Maličko přenášíme....

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
2.2.04 18:00

Maličko přenášíme....

Už máme po termínu… máte někdo nějaký tip, čím a jak tomu napomoci aby se porod rozeběhnul… ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
2.2.04 19:05

Maličko přenášíme....

V porodnici radily sestry sperma- prý to moc pomáha.

• Citovat
  • Upravit
43
2.2.04 19:07

Maličko přenášíme....

Ahoj, s přenášením mám své zkušenosti a tak znám snad každou „babskou radu“, jak miminko vylákat ven. Takže hezky popořadě:

• sex (ale jen za předpokladu, že ti je příjemný). Ve spermatu jsou obsaženy prostaglandiny, které jsou podávány přenášejícím maminkám při vyvolání porodu tabletami zaváděnými do pochvy.
  • měla jsem přímo od lékařky „naordinovány“ dvě deci červeného vína denně (opravdu ne víc, ale dvě deci prý vůbec nemohou uškodit, naopak jsou v dané situaci žádoucí)
  • užívat šest kapslí pupalky dvouleté denně (3× dvě kapsle) a pít dvakrát denně šálek mateřídouškového čaje a dvakrát denně čaj z maliníku.
  • teplá vana
  • dlouhé procházky
  • chůze po schodech.

Dlužno podotknout, že ač jsem toto všechno důsledně dodržela, bylo nakonec nutné vyvolat porod medikamenty - to ale bylo dané špatnou polohou miminka, která vždy po startu bolestí signalizovala mému tělu, že mimi ještě na porod není připravené:-))). Podotýkám, že všechny babské rady pocházejí od lékařů a ne třeba od paní sousedky, takže jsem se toho nebála:-))). Taky za normálních okolností pomáhá tzv. Hamiltonův hmat, který provede gynekolog při vnitřním vyšetření.

Tak hodně štěstí a ať už to netrvá dlouho a držíš v náručí zdravé a krásné miminko! Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
2.2.04 21:11

Maličko přenášíme....

Ahoj,

přidávám se k tomu, co už je tu dvakrát napsáno - prostě pomáhá sex.

Taky jsem přenášela, ráno mi doktorka řekla, že se pořád nic neděje a určila termín vyvolání porodu. Protože jsem chtěla, aby se mimčo narodilo bez nějakých vyvolávacích tabletek a dlouhé procházky ani teplá vana do té doby žádné účinky neměly, vyzkoušeli jsme to. No a ještě ten den před půlnocí mě probudila první kontrakce a druhý den jsem už držela svoji princezničku v náručí.

Držím palce, ať porod proběhne hladce (ať už vyvolávaný nebo přirozený) a ty máš svého drobečka u sebe.

Lajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
2.2.04 21:50

Maličko přenášíme....

Ahojky,

osobně jsem nepřenášela, ale 14 dní před porodem jsem po sexu skončila v porodnici. Rozběhly se mi stahy, ale porod to nebyl. Dostala jsem injekci na stišení a uložili mě do pokojíku u porodních sálů, což pro prvorodičku byl dosti otřesný zážitek. Celou noc jsem poslouchala křičící a naříkající maminky. Ale to je jiná kapitola. Jen jsem chtěla říct, že pokud porod není na cestě tak nepomůží ani spermijky.

Napiš nám, jak to u vás dopadlo.

Ajka+Lenička 17 měs + Krtátko 12 tt ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
3.2.04 14:40

Maličko přenášíme....

Ahoj, já mám dvě holky Sáru 3 roky a Johanku 6 měsíců, patřím k těm typům, co sami rodit nebudou ani náhodou. Tu první jsme přenášela 14 dní a tu druhou týden. Oba porody mi museli vyvolat, ten první injekcí a druhý tabletou. Ať jsem se snažila jakkoli a zkoušela všechno možné, tak mi nic nepomohlo, jedinou útěchou mi bylo, že se děťátko prostě narodit musí, přeju ti, ať se ti miminko narodí co nejdřív a už nemůsíš dlouho čekat, ty poslední dny jsou nejhorší. Rychlý a bezproblémový porod a zdravé miminko ti přeje

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
3.2.04 16:11

Maličko přenášíme....

Ahoj,

me i moji mamce pomohly tresne. To je v tuto dobu rada nad zlato, vid? ;o))

At vam to dobre dopadne, drzime palce

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
3.2.04 16:43

Maličko přenášíme....

Ahojky,

mne pomohly glycerinove cipky … uz jsem tyden prenasela a 3 dny jsem mela pocit, ze mam ukrutnou zacpu, tak jsem zkusila cipky … nepomohly mi od zacpy, ale po tretim zavedenem (v prubehu celeho dne) a ukrutnem tlaceni jsem misto bobku vytlacila plodovou vodu … a jelo se do porodnice … huraaaa!

Nevim zda je to zaruceny recept … ale ja pochopila, ze jsem nemela zacpu ale to jenom zacinal porod:-)

Hodne stesti u porodu a at jste brzo spolu!

Sulanek + Verunka (1rok a 1t)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
3.2.04 18:09

Maličko přenášíme....

Ahoj,

přilkláním se k sexu. Já přenášela víc jak týden a pomohlo to. Taky se říká, že pomáhá čištění oken. V únoru se mi do oken nechtělo, ale uklízela jsem vnitřky kuchyně a v den, kdy jsem měla v 6 ráno nastoupit do porodnice na vyvolání, mi ve 4 hod ráno praskla voda.

Ať se Ti brouček brzo narodí.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.2.04 19:57

Maličko přenášíme....

Diky za rady,neco vyzkousim a pak dam vedet.

Sex prozatim odstranil zatku.

Katka a 40tt+4d

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.2.04 17:18

Maličko přenášíme....

Tak uz jsme porodili, narodil se nam kluk Vasek 3,58Kg, nebylo to sice bez problemu, ale na konci toho vseho utrpeni bylo tri a pul kila stesti.

Martin (mamca s Vasikem jsou jeste v porodnici)

• Citovat
  • Upravit
5636
6.2.04 17:37

Maličko přenášíme....

Veeeelikáááánskááááá gratulace ke kraaaasnééému chlapikovi!!!

Sulanek+Verunka 1 rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
6.2.04 20:58

Maličko přenášíme....

Moooc gratulujeme. Přejeme vám všem hlavně zdravíčko, štěstíčko a spoustu krásných společných zážitků.

Ajka+Lenička 17,5 měs + Krtčátko 12tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.23 13:03

@emcaca dobrý den chci se zeptat ohledně té pupalky, někde sem četla že se může zavádět do pochvy na noc? Tak se chci optat zda ty bobulky co se polykáji si mohu i zavádět do pochvy na noc, a za jakou dlouho dobu to může vyvolat poro? děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
31.3.23 13:06
@Mlickovapavla píše:
@emcaca dobrý den chci se zeptat ohledně té pupalky, někde sem četla že se může zavádět do pochvy na noc? Tak se chci optat zda ty bobulky co se polykáji si mohu i zavádět do pochvy na noc, a za jakou dlouho dobu to může vyvolat poro? děkuji moc.
:zed:
Profil zakladatelky není již mnoho let aktivní. Dotaz je z roku 2004. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí