Malí černí brouci v kuchyni

5724
19.2.13 20:51

Malí černí brouci v kuchyni

Ahojky všem.

Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte zkušenost s takovým hmyzem. Jsou to malí černí broučci, asi jen 2mm velcí, takže vypadají jako černé tečky. Někteří lítají, ale zdá se, že někteří ne. :nevim: Lezou nám asi skrz balkón pod parapetem, bydlíme v novostavbě v patře. Jsou v kuchyni, drží se u zrdrojů jídla či u světla na stropě. Jak je vyhubit? Chci koupit lepivé destičky. A co nějaká chemie? Strašně mě štve, že nevím, kde se berou a jak se jich zbavit jednou pro vždy. Nesnáším hmyz. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
19.2.13 20:52

Octomilky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.2.13 20:54

Něco musíš mít někde zkaženého. Ovoce, zelenina, možná plíseň pod parapetem. Mě se občas udělají v létě, ale většinou pak najdu v míse zkažené jablko, vyhodím, vyčistím mísu i koš a je po nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
19.2.13 20:57

Ja mela zdroj v koreni a kupodivu v ostrem chilli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.2.13 20:59

Ty malý mrchy žerou fakt všechno. Stačí, když koření trošku navlhne. Většinou se mi objevují ale v létě, to pak vyházím celou špajzku a mám zase generální úklid vyřízení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
19.2.13 21:03

Holky nevím, jestli octomilky, to se mi moc nezdá. Oni třeba vůbec nelítaj nad košem, v koření taky nebyly, oni lezly drze po kuchyňské desce!! Zkaženýho tu nic nemáme, vyčistila jsem celou skříň s potravinama, koš vynesla. Máme jen 2kk, a jsme tu teprve chvíli, ten byt byl jako nový, a máme málo nábytku, nádobí… o to víc mě to štve, kde mají sakra ten zdroj. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
19.2.13 21:06

Divné totiž je, že oni umí lítat, ale skoro nelítaj!! Oni si to štrádujou po podlaze či zdi přes celou kuchyň od toho balkonu až na kuchyňskou linku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.2.13 21:07

To jsou oni. Podle toho, jak je popisuješ, to jsou octomilky. Nejdřív se namnoží tam, kde je jim dobře, a pak ti lítají po celém bytě a hledají další zdroje. Když se mi udělají ve špajzu, tak je mám za čas i v ložnici a dokud mi neproletí před nosem, tak je nezaregistruješ. Rádi se prochází po dřezu, sprchové hadici, oknech a nalítavají kolem telky. Musíš najít zdroj.
Prohlédla jsi třeba i čajové sáčky? Stačí pár dírek a víš, kde se ti vyrojily. Někde máš jejich hnízdo a zdroj, který musíš zničit, jinak se ti budou množit pořád dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
19.2.13 21:12

No ja v tom sacku taky nasla malou dirku a v supliku ani jedna a jak jsem otevrela sacek jak si tam hovely ty mrsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.2.13 21:16

Čaj ještě oželím, ale kdyby mi přišli do kafe… :pocitac: :pocitac: :pocitac:. To bych na ně vzala plamenomet :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
19.2.13 21:53

Ahoj, projdi všechno jídlo, skřínky vystříkej biolitem a pak umyj jarovou vodou.Tak jsem se jich zbavila já. Měla jsem ty brouky nejdřív v pilinách a pak se mi pustili do jídla. Brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
20.2.13 07:29

Paní píše o broučcích spíše lezoucích, octomilky jsou pouze mušky světle hnědé…

Nemá spíše kožojedy?

http://www.skudci.com/kozojed

• Citovat
  • Upravit
138
20.2.13 08:59

Ivik 21 - fuj ty jsou hnuný! Tyhle jsem doma díkybohu nikdy neměla. Už jsem měla octomilky černé, ale nejvíc jim chutnaly ty jablka a čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
20.2.13 20:20

Vím, že jsi psala, že ty broučci jsou černý, ale nejsou ve skutečnosti tmavě hnědý? S těmihle potvorami občas válčím doma já:
 http://www.skudci.com/cervotoc-spizni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
20.2.13 20:45

Octomilky to určitě nebudou, ty lítají až moc dobře a rozhodně jsem nikdy žádnou neviděla, že by pochodovala po zemi od okna k lince… To budou spíš ty broučci.. Ale jak je vyhubit nevím, zkus ty lákací destičky a někde najít jejich zdroj…

Příspěvek upraven 20.02.13 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný