Málo jí příkrmy

9079
3.4.11 21:49

Málo jí příkrmy

Ahoj holky.
Máme ukončený 6 měsíc a již měsíc jsme na příkrmech, ale moc toho nechce sníst. V polendne sní max 60g zeleninového příkrmu a večer max 70g kaše. Víc nechce, ale mlíko si pak ode mne vezme. Za jak dlouho se vám nejedlíci rozjedli? Jsem z ní už naprášky. Každý den boj a doufám, že to bude druhý den lepší.
Když je takový nejedlík, kdy nemam dávat pít mlíko.. Když sní 120g. Z pítka si vezme max 20ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
3.4.11 22:04

Mně to nepřijde špatné. A dokud mají děti hodně mlíka, tak vody moc nenapijí. Můžeš zkusit kojit až třeba hodinu po příkrmu, ne hned. Ono jim časem dojde, že mlíko hned nebude, a než tak dlouho čekat, raději sní víc příkrmu. Ale fakt mně váš výkon přijde v pohodě. Nestresuj se, myslím, že nemáš nejedlíka, to by vypadalo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
3.4.11 22:07

mam dvojcata, viz metrik, k obedu sni dohromady tu 200 sklenicku, takze vasich 60g je uplne v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
3.4.11 22:08

Zdravím, moc Ti asi nepomůžu, protože jsme taky začali s příkrmy asi před 3 týdny a bojujeme stejně :-) Doufám,že se to brzy změní. Pro mě se stal pojem „příkrm“ noční můra.Pochopila jsem správně, že stále ještě kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
3.4.11 22:17

Mě malej taky sní tak 100 g masozeleniny, moc tomu celkově nedává, dokonce byly dny, kdy snědl lžičku - dvě, takže vašich 60g je v pohodě :-))), hlavně když přibírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.4.11 22:17

Ahoj. Neboj, přijde na to :wink: . Anežka příkrmy odmítala (a to tak, že úplně) až do zavedení jogurtu. S ním pak občas něco dalšího snědla. Do roka byla skoro jen na MM , jednu skleničku měla na tři dny (tu malou skleničku). Velkou skleničku (pro děti od 10m) snědla celou až na 2 letech. Dneska jí normálně, není ani moc vybíravá. Jen jí chvilku trvá, než vezme na milost něco nového. Ale ty nervy znám, byla jsem z toho hodně špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
3.4.11 22:20
Habibi2606 píše:
Zdravím, moc Ti asi nepomůžu, protože jsme taky začali s příkrmy asi před 3 týdny a bojujeme stejně :-) Doufám,že se to brzy změní. Pro mě se stal pojem „příkrm“ noční můra.Pochopila jsem správně, že stále ještě kojíš?

Ještě kojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
3.4.11 22:22

A jak dlouhou pauzu jste dávali mezi příkrmem a mlíkem. Když jsme byli jen na mlíku, tak jsme jedli po dvou hodinách. Teď jsem zkusila dát 3 hod. pauzu a stejné.
A to se ještě u toho kroutí, div z lehátka nevyleze. Pak si vezme zase pár lžiček a opět nanovo :zed: . Není to taky tím, že začala přetáčet na břicho? Asi jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
3.4.11 22:55

Když v půlroce nebaští příkrmy, tak se nic hrozného neděje. Ono jí to neuteče :wink: Obzvlášť, když kojíš. Pokud máš dobrou stravu a přihodíš si vitamíny, tak jí zatím nic nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
3.4.11 23:18

naše malá se rozjedla až někde kolem ukončeného 9. měsíce ;) do té doby to byla mizérie, občas snědla dost, jindy pár lžiček :nevim: teď je jí rok a jí „jen“ 4 jídla denně - a to je relativní novinka, ještě před měsícem měla problém se vypořádat se 3 jídly za den (vždycky snědla jen 2 a jedno téměř nic - v lepším případě) :) ale přibývá, tak to vypadá, že jí nic neschází :)
a pořád docela dost kojím (4-5× za den + 2-3× v noci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
3.4.11 23:43

Tak to já kojím tak 7× za den. V noci se mi nebudí a doufám, že to tak zůstane. Proto přes den kojím po dvou hodinách.
Všude čtu jak jejich děti baští 150- 200g a mi skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.4.11 07:06

Tak my jíme příkrmy taky 14 dní a sní tak maximálně půl malé skleničky a to ještě s šílenými ciráty a trvá to půl hodiny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
4.4.11 07:57

bertíku, fakt si z toho nic nedělej, naše mrně snědlo celou malou skleničku až v 9 měsících :wink: a teď, v roce, má přes 10 kilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
4.4.11 08:44

Bertiku, ja bych byla taky v klidu. Marecek na prikrmech pres mesic a celou malou sklenicku sni jen obcas. Snazim se ho „nechat vyhladovet“, takze po kojeni ma prikrm po 3-3,5hodinach a zadny velky efekt to stejne nema. Kojim asi hodinu po prikrmu a to basti, jak kdyby cely den nic nemel :lol:
Taky jsem to hodne resila, kdyz mi po dvou tydnech snedl par lzicek, ale uz to neresim. Je spokojeny, prospiva a verim, ze jednou prijde na to, ze jsou i lepsi veci k baste, nez je mamino mliko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
4.4.11 08:49

všem díky. Jak okolo ostatní děti pěkně baští, tak jsem ráda, že nejsem sama komu mimi moc nebaští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí