Úklid v práci

Anonymní
28.2.25 06:58

Úklid v práci

Jak to máte v práci s úklidem? Uklizite si sami, delite se o úklid s kolegy/kolegyněmi, máte uklízečku? Jste spokojeni s tím, jak je uklízeno? Moje zkušenost je, že nikdo to v práci s úklidem nepřehání, udělají jen to, co je nutné a ještě tak napůl, často neudělají nic. Uklízí tak pouze v práci nebo i doma? Nemůžu se na to často dívat, takže uklízím nejvíc. Bylo to v každé práci. Opravdu nejsem puntičkář. Jako u chlapů to asi ještě i pochopím, že mají vrstvy prachu všude, ale u žen to moc nechápu. Moje zkušenosti s uklízečkami jsou taky nic moc. Hodně to jen tak narychlo uklidila, aby to trošku bylo vidět - nejlépe strávit tím co nejméně času a energie. Teď jsem si vzpomněla teda na jednu uklízečku a ta byla strašně fajn. V té době uklizeno bylo a byla to naprostá pohoda. Nikdy jsem si nevsimla žádného nedostatku, ani jsem ho nikdy nehledala. Některým se bylo lepší vyhnout - měly pocit, že jsou nejdůležitější ve firmě. Jaké máte zkušenosti vy? Ještě mám zkušenost s uklízečkou, která má pocit, že je úklid v pohodě a nevidí žádné nedostatky. Většina nad tím kroutila hlavou, že to nemyslí vážně, že by měla nosit brýle.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13240
28.2.25 07:05

Tak uklízečky nejsou extra placený, takže očekávat, že se v kanclu preškubnou, je asi naivní. U paní na úklid, co ti chodí domu je to jiné.
Jinak co se týká prachu, tak u nás to mají uklízečky zakázáno, to si uklizime samy.
Ty se podivuješ, že kolegové neuklízí dle tvých měřítek…ty nemáš v okolí kamarádky, které mají různý přístup k úklidu?
A pojďme si říct, že lidi umí být fakt prasata, viz toalety. Myslím, že ženy v tomhle vedou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
28.2.25 07:10

No, jestli jsi doma za sluzku, tak to je tvuj boj, uprimne verim, ze to uz je v menšině, tvůj předsudek je opravdu lichý :kytka: a pokud jde o uklízečky, tak ty uklízejí do výše svého platu :nevim: zaplaťte víc, budete mít pečlivější uklízečku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 07:15
@Yasmen píše: Více

To určitě není platem. Mají čistého dost - blíží se to zaměstnancům, kteří musí něco umet. Například si napíšou 3 hodiny, uklízí půlku času. Tudíž to pak vychází na hodně dobre ohodnoceni. Já uklízím málo. I doma se nepretrhnu. Uklízím až když se nemůžu dívat na tu špínu. Nejsem puntickar.

• Citovat
  • Upravit
80197
28.2.25 07:18

A je to tu zase - u chlapů to chápeš, že mají prach, ale kolegyně jsou prasata, když neuklízí podle tebe?
Tak tady máte všechny názornou ukázku, kde se pořád berou ty typky,,to je tvoje práce, ženská".
Jeti kulový, jak má kdo uklizeno, ať je to chlap nebo ženská. A až budeš mluvit s nějakým chlapem, tak si ho dobře prohlídni. Třeba si všimnes, že má taky dvě ruce jako ženské.
Jsem se hned po ránu naštvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094

Máme uklízečky. Uklidíme ji s dětmi terén (svůj nepořádek), ať může uklízet. Dneska třeba dáme pryč výstavu na parapetech, ať může parapety utřít. Ona nemá v popisu práce, aby za nás uklízela věci, které si roztáhneme. Po pracovkách se třída dá do stavu, že nebudou všude odstřižky. Ale budou v koši. Někdy bereme i hadr a stoly od lepidla utřeme. To je samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
@Anonymní píše: Více

