Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Malotřídkou mi prošly všechny děti, pak zamířily rovnou na 8g. Za mě spokojenost, i když to mělo samozřejmě i nějaké ty nevýhody. Každopádně, kdybych měla další dítě, šlo by zase na naši pidiškoličku.
Ještě jednou děkuji všem za pohled na věc, hodně mi to pomohlo ![]()
@Anonymní píše: Více
Prošla jsem malotřídkou. Do šesté jsme šli do okresního města. Dokonce jsme byli pouze dva v ročníku (já a brácha), takže do 6. jsme šli jen dva. Ve třídě jsme si hned zvykli, už v pololetí nám přišlo, jako kdybychom tam byli od první třídy. Spolužáci nás přijali velice dobře. Předchozí ročník přijali také dobře a ten sledující také. Je to už jedenáct let, co jsme ze ZŠ vyšli, teď už jsou mnohem silnější ročníky, takže některé ročníky se učí samostatně.
Přechod na větší ZŠ nám nedělal problém ani z pohledu výuky, ani z pohledu učiva. Na styl výuky jsme si zvykli snad druhý týden a v učivu jsme oproti spolužákům vůbec nezaostávali, vše potřebné nás naučili. Patřili jsme k lepšímu průměru (v naukových předmětech k nadprůměru), co se týče známek. Naopak do této malotřídky chodí nespádové děti, kvůli rodinnému přístupu a dobrým výsledkům ve srovnávacích testech.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.