Málo pije/ kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1088
19.7.22 08:43

Málo pije/ kojení

Čauky maminky, mám trochu problém s kojením. Mám 4 týdenní miminko a kojim, před týdnem si v pohodě vytáhl 100mlbz jednoho prsa( mám váhu, málo přibral tak jsem raději zvážila kolik vypil) tak si říkám, že to je ok. Akorát že teď poslední 3dny vůbec nevydrží a po hodině chce papat, už mu dávám z obou prs, každé skoro 20minut Tak jsem znovu vytáhla váhu a vytáhne si jen 30ml z obou prs 8o může mi někdo vysvětlit co se jako stalo? :lol: mlíka bych řekla, že mám dost, když zmáčknu prso po kojení tak mlíko teče :think: trošku mě to deprimuje, protože mám doma skoro 3 letého syna a nemůžu trávit hodinu kojením a za hodinu znovu :? O bradavkách ani nemluvím :? Syna jsem vydržela kojit jen do 3 měsíce, řekla bych že ze stejného důvodu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4835
19.7.22 09:06

Zahoď váhu a nepřemýšlej nad tím. Mimčo ti zváží dětská Dr. na prohlídce. Dokud přibírá (byť i pomalu), je to v pořádku. Špatně by bylo až hubnutí. Neřeš ani intervaly - to že se novorozeně kojí co hodinu, je naprosto normální. ono si to časem zase sedne. Zkus se naučit vázat ho do šátku a kojit v něm, tak se budeš moct věnovat i staršímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35613
19.7.22 09:22

To je normální, zase se to spraví. S tříletým si sedni na zem a hraj si s ním při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.7.22 10:29

Je to uplne normalni.
Vyhod vahu, akorat te to stresuje. Staci zvazit pri kontrole nebo jednou za par dni.
I pomale pribirani nevadi a kojeni co hodinu je bezne, navic ted v tech vedrech.
Jestli chces kojit, tak tyhle veci fakt neres.
Ono se to zase jeste mockrat zmeni, je malinkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.7.22 10:34

Určitě se vykašli na váhu, pokud prospívá. U kojenych děti to je normálni. Taky jsem mela dvouletaka a k tomu mimino pořád na prsu, to se musí přežít. Je ještě malinký, bude se to zlepšovat. Pokud chceš vážit, tak si to jednou za týden zkontroluj, jestli pribira, ale pozor, miminka pribírají skokove, tak at neplasis, ze pribral málo :-) koukej, jestli je spokojený, hoď se do klidu a jak psali nademnou. Ja třeba kojila na gauči a u toho skládala s malým puzzle, nebo ho jinak zabavovala, když o to stal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
19.7.22 11:47

Moc díky všem za reakce, určitě to nechci vzdávat. Váhu už když sem vytahovala tak sem si říkala, že z toho budu beztak akorát nervní a je to tady :lol: takže schovávám ji, stejně jde na malým poznat kdy má hlad :think: ještě se zeptám, zkusila jsem odsát hoďku a půl po kojení a odsála jsem jen 60ml.. víc ani prd. Myslíte že to může být opravdu tím že mám míň mléka? Nedávno jsem měla prsa nalitá jak blázen a teď nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35613
19.7.22 12:20
@Janičcka92 píše:
Moc díky všem za reakce, určitě to nechci vzdávat. Váhu už když sem vytahovala tak sem si říkala, že z toho budu beztak akorát nervní a je to tady :lol: takže schovávám ji, stejně jde na malým poznat kdy má hlad :think: ještě se zeptám, zkusila jsem odsát hoďku a půl po kojení a odsála jsem jen 60ml.. víc ani prd. Myslíte že to může být opravdu tím že mám míň mléka? Nedávno jsem měla prsa nalitá jak blázen a teď nic moc :nevim:

Taky někdy odsaju málo a někdy víc. Tím bych se neřídila. Miminko vytáhne kolik potřebuje. Laktace se ti už ustalila, proto nemáš tak nalitá prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.7.22 12:23

Ahoj, já když jsem odsavala, tak to bylo vždy pár kapek, neodsavej- raději Koj! 😀 Mám dvě dcery, 27 měsíců od sebe. U obou jsem si na začátku prošla bojkotem, hrůza. Vážit nemá cenu, vím to z vlastní zkušenosti. Akorát jseš nervní, je důležité hodit se do klidu, já jsem starší klidně na chvíli pustila pohádku, abych měla klid na kojení. Vše se pak srovnalo. Kojila jsem 14 a 17 měsíců. Přeju hodně sil a hlavně klid. Jo a kojení každou hodinu ve dne je ok. Já kojila půl roku každou hodinu, ALE V NOCI! 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.7.22 15:39
@Janičcka92 píše:
Moc díky všem za reakce, určitě to nechci vzdávat. Váhu už když sem vytahovala tak sem si říkala, že z toho budu beztak akorát nervní a je to tady :lol: takže schovávám ji, stejně jde na malým poznat kdy má hlad :think: ještě se zeptám, zkusila jsem odsát hoďku a půl po kojení a odsála jsem jen 60ml.. víc ani prd. Myslíte že to může být opravdu tím že mám míň mléka? Nedávno jsem měla prsa nalitá jak blázen a teď nic moc :nevim:

Prsa pak uz nalita nejsou.

Ja neodsala nikdy nic. Par kapek. A kojila jsem tri deti do dvou let.

Snaz se verit, ze kojis a budes kojit uplne v pohode. Ty pripady, kdy „mleko dojde“ bezduvodne jsou zcela ojedinele a vyjimecne. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
20.7.22 16:12

Díky moc všem za podporu :hug: dneska už je zase lepší den, sice teda dávám z obou prs, ale vydrží i 3 hoďky, je napapany a spokojeně spinká skoro celý den :) myslíte že to mohl být třeba růstový spurt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová