Maltéz a stříhání

2422
29.8.14 14:45

Maltéz a stříhání

Ahojte maminky, pořídili jsme štěňátko maltézáčka. Teď má tři měsíce a tak nějak jsme začali přemýšlet kdy ho poprvé ostříhat. Ptala jsem se veterinářky a ta mi nebyla schopná odpovědět a na netu jsem nic pořádně nenašla. U jorkšíra se má čekat do půl roku kvůli srsti tak by mě zajímalo jestli u maltéze je to stejné nebo se může ostříhat dřív. Naše slečna nesnáší česání a i na pobíhání po zahradě by to pro ni bylo lepší s kratším střihem. Děkuji všem za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
29.8.14 14:50

Ve třech měsících ještě nemůže být na česání naučená, chce to každodenní rituál, třeba u televize, sednout si a pročesat ji-za odměnu dobrůtka. Máme jorka (kdysi pdlíka) a takto jsme to praktikovali, později už stačilo zachrastit s krabicí, kde jsou kartáče a přišli sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.8.14 14:50

Jeee, my mame taky maltezacka, nebo teda nasi no… Uz ma chudinka 14 let. Bohuzel uz si nepamatuju, kdy jsme ji strihali poprve :roll: Kazdopadne taky preferuji ostrihaneho maltezacka, nez s chlupy az po zem… A tento pejsek je uzasny, protoze nepelicha!!! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
29.8.14 15:00

Já nechci pejska stříhat hned a je mi jasné, že si musí zvykat-není to můj první pes. Předtím jsme měli jorka tak právě by mě zajímