Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Diskuzí na téma pití čaje z maliníku je tu hromada, přesto bych měla konkrétní otázku - jaké účinky na vaše tělo měl, co jste po něm pociťovaly? Nevím, jestli se ptám dobře. Vím, že má účinky na hladké svalstvo, nevyvolává samotný porod, ale měl by ho usnadnit. Mě jde o to, že mám dráždivou dělohu, břicho mi tvrdne od nějakého 19tt. Teď jsem 39+ a už pomalu týden jsou intervaly pravidelné. Maliník piju už asi měsíc a všimla jsem si, že ve dny, kdy si ho dám, mi břicho tvrdne daleko víc, častěji a pravidelněji. Dneska jsem zahájila intenzivní pozorování, neměla jsem ani hrnek a je to fakt o dost lepší. Tak mě zajímá, jestli to někdo pociťoval stejně, nebo jsem si to vsugerovala, nebo jak ![]()
Teď právě váhám, jestli si ho uvařit, nebo to nechat být. Už mě ty posly nebaví, je to únavné a otravné, pak člověk čeká, jestli z toho něco bude, nebo nebude..akorát mě to nervuje. Zas ale na druhou stranu, kdyby mi to mělo pomoct vyhnat toho mrňouse ven, tak ho vypiju třeba hektolitr. Ale doteď se to nestalo ![]()
Příspěvek upraven 16.12.15 v 20:52
Nepamatuju se, ze bych mela nejake posliky po nem. Ale pred jednim ze tri porodu jsem ho nepila a ten porod byl mnohem delsi a vyzivnejsi jak porody s malinikem. Takze kdybych jeste nekdy mela rodit, tak bych poctive pila, i kdybych mela kazdy den poslovat ![]()
Fakt jo? No já ho pila i minule, ne teda tolik jako teď, a porod byl myslím dost slušný. Tak se bojím, že si to tentokrát vyžeru. Tak asi zase pít začnu no ![]()
Taky si nepamatuji že bych po něm měla nějaké poslíčky. Za mě doporučuji já ho pila i s kamarádkou. Obě jsme měli suprový porod. Pravidelné kontrakce které jsem měla hned po pěti minutách a malej byl hned potom na světě
Do porodnice jsem přijela na pět prstů otevřená. Kamarádka jedla ještě lněné semínko a taky jako prvorodička super porod. U druhého ho budu pít zas
Takže bych se toho nebála a pila dál jsi ve 39.tt takže nic horšího než že bys porodila kvůli tomu se snad nestane ![]()
Mě jde jenom o to, že mě vždycky večer hrozně rozhodí, když po vypití čtvrtky hrnku toho čaje, nastoupí pravidelné posly po 8 nebo po 10 minutách. A to opravdu nepřeháním, je to denně a je to vždycky, jak to začnu pít. A mě to znervózňuje, jsem napnutá, co z toho bude, špatně se mi usíná, neumím se hodit do pohody kvůli tomu. Doma mám ještě dvě děti a musím furt myslet na organizaci hlídání a odjezdu do porodnice, kdyby to přišlo.. Takže kdyby to fakt dělal ten maliník, tak bych se tomu snad i vyvarovala. Protože jak pak mám poznat porod, když mám 4 dny v kuse posly á 10 minut?
@PetiteFillette Tak to radu nemám jen tu abys ho teda nepila když se po něm necítíš ve své kůži ![]()
Na druhou stranu, kdybych po něm chtěla porodit, když už mi ty posly vyvolává, to bych se taky nezlobila ![]()
@PetiteFillette píše:
Fakt jo? No já ho pila i minule, ne teda tolik jako teď, a porod byl myslím dost slušný. Tak se bojím, že si to tentokrát vyžeru. Tak asi zase pít začnu no
u tretiho jsem se prolivala malinikem, ze byt to v lete, obrostu malinama
A prvni doba porodni bezbolestny luxus, tlaceni teda bolestive, ale s mininem poraneni a slo to relativne rychle.
Tak ho nepij vecer, at nemas nervy na noc
A proc jsi vlastne na nervy? Adrenalin rusi ucinky oxytocinu
Bojis se, ze to nestihnes nebo je problem hlidani?
@Bibi239 Asi je problém to, že nevěřím, že to tu beze mě bude probíhat hladce, hlídat má tchán a je to takový roztěkaný zbrklouš. Kdybych si mohla vybrat, chtěla bych, aby porod začal po tom, co odveze manžel děti do školky a do školy a aby to bylo tak rychle, aby je zase stihl vyzvednout. Což je prakticky utopie ![]()
A taky celkově ten adrenalin, jak píšeš..prostě člověk neví. Co bude, jestli bude..nemůže se na nic spolehnout, počítá minuty a nakonec ZASE usne a nic se z toho nevyklube.
Já ty posly mám i přes den, ale to třeba jen po 15 minutách, po maliníku po 7, po 8. Jak který den.
@PetiteFillette to je blbe, chtelo by to mit jistotu, ze je vse v cajku, ja se rozrodila u tretiho, kdyz jsem mela nakoupeno, uvareno, uklizeno, deti v suplicich kominky vyrovnane, zkratka uz jsem mohla. I tak tu byl chaos, ale to jsem netusila, to az po navratu z porodnice.
Jo a porod 2,5h, vsechno se da stihnout ![]()
Já teda nevím jestli za to může maliník. Ale já první dítě rodila cca od počátku první kontrakce 3 hodiny. S tím že jsem měla kontrakce témeř hned po5 ti minutách, na příjmu na 8cm otevřená a tlačit jsem už začínala na příjmu, se sestřičkou jsem pak stihla doběhnout na porodní box, tam 3 krát zatlačila a hotovo. Jinak ale teda už v poradně mi od začátku říkali jak mám krásně připravené porodní cesty. Čím to bylo a jestli je v tom ten maliník nevím. Ale pila jsem ho pravidelně protože mi chutnal.
![]()
No já mám taky všechno připraveno, spíš mi jde o to, že to nejde načasovat tak, aby je nemusel tchán vyzvedávat, protože neví ani kam má jít (ale vůbec mu to nevadí). Jde jenom o pár hodin, pak to zas převezme manžel, který je sice taky chaotik, ale jemu věřím, ten to zmákne. Jakmile budu vědět, že jsou děti ok, tak budu v pohodě. Jen to načasování no ![]()