Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky všem.
Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte zkušenost s takovým hmyzem. Jsou to malí černí broučci, asi jen 2mm velcí, takže vypadají jako černé tečky. Někteří lítají, ale zdá se, že někteří ne.
Lezou nám asi skrz balkón pod parapetem, bydlíme v novostavbě v patře. Jsou v kuchyni, drží se u zrdrojů jídla či u světla na stropě. Jak je vyhubit? Chci koupit lepivé destičky. A co nějaká chemie? Strašně mě štve, že nevím, kde se berou a jak se jich zbavit jednou pro vždy. Nesnáším hmyz. ![]()
Něco musíš mít někde zkaženého. Ovoce, zelenina, možná plíseň pod parapetem. Mě se občas udělají v létě, ale většinou pak najdu v míse zkažené jablko, vyhodím, vyčistím mísu i koš a je po nich.
Ty malý mrchy žerou fakt všechno. Stačí, když koření trošku navlhne. Většinou se mi objevují ale v létě, to pak vyházím celou špajzku a mám zase generální úklid vyřízení ![]()
Holky nevím, jestli octomilky, to se mi moc nezdá. Oni třeba vůbec nelítaj nad košem, v koření taky nebyly, oni lezly drze po kuchyňské desce!! Zkaženýho tu nic nemáme, vyčistila jsem celou skříň s potravinama, koš vynesla. Máme jen 2kk, a jsme tu teprve chvíli, ten byt byl jako nový, a máme málo nábytku, nádobí… o to víc mě to štve, kde mají sakra ten zdroj. ![]()
Divné totiž je, že oni umí lítat, ale skoro nelítaj!! Oni si to štrádujou po podlaze či zdi přes celou kuchyň od toho balkonu až na kuchyňskou linku!
To jsou oni. Podle toho, jak je popisuješ, to jsou octomilky. Nejdřív se namnoží tam, kde je jim dobře, a pak ti lítají po celém bytě a hledají další zdroje. Když se mi udělají ve špajzu, tak je mám za čas i v ložnici a dokud mi neproletí před nosem, tak je nezaregistruješ. Rádi se prochází po dřezu, sprchové hadici, oknech a nalítavají kolem telky. Musíš najít zdroj.
Prohlédla jsi třeba i čajové sáčky? Stačí pár dírek a víš, kde se ti vyrojily. Někde máš jejich hnízdo a zdroj, který musíš zničit, jinak se ti budou množit pořád dál.
No ja v tom sacku taky nasla malou dirku a v supliku ani jedna a jak jsem otevrela sacek jak si tam hovely ty mrsky.
Čaj ještě oželím, ale kdyby mi přišli do kafe…
. To bych na ně vzala plamenomet ![]()
Ahoj, projdi všechno jídlo, skřínky vystříkej biolitem a pak umyj jarovou vodou.Tak jsem se jich zbavila já. Měla jsem ty brouky nejdřív v pilinách a pak se mi pustili do jídla. Brrr
Paní píše o broučcích spíše lezoucích, octomilky jsou pouze mušky světle hnědé…
Nemá spíše kožojedy?
Ivik 21 - fuj ty jsou hnuný! Tyhle jsem doma díkybohu nikdy neměla. Už jsem měla octomilky černé, ale nejvíc jim chutnaly ty jablka a čaj.
Vím, že jsi psala, že ty broučci jsou černý, ale nejsou ve skutečnosti tmavě hnědý? S těmihle potvorami občas válčím doma já:
http://www.skudci.com/cervotoc-spizni
Octomilky to určitě nebudou, ty lítají až moc dobře a rozhodně jsem nikdy žádnou neviděla, že by pochodovala po zemi od okna k lince… To budou spíš ty broučci.. Ale jak je vyhubit nevím, zkus ty lákací destičky a někde najít jejich zdroj…
Příspěvek upraven 20.02.13 v 21:26