Malování na zdi

Radina
11.7.05 09:33

Malování na zdi

Vím, že spousta z vás zdobila dětem pokojíčky malováním obrázků na stěny. Chtěla bych se zeptat, jestli jste používali vodovky, tempery, nebo jestli jsou k dostání třeba nějaké barvy, které pak po pár letech, až se stěny budou bílit, nebudou prostupovat skrz nový nátěr nahoru? Z těch temper mám celkem strach a představa, že kupuju 6 barev na zdi v těch velkých sklínkách, to mne cenově docela děsí. Bylo by to drahé malování. Máte nějaký typ? Jak jste zdobili pokojíčky vy? Jo, ještě mám prosbu, kdyby některá z vás narazila při svých toulkách internetem na hezký obrázek parníku, něco ve stylu M.Nesvatby, písněte mi sem, prosím odkaz. Předem díky za všecky typy a postřehy
Radka a námořníci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
750
11.7.05 10:22

Ahoj Radko,
já jsem sice ještě dětský pokojíček kresbami nezdobila, ale v barvách se trochu vyznám. Tempery bych vážně zavrhla. Nechala bych si natónovat malé množství primalexu nabo jiného vnitřního nátěru na odstíny, které by se mi líbily. Je jich vážně velká škála několik tisíc. Ty odstíny si vybereš podle vzorkovnice. Jestli u Vás existuje nějaké tónovací centrum, neměl by být pro ně problém natónovat i malé množství. Ceny se tam pak pohybují podle sytosti odstínů, přičemž platí, že červené , fialové a žluté odstíny patří mezi ty nejdražsší.
Tyto natónováné barvičky pak jdou krásně přetřít, až budete chtít změnu.
A kdyby si vybrala jiné barvičky, tak ať jsou hlavně vodou ředitelné - nezapáchají a jsou vhodnější pro děti.

ahoj Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
11.7.05 11:01

Ahojka. Já jsem malovala rovnou barevným primalexem v těch lahvičkách, nikde jsem nic nemíchala. Ale s temperkama co se týká zabarvitelnosti mám dobrý zkušenosti taky, jen se musí víc naředit, protože omítka hodně saje. Taky jsme malovali vodovkama. Na všechny možnosti pozor, aby sis nevzala moc tekutiny a neroztékali se Ti barvičky po zdi dolů. Ze zkušenosti je nejlepší ten primalex (ono je jedno jaká fïrma - mám na mysli tónovací barvu a vydrží Ti pak na dlouho) a pokud máš cit, tak si některé odstíny můžeš namíchat sama. Malovala jsem s dětma v práci a i ony to zvládly v klídku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.7.05 23:30

Ahojky
mám jeden parník uloženej napiš mi mejlík pošlu ti ho. pa Hanyna
kopi.jan@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.05 17:42

Ahojky, já jsem si taky nechala vymalovat pokojíček a byla jsem nadšená a můj dvouletý syn ještě víc. Sestra si k malování nakoupila základní barvy primalexu a pak z nich tvořila různé odstíny, výsledek byl úžasný. Ze zdi se na nás směje krteček, zajíček, sluníčko.......Jen netuším, jestli se na nás nebudou smát i po dalším malováním. Tak dalece moje zkušenost nezašla. Ale s chutí do toho a výsledek fakt stojí za to.

• Citovat
  • Upravit
86
20.3.13 15:41

Holky nevíte jak je možný že když maluju zeď tak že je rozdílná barva když maluju válečkem a pak kraje štětcem?? Je to uplně stejná barva ze stejnýho kýble ale je tam vidět jasný rozdíl odstínu, vůbec to nechápu :roll:
Na kraje a rohy se prostě válečkem nedostanu a ten rozdíl odstínu mě vážně štve :? je to barva fialová a tím štetcem je o hodně tmavší ale větší vrstva tam není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
20.3.13 15:59

Delat by to nemelo, my jsme malovali nedavno a taky jsme nektery casti dodelavali stetcem. Dokonce jsme po tydnu jeste delali opravy a popravde den dva to bylo videt a pak se to jakoby slilo. Ono zalezi jak dlouho je to od vymalovani a taky asi zalezi i na typu barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
20.3.13 16:17
@Tyme píše:
Holky nevíte jak je možný že když maluju zeď tak že je rozdílná barva když maluju válečkem a pak kraje štětcem??

Maluju valeckem a okraje plochym stetcem. Ja to mam naopak po stetci minimalne o 1 odstin svetlejsi. A pokud se to udela treba za 3 dny, tak i vyraznejsi rozdil.
Jsou i male valecky, co se dostanou vsude, ale neudelam rovnou caru pod stropem, takze pro me nepouzitelne.
Takze nejdrive stetec a pak valeckem kam to az jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
26.7.13 17:51

Holky, sice je téma trochu jiné, ale přesto se zeptám ;) ;)

Malujeme byt a na kobercích mám lišty - jak je mám vyčistit po vymalování, určitě tam nějaký ten bordel za ně zapadal, tak jestli některá nemáte tip, jak to udělat :-) :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.7.13 17:54

@SarkaLo
Vysát kolem lišt.. Nebo pak jedině oddělat a vysát pořádně i za nimi, jiná rada asi není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
26.7.13 18:52

Taky jsem malovala malému pokojíček. Svagr je malir a rekl mi, ze temperky nemam pouzivat, tezko se premalovavaji a dokonce pry nekdo pouziva i ruzne fixy na okraje a pak se divi, ze to nejde ze zdi dolu.
Nejlepsi jsou opravdu primalexove. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
26.7.13 18:59

Ahoj, dobre se na zed maluje tonovacima barvama, tempery pouzivam jen na mensi plochy a detaily a pak jsou dobry normalne skolni barvy, ktery sezenes v papirnictvi, jsou vetsinou ve vetsich lahvich, nemusi se redit vodou.
Ja prave dneska maluju malymu do pokoje strom a mela jsem to za dve hodky hotovy. Ted tam budu postupne veset ramecky s fotkama clenu nasi rodiny…
Mrkni na fotky, tam jsou ty barvy videt…

Jinak listy jedine oddelat a vysat za nimi a vratit zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
26.7.13 19:45

Ahoj, tak ja jsem malovala akrylovyma barvama-par malych lahvicek jsem koupila v papirnictvi a zbytek odstinu jsem namichala. Jedna ta mala sklenicka stala 39 Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
27.7.13 06:34

@Lejaa Myslela jsem si :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
13.11.13 08:08

Ahoj holky, otvírám toto téma a chtěla jsem se přímo poptat a poradit né jen jakými barvami ale hlavně poradit s námětem do našeho obýváku. Obývák máme v přírodních odstínech Kapucino, krémová, bílá, přírodní štípaný kámen, tmavě hnědá plovoucí podlaha.
Stalo se nám že po návštěvě nám zbyli na zdi pod vypínačemmi fleky které bych chtěla překrýt a fakt se mi nechce přemalovávat celá stěna. ¨Nenašla jsem žádnou vhodnou nálepku na zeď, proto mě napadlo si nakreslit nejlépe asi jen černou barvou nějaký obrázek :think:
děkuji mockrát všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí