Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
.
Příspěvek upraven 24.01.17 v 09:25
ahoj, já to zrovna řeším taky, taky bude mít Miška v srpnu 9měs ale jedem autem do chorvatska, raději si skleničky beru sebou, nevíš co kde seženeš a do letadla si můžeš mlíko pro malou podle mě vzít, já raději poberu co uvezu ale být omezená na dva kufry tož to nevím, ještě hora plínek a všechno, my jedem na dva týdny ještě navíc
Je tu mraky diskuzí na toto téma a dokonce jsou tam i dost podrobné seznamy…
Zkus pohledat.
Co se týče kufrů, tak ano, malá na kufr nemá nárok, stejně tak jako na sedadlo (ale zase letí zdarma). Když není letadlo narvané a budete mít štěstí, tak vám dají trojsedadlo jen pro vás, takže to místo mít bude (což je velkou výhodou, než ji mít celou dobu na klíně).
Ještě k těm kufrům. My jsme vždy měli 2 velké a pak ještě 2 malé, které se dají vzít nahoru na palubu. V jednom z těch malých jsem většinou měla oblečení pro syna (to byl jako jeho kufřík, který později i rád tahal/vozil). Skleničky, plíny a podobné harampádí jsem měla ve velkém, který se dává do nákladového prostoru. A to jsem tedy měla vždy co dělat, abych se vešla do váhového limitu.
Jinak já jsem táhla všechno co jsem potřebovala, abych se nemusela nervovat s dokupováním. Snad jen balenou vodu jsem neměla na celou dobu, to se dá fakt koupit všude… Pokud destinaci znáš, je to jiné, protože máš představu, co tam mají a co ne. Ale pokud jsi tam nikdy nebyla… ![]()
Jo a nejvíc pozor jsem si dávala na kompletní dětskou lékárničku. To by mě taky asi trefil šlak, kdybych musela akutně shánět lékárnu, protože s sebou nemám Nurofen nebo Kulíška… ![]()
Jo a ještě s tím mlíkem či skleničkou do letadla. Ano, v předpisech je, že to musí být zabalené a že to ho nesmí být než xx ml, ale u dětských věcích se to toleruje. To nejhorší, co se ti může stát je, že po tobě budou chtít, abys to před nimi ochutnala…
(ale nebudou tě to nutit vyhodit, jako jiné limonády atd.)
neli23 píše:
ahoj, v srpnu letíme na dovču do Řecka na Rhodos, malá bude mít v tu dobu 9.měsíců.už pomalu uvažuju co všechno pro ni vezmu do kufru. jsme na skleničkách.UM nutrilon.tak nevím jestli ji mám zabalit jídlo na celou dovolenou a nebo třeba jen na první 3dny a pak dokoupit? ale bude tam vůbec něco?? co koj.voda?? vůbec nevím co a kolik toho vzít. letím s manželem a malou takže můžeme mít 2 kufry za malou asi být zavazadlo nemůže co? jak jste to udělaly vy? co do letadla.můžu si vzít mlíko, nebo oběd pro malou??
Ahoj, zavazadlo pro malou mit nemuzes protoze nebude mit vlastni sedacku.
jidlo si pro ni muzes vzit do letadla bez problemu. jen se priprav na to ze budes pri odbaveni muset ochutnavat ![]()
rekove jsou na tohle fakt padly na hlavu.
me dokonce donutili namazat se kremem co jsem mela v prirucnim zavazadle ![]()
Ahoj,
teda když si představím s malým prckem letět někam letadlem a všechno sbalit, tak naprosto chápu Tvpje obavy.
Napadlo mě, nemůžeš se zeptat v cestovce nebo delegátky co všechno se tam dá a nedá sehnat? Protože táhnout veškerý arzenál ![]()
Ahoj, letěli jsem loni s malým přes rok na Malorcu…
Takže kufry teda dva, ale můžeš mít kočárek, což jsme uvítali, protože opravdu jsme ho vyuřili každý den..
Nevím jak kde, ale mléka asi jenom 100ml, v průhledné skleničce,
my jsme neměli teda nic, museli jsme všechno jídlo vyhodit jak pro sebe, tak malému jsme nic, protože dávali v letedle i kojenecké jídla.. Dělali jsme to tak, že jsem ho pořádně nakrmila a musel ty 4 hodiny vydržet,, naštěstí spal..
Já jsem kupovala skelničky i tam, ale spíš se mi vyplatily vzít kaše, dvě jsem měla.a pokud připravuješ mléko, tak se mi osvědčila malá termoska, kdy si ji vezmeš na pláž kde jenom zamícháš převařenou teplou vodou.. nebo kdekoliv, ono je pak těšší se pořád vrace na hotel, když už někde vyjdete ![]()
Co bych za sebe doporučila je odsávačka hlenů, protože mi malý dostal rýmu a pak jsem mu ji tam kupovala- nebyl nemocný, ale prostě se mu blbě dýchalo.
Jinak přeju pěknou cestu bez posraní
Nám se tak na zpáteční cestě posral a jak je ta malá kabinka a miniaturní stoleček, kde se dítě pomalu nevleze, tak to byla komedie… Letušky se smala celou cestu…
Malý zalíčený, já taky, můj mě pomoc nemohl, už se tam nevešel, stál před otevřenými dveřmi, takže všechno bylo vidět..
Takže doporuču určitě do tašky, ubrousky , podložku, na převlečení, dítěti i sobě
![]()
neli23 píše:
na rhodosu jsme ještě nebyli.no když jsem to tak počítala tak bychom se do váhového limitu určitě nevlezli.protože jídlo,plínky,mlíko atd.+aspon 2koj.vody to dělá dohromady docela dost.už samotný kufr váží dost.takže myslíte že třeba sleničku od hippu tam mít budou??kolik tak plen zabalit sebou??a jak jste to dělali třeba s ohříváním mlíka nebo skleničky pak na hotelu???
Hele, já fakt balila všechno a plus minus jsme se vešli (ale bylo to na týden).
Plen jsem měla tolik, kolik jsem byla zvyklá mít cca průměrnou denní spotřebu x počet dnů.
Ohřívání mlíka: měla jsem s sebou takovou prťavou mini varnou konvičku (snad na 3 deci?) a ještě i malou termosku. Buď ohřeješ v konvičce a doplníš studenou balenou vodou a nebo převařenou vodu dáš do termosky a bereš pak od tama (a už třeba neředíš tou studenou).
já si myslím, že v Řecku je to to samé, že počítají s malými dětmi - já jsem kupovala skleničky, ubrousky, vodu jsem nebrala vůbec, pár příkrmu jenom, plenek celý balík, ale nebrala jsem vcelku ale rozprostřela mezi oblečení, a taky na koupání nezapomeň
hele a co tak si vzít jen sušené mléko a oni ti to zalijou pak převařenou? třeba u nás by 100ml bylo k ničemu to je minidávka
tak ale určitě už dítě jí něco jiného než mléko ne?, Tak by třeba dala přesnídávku v letadle??
třeba ale tak stačí malé množství a neřeší zkoumání přesnídávky, každopádně bych neměla strach že se prcek nenají
AngelinaBalerina píše:
hele a co tak si vzít jen sušené mléko a oni ti to zalijou pak převařenou? třeba u nás by 100ml bylo k ničemu to je minidávka
Já jsem to tak třeba nechtěla. Protože to nemáš pod kontrolou, to tam s tím dělají - kde vezmou vodu (balená?), jak uvaří (nechají přejít varem a nebo jen vrazí do mikrovlnky ohřát?), jak moc hygienicky s tím zacházejí atd… Jako nouzovka ok, ale pokud se tomu lze nějak vyhnout, tak raději jinak.