Malinký dům 3+1, stačil by vám?

487
15.12.13 11:53

malinký dům 3+1...stačil by vám?

Chceme kupovat rodinný dům a ted máme v merku jeden u nás v obci. Moc se nám líbí poloha domu, má krásnou udržovanou zahradu a dům je v dobrém technickém stavu, ale je menších rozměrů. Ted bydlíme v panelákovém domě ve čtvrtém patře, takže dům je náš sen, jen pořád řešíme ten rozměr domu. Když nebudu počítat garáž, technickou místnost, velkou terasu u obyváku a malinký pokoj v přízemí, tak je to dům rozměrů panelákového bytu 3+1 asi 90m2. Šli by jste do takového domu, nebo by jste hledali dům větších rozměrů? Jsme dva dospělí a dvě děti a plánujem ještě třetí mimčo. Děti by měli pouze jeden dětský pokoj. Do budoucna by se dala udělat ložnice v tom malinkém pokoji v přízemí a tím by děti měli dětské pokoje dva, ale to až budou větší, teď je musím mít pod dozorem. Jak máte velké domy? Je velký rozdíl ve financování provozu (topení, elektřina) velkého, nebo malého domu? Děkuji za názory :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5185
15.12.13 11:56

Já ano. Pořád říkam, raději malý dům se zahradou než větší byt v paneláku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
15.12.13 11:58

Ano,3+1 plus garáž plus zahrada, brala bych hned. raději než nějakou velkou „krávu“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
15.12.13 11:58

Já taky. na co velký dům? Teď by se hodil a za pár let zůstanete ve velkém sami. Navíc ty technické místnosti a garáž dají spoustu místa na uložení věcí na rozdíl od paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.12.13 11:59

Z domu, co měl cca 170 m2, jsme šli do bytu 3+1, co má něco málo přes 100m2. A jsme spokojení :) Byt má zahradu, stačí seběhnout schody :) je v centru (a to bych dnes brala jako nejdůležitější věc - jak daleko to všude budeš mít). Takže za mě ano - jsme taky dva dospělí a dvě děti. Třetí bych si přála, ale uvidíme :) vejdeme se v pohodě. Máme taky navíc úložné prostory (sklep, půdu) a vy byste měli garáž a technickou místnost, takže tam se dá spousta věcí uložit :) A opravdu důležitá mi přijda ta poloha domu - dřív jsem musela autem pro každý rohlík. Dneska vyběhnu a mám vše za rohem (doslova :mrgreen: ), takže zvaž, jak daleko jsou školky, školy, nákupy atd. pak hurá do toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.13 11:59

Ahoj.my jsme ted ve dvouhlgeneracnim dome s rodici.nas byt ma 70m2.jsme tu s manzelem a dcerkou a je to male.ted jsme koupili domecek 155m2 5+1.a strasne se tesim.tim ze toto je stary dum, tak treba naklady na topeni jsou vyssi nez budou v novem dome.ale to ostatni nevim. zkuste jeste kouknout po jinem domecku.my puvodne narazili na peknej baracek, ale vyfoukli nam ho pred nosem jiny. a melo to tak bejt, protoze jsme koupili nesrovnatelne lepsi.jak v lokalite, tak po financni strance.ja nevim teda na co jste zvykly, kazdy to mame jinak.ja treba nemam rada maly prostory.mam z nich uzkost. takze pro me by ani panelak nemohl existovat. a jestli chcete jeste treti miminko, tak si myslim ze by vam bylo tesno, az budou deti starsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
15.12.13 12:00

My máme velký dům, ale stačil by mi i menší. Teď mají sice děti soukromí, no na druhou stranu za pár let se rozutečou do světa my s manželem budeme mít zbytečné 3 pokoje.
Náklady na větší dům budou vyšší především na otop. Spotřeba vody a elektřiny se asi lišit nebude. 5 lidí spoztřebuje stejně vody v malém i velkém domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.12.13 12:01

Já bych do toho určitě šla. Zahrada super - děti si budou mít kde hrát, do garáže se dá kromě auta nacpat spousta věcí, v baráku máš mnohem větší klid než v paneláku ;) Velikostně určitě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
15.12.13 12:01

Ja nie. Tiež sme kupovali dom a páčili sa nám aj menšie ale ja som chcela vetší aby každý mal súkromie keď bude chcieť a to je to čo my v paneláku chýba. A hlavne som práve chcela aby deti mali v puberte samostatné pokoje. Ja som bola v jednom veľkom pokoji zo sestrou a bratom a bolo to strašné-žiadne súkromie-a nechcem aby to mali aj moje deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
15.12.13 12:02

@janikhlavik Rozhodně bych to brala. Máme o něco větší dům, ale stejně jsme pořád všichni v přízemí (obývák s kuchyní a jídelnou a předsíň) a nahoru chodíme jen spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.12.13 12:03

Se dvouma dětma ano, se třema bych byla hodně na vážkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12897
15.12.13 12:03

Ne ve vašem počtu by nám stačil tak cca do 6 let věku dětí. My máme více než dvojnásobnou velikost, ale plánujeme 4 děti.
Náklady jsou do 4500 za měsíc, ale máme vlastní studnu, topení kombinaci dřevo a plyn a částečně jedeme na sluneční energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
15.12.13 12:04

Za mě určitě ne, jsme dva dospělý a tři děti a neumím si to vůbec představit, právě kvůli dětem jsme se z 3 + 1 stěhovali do 5+1. Určitě tak lidi žijí (teta takhle taky vychovala tři kluky v 3 + 1), ale pro je to jako noční můra. Kluci by neměli žádné soukromí (časem budou chtít přivézt kamarády, partnery atd.), zakopávali bysme o sebe a třeba jen ranní vstávání v pěti lidech s jednou koupelnou musí být chuťka. Pokud jde o náklady tak kromě hypotéky žádný dramatický nárůst nepozoruju :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Micka13
15.12.13 12:05

Ja bydlela v 2+1 s dvemi detmi a stacilo

• Citovat
  • Upravit
1283
15.12.13 12:07

Znamy maji dum podobneho typu- akorat tedy jen jedno dite, takze to ma samostatny pokoj, pak ta loznice, obyvak, kuchyn, koupelna a pokoj pro hosty- to by byl ten pripadny druhy detstky. Sla bych do toho se dvema detmi, se tremi by mi to ale uz pripadalo male :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný