Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Našla jsem tyhle malé broučky v bytě, nevíte co to může být?
@stinga píše: Více
Kdyby ano, tak by asi nezakládala další téma. Opět trollíš a spamuješ. Nahlášeno.
Hodila jsem to umělé inteligenci
Na obrázku je malý brouk, který by mohl patřit mezi druhy kožojedovitých (Dermestidae), konkrétně by se mohlo jednat o některého z druhů rodu Anthrenus, například kožojed skladištní (Anthrenus verbasci). Tito brouci se často nacházejí v domácnostech, zejména u oken a v blízkosti světelných zdrojů, kam se přitahují.
Larvy kožojedů se živí organickým materiálem, například textilem, kožešinami nebo odumřelou kůží, což může způsobit škody v domácnostech. Dospělí brouci se živí pylem a nektarem. Pokud se v bytě objevují častěji, může být dobré prozkoumat textilie, koberce a další organické materiály, kde by se mohly nacházet larvy.
Chcete se jich zbavit, nebo vás zajímá něco konkrétního o tomto druhu?
@ver26 píše: Více
nevím, včera tu byla úplně stejná diskuse, stejný brouček, že to mají doma kolem oken, fotka teda byla jiná, ale brouk stejný,
tak promiň
@Klopotkova, @stinga uživatelka opravdu žádné téma včera nezaložila. Příště prosím pouze nahlašte příspěvek, my duplikaci zkontrolujeme.
Díky,
Matěj
Hele ale já je mám doma taky. Prvního jsem objevila někdy před dvěma týdny. Jako takové ty hnědé kožojedy znám. Ty se čas od času objeví u mamky. Ale tenhle je novinka. Tak možná nějak invaze nového druhu kožojeda.
![]()