Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
zase potřebuji poradit
Vidím, že v této diskusy jsem jako doma. ![]()
Maloval jste už někdo na zeď nějaké obrázky? Na **** jsem se dočetla o tom, jak na zeď malovat. Píší tam, že se smíchá Primalex bílý na zeď s colorkama a tak že se pěkně přemaluje už třeba zeď namalovaná na nějaký odstín. Jenže používají tam krásné syté ostíny, rudou červenou apod. Netuším, jak těchto sytých odstínů docílit, neboť když smíchám např. bílou s červenou, tak mi vznikne růžová. Zkoušel jste to už někdo a jak tedy na to?
Obrázky už mám na zdi svépomocí nakreslené, ale nevím jak dál… ![]()
24.8.2015 - edit. admin: komerční sdělení
Tedy ja zkusenosti moc nemam, ale prave se na malovani na zed chystam - takze jsem si zjistovala nejake informace, nebot manzel se prave bal, ze kdyz to namaluji temi barvami, ze to pak nepujde premalovat a tak se ptal malire a ten rikal, ze to klidne mohu namalovat, ze ty barvy co se ted delaji, ze jsou krasne premalovat a nemusi se vubec redit. Takze ja se chystam malovat primo barvami na zed jedine kdyz budu potrebovat nejakou svetlejsi, tak to budu michat s bilou.
Tady je hezká diskuse : https://www.emimino.cz/modules.php?…
Peggi
Nepročítala jsem tu diskusi, už jsem někam své zkušenosti psala, malovala jsem a dost. . chce to víc červené než bílé. . .teď máme nové dětské postele a mě čeká malování celého pokojíčku, už se těším. . .
Ahojky!
Taky jsem malovala podle té www stránky a 2 noci nespala právě z ředění barev,ale míchala jsem si to postupně,dala trochu bílé,trochu barevné,čárkla na zeď,počkala se zaschnutím a dodala barvu.Ale je fakt,že nejhůř šla červená na sukni Makové panenky,a černá na Krtka.Ale s výsledkem jsem naprosto spokojená,leč fotky nedodám,bo jsem v tomto směru marná…
![]()
Držím palečky,hlavně nespěchej.
p.s. největší spotřebu jsem měla kelímků od jogurtů ![]()
Ahoj, můžete mi někdo poradit?
Nevím, jaké si mám pořídit šťetce a jestli mohu malovat přímo tónovacími barvami bez ředění Primalexem.
Jako konturu obrysů používáte fix? Nanášíte jej až na hotový obrázek?
Díky za odpovědi.
ahojky já maluju na zeď dost často všem známým ,pokud chci tmavší barvu přídám jen trošičku bílý(dávám ji tam proto že pak barva nedělá šmouhy)a konturu dělám černou kolorkou a tenoučkým stětečkem (konturu dělám až po 24 hodinách aby obrázek pořádně zaschnul a nerozmazal se ale pokud se dělá tenčí vrstva barvy tak se může i dřív
jo a když stínuju tak maluju houbičkou na nádobí ,no maluju spíš razítkuju ![]()
všem přeju aby se výtvory povedly podle přání zatím páá
já jsem nechala vymalovat dětský pokoj a pak jsem koupila nalepovací obrázky na zeď s postavičkou Rákosníčka. Nejsem moc výtvarný typ a tohle je hezké ![]()
Ahoj holky, taky mně čeká malování. Mám nakoupenou celou paletu tónovaček od HET. maluje se s nima bez ředění primalexem, ale záleží na použité zdi. My máme sádroše, tak jsem si dotahla z venku takovej vyhozenej mrcek a zkoušela jsem to na něj i tou houbičkou, igelitkou, síťkovou žínkou na koupání… Nejlepší jsou měkké štětce. Ty tvrdý neudrží barvu v chlupu a začnou kapat po zdi. Konturu určitě až po zaschnutí. Super by bylo, kdyby se dala použít lahvička od klovatiny, nebo lepidla. Víte co myslím???? Nanášíte lepidlo a takovou zubatou špachtličkou roztíráte… No musím to vyzkoušet… ![]()
Akrylovými barvami nebo křídou a pak zafixuji lakem..
Mrkněte … http://mural.blog.cz/ ![]()
PŘEDLOHY OBRÁZKY
PROSÍM poraďte mi chci cácorce namalovat nějaké obrázky na zeď před rokem a půl jsem kteslila medvídka pů a tygra a tak barvy vše mám. Předlohu jsem předtím našla na netu ale nemohu už nic nikde najít , to jsem si vytiskla a přítel mamky mi to zvětšil pak jsem to přes kopírák vzala na zeď a obkreslila barvama vymalovala. Jenže teĎ nevím kde se to dá zvětšit,naši bydlí na Moravě a už se tam před porodem asi nechystáme a tady v praze nevím kde by mi obrázek z netu vytisknutý zvětšili.
A ještě kde se dají najít nějaké hezké obrázky postaviček
Díky za tip Katty
Katty, na zvětšení obrázku se dá použít čtvercová síť, ale je to pracné. Zvolíš si poměr zvětšení - třeba třikrát - a tužkou si namaluješ síť 2×2 milimetry na hedvábný papír, který přiložíš na předlohu. Pak si na zeď nakreslíš tužkou zlehka síť 6×6 milimetrů a vyznačíš do ní body, kde tičára nebo rozhraní barev protíná síť na předloze. Předlohovou síť je dobré přichytit kancelářskýma sponkama, během překreslování se nesmí pohnout!
Když jsem se svým výtvarným cítěním v koncích, tak se uchyluju k primitivním metodám - jako je tato. Účelu bývá dosaženo - a o to myslím jde…
Juroo strašně moc děkuji za tip obávám se že s malou cácorkou to nezvládnu
ale moc díky za tip