi najeli na kaši až v 8M… po dohodě s lékařem, malej do té doby spal dobře, ted mi je doporučil že jsou plné vitaminů…
Ahojda,ráda bych se zeptala,kolik tak má mimi ve 4 měsících vážit?Můj má už 8 a půl kilo
neni to moc?