No tak muzes jít dělat uklízečku, budeš se v práci válet a budeš dobře ohodnocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69076
28.2.25 07:19

Pracuju v kanclu, takže považuju za automatické mít tak nějak porovnaný stůl, v kuchyňce po sobě dát hrnek do myčky a setřít drobky, na záchodě použít štětku nebo odnést velkou kartónovou krabici do tříděného odpadu, ať nám tam půl dne nestraší. Ale že bych třeba vytírala podlahu, to mě teda ani nehne, od toho jsou tam jiní a já jsem tam placená za odborníka. Pokud uklízečka něco přehlédne, přimhouřím očko, ale pokud to dlouhodobě fláká, normálně slušně a věcně na konkrétní problémy upozorním a požaduji nápravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 07:21
@Magical-eyes píše: Více

Nejde o kancelář. Ale když je po úklidu záchod špinavější než před úklidem, tak to asi není úplně v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
16438
28.2.25 07:23

Tak to řekni těm, co to tam uklízí, ať to dělají pořádně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 07:25
@inkakřivák píše: Více

Ne všichni chlapi mají vrstvy prachu, někteří uklízí. Ale spíš čekám od chlapa, že bude mít plesnivy koš než od ženy. A te je to asi jedno. Přitom pořád vykládá, jak uklízí doma. :nevim: Asi jste to nepochopili. V té práci taky musím být a nechci např. dostávat zamastene papíry od krve. Mluvím o extrému, o velké špíně. Nehledám chyby. Jsou to věci, které nepřehlédnes i když se snažíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.25 07:30

Na paní uklizečky si stěžovat nemohu. Věci na stole, nádobí si uklidím sama. Že bych si uklízela něco navíc, na to opravdu čas v práci nemám. Každý má svou pracovní náplň. Ostatní kolegové asi dělají a nemají čas se koukat v pracovní době, kde je prach. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69076
28.2.25 07:31

No tak si stěžuj! U nás bych zašla za kolegyní, co má uklízečky na starost. Koneckonců sama jsem v pozici, kdy jednou z mých okrajových činností je starat se, aby bylo dobře uklizeno v místech, která mám (mimo pracoviště) na starost. Není nebo mám stížnosti? Zvednu telefon a vysvětlím, co je blbě.

A neuznávám, že někdo svou práci fláká, protože ji nemá moc dobře placenou. Výdělek by se měl odvíjet od charakteru práce, takže když si vyberu práci, za kterou není moc peněz (ať už proto, že jinou neseženu, nebo ji mám jako přívýdělek nebo mi vyhovuje atypická pracovní doba…), tak tu práci dělám pořádně. Pokud mi přijde blbě placená, tak jdu jinam. Spolupracuju s dost uklízečkama a úklidovýma firmama a povětšinou pracují dobře, kolikrát jsou to milé ženy z různých zázemí (studentky, Ukrajinky…), se kterýma pár slov prohodím a jsem k nim milá, ale v okamžiku, kdy by práci flákaly, fakt mě neobměkčí nízkou mzdou a už teda vůbec to za ně dělat nebudu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69076
28.2.25 07:34

A stěžovala sis někdy jinde než na emiminu?

A proč by měl mít chlap větší nárok na plesnivý koš než ženská, proboha? Jinak se dostávám do dost bytů a pokud bych měla jakkoliv paušalizovat, nejčastěji je špína (ve smyslu hygieny, podlaha lepí) záležitostí jistých národů, kde to holt mají kulturně hozeno jinak. Výjimky na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
28.2.25 07:45

Určitý segment si uklizime samy, ale jinak máme uklizecku. Střídáme se, každá uklízí jinak, někdy fakt není čas tak se to odflakne. Ale určitě bych podle úklidu v práci nechtěla soudit jak mají poklizene doma.
Na paní uklizecky máme štěstí, vždycky vydrhnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný