Úklid v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2989
28.2.25 07:59

Jsme mala kancelář, uklízečka z externí firmy nám chodí vždy na konci týdne, v průběhu týdne je to na nás, spolecne prostory v budove zase uklizi firma najata pronajimatelem. Možná to mám nastavené jinak než ty, protože u nás má každý svůj stůj a bordel na stole někoho jiného mi může být úplně fuk, takže svůj si udržuju, jak to vyhovuje mě. Pokud by mě to nějak ovlivňovalo, tak bych to řešila, jestli ti někdo podává papíry od krve (a neděláš někde u bourání masa nebo nevim, kde by to mohlo být normalni), tak to asi nebude ani v souladu s bezpečnosti…nevim, co to máš za provoz, pokud máte na to nějaké standardy (ale ne tvoje, nějaké firemní hygienické) a někdo je nedodržuje, tak bych to řešila s nadřízeným. :nevim:
Jinak ja teda mám v rámci své funkce i kontrolu úklidu v kompetenci té externí uklízečky, takže pokud neudělá to, co máme domluvené, žádám firmu o nápravu. Stejně tak muzeme podat stížnost na správu budovy pro společné prostory.
No a že někteří lidé jsou cunata a neumí po sobě otřít po*any záchod je holt bohužel realita, s tím asi tezko něco udelas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5224
28.2.25 08:04

Tak ja jsem asi chlap, protoze nejaky prach me nechava uplne klidnou 8) A v praci rozhodne neuklizim, nejsem blazen.

Edit - ale zaroven si uklidim po sobe, kdyz neco roztaham, nekde neco nadrobim, vyleju a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 08:23

U nás v práci chodí uklízečky každý den. Na stole mi zůstávají šmouhy od mokrého hadru, moje kolegyně dává na stůl každý den cedulku, že prosí, aby jí stůl neuklízely, tak to asi taky zavedu, protože si stůl musím vždycky přetřít. My se s nimi nevidíme, protože chodí uklízet až po 20.hodině.
Jinak, já osobně ještě “brigádně” uklízím 1× týdně manželovy kanceláře - pozůstatek z doby, kdy jsem byla na RD a byl to pro mě relax. A tedy musím říct, že mě taky udivuje, že jeho zaměstnankyně je pěkné čuně, nechá si na stole přes víkend špinavé nádobí, zbytky jídla, všude se jí válejí vlasy. Já tedy u nich stoly neuklízím, ale vidím to tam a dost mě to udivuje. U mužů by mě to asi tolik nešokovalo, ale vlastně to nedokážu vysvětlit, proč ;)
Stejně tak mě udivuje, že u nás v práci, kde jsou z valné většiny vysokoškolsky vzdělaní lidé, občas potkám na záchodě dámu, která si po použití toalety ani neobtěžuje umýt ruce. To mi hlava nebere.

• Citovat
  • Upravit
3793
28.2.25 08:39
@Anonymní píše: Více

Uklízečky v práci jsou kapitola sama pro sebe. Jedna pořádně neviděla nebo nechtěla vidět. Jedna se nám nabízela, tak jsme jí řekli, ať jde na vedení, že to pořád tvrdí, když si stěžujeme na úklid, že nemůže nikoho najít. Pak k nám přišla, že na vedení jí ukázali sešit, kde měli pořadník se zájemkyněmi, které se jim hládí na úklid. Nakonec jsme to vyřešili úklidovou firmou a jsme spokojeni. Ale také je třeba ty firmy si prověřit a vybírat. Majitelka té firmy osobně úklid kontroluje a ptá se, jak jsme spokojeni. Případné nedostatky hned řeší na místě a s uklízečkou, která špatně uklízí se rozloučí. Také není pravda, že uklízečku nechce nikdo dělat, jako brigádu, ale i hlavní pracovní poměr si to hodně žen, dokonce i mužů, vezme. Navíc je to teď samá uklízející Ukrajinka. A ty se hodně snaží tu práci udržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
28.2.25 08:44

Stůl si uklízím sama, mám na něm svůj provozní bordýlek, nesnesla bych aby mi to někdo přerovnal. Navíc bůh ví co tím hadrem už bylo utřeno. Stoly ostatních jsou mi srdečně u zadku.

Na hajzlíkách máme čisto, co některé kolegyně nechají někdy v míse nechám raději bez komentáře, za to ale nemůže uklízečka.

V kanclu nám vytírají, vynášejí koš a s tím jsem spokojená. Já dvakrát za rok setřu prach na skříni, umyju konvici od vodního kamene a tím to hasne. Žíly mi to netrhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
28.2.25 09:28

Máme tu uklízečku, mladá holka na mateřské, moc šikovná, koberce, okna, zasedačky, kuchyňka, WC, vše jak ze škatulky. Jednou za čas sundám všechno ze stolu a umyju si ho sám, stejně tak monitor, klávesnice, myš vše si udržujeme sami. Vím, že to nedělají všichni jako já, je mi to jedno, je to jejich pracovní prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
28.2.25 09:37

U nás chodí uklízečka. Vysype koše, naskládá nádobí do myčky, pak ho zase vyndá. Stoly neutírá, protože to má tak nařízený. Asi měl někdo problém, že se mu něco ztratilo. :think:
Máme clean desk policy. Ale realita je taková, že si téměř všichni nechávají na stolech nějaké papíry, ntb, pracovní telefony, kartičky k tiskárnám, hrnky apod.
Já si stůl pravidelně otírám sama, o zbytek se nestarám. Ale kuchyňka vypadá odpoledne jak po výbuchu granátu. A co mě štve, je že pokaždé, když jdu do zasedačky, tak tam lidi nechávaj hrnky, skleničky a je tam bordel.
Ale to není o uklízečce, ale o ignoranství kolegů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
28.2.25 09:42

Tak to jedině nahlásit na office mng.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
28.2.25 14:52

No tak jsem asi taky čuně, kolikrát nestavím donést nádobí do myčky, jelikož se za celý den nezastavim. Jsem ráda, že mi skončí meeting, hodin noťas do batohu a běžím na bus…
Bohudík co má kdo na stole je ostatním u zadele..
Můj stůl, můj pracovní prostor, to jestli se mi na stole válí hrnek, sluchátka a papíry je moje věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4213
28.2.25 14:58

Popravdě to teď s úklidovou firmou, doba, kdy lidí uklízečku v kanclu sami je už snad pryč.
A jestli má někdo čas řešit uklízečky, tak mu chybí práce :nevim:
Si ráno uvařím čaj, kafe, v poledne jdu na oběd, doplním tekutiny a jinak je mi sumak, co kde kdo dělá.
Kuchyň uklízí, je nás v kancelářích hodně, sterilní prostředí tam být nemůže.
V dnešní době už jde ve firmách 99% věci elektronicky, takže si fakt nikdo nikde nepředává umastene papíry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 14:59

Čistého mají dost? Pěkná blbost…Tak jak je možné, že v 99 procentech tohle nikdo nechce dělat, často to jsou ženský z UA nebo to mají spíš jak přivýdělek. Rozhodně dost nemají nikde. Pakliže nejsi OSVČ a nemaš toho víc.
Zajímavý, že nadáváš na úklid, tak proč to nejdeš dělat? A jsme u toho…

A já teda taky v práci neuklízím prach, je mi to buřt, jsem zaměstnaná na jiné úkony než uklízení prachu, to ať si řeší zaměstnavatele s právě uklízečkou. Stačí, když uklízím doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.25 14:40
@inkakřivák píše: Více

Proč bych měla jít dělat uklizecku? :zed: Prece nepůjdu dělat všechny práce za lidi, kteri nedělají svoji práci dobře. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.25 14:49

Nechápu, proč bych to měla dělat. I když máš pravdu, už tam proběhlo, jestli bych to nechtěla dělat. Nechtěla. Jedná se o přivýdělek - DPP. Pokud někdo bydlí poblíž a má to k mateřské, tudíž hrubá odpovídá čisté, tak je to super přivýdělek. Ja přivýdělek nechci a časově na to čas nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.25 14:51
@ugluk píše: Více

Já jsem sem nepsala stížnost. Já se ptala na zkušenosti ostatních, jestli jsou nebo nejsou spokojeni s uklízečkami v práci. Samozřejmě jsem si v práci stěžovala a kupodivu nejsem jediná. Stěžují si skoro všichni. Ale už je to několikáta uklízečka a ono je to čím dál tím horší. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.25 14:59
@Beruska999999 píše: Více

Mně taky může být stůl každého ukradený. Pokud me to neovlivňuje. Je akorát trapný, když tam někdo přijde cizí a vidí to. Asi mám podvědomě pocit, že si myslí, že jsem prase já, že to tam neuklidim. Přece jen se asi očekává úklid spíš od ženy a netuší, že tam máme neschopnou uklízečku. Vadí mi dost věcí, které používáme všichni - mikrovlnka, kuchyňka, WC. Mluvim o velké špíně, nehledám drobnosti. Někdo má často prasklou kůži na ruce, proto ta krev. Někdo si často maže ruce. A někdo na tom ji a je vše zamastene, zacakane. Ne vše je elektronicky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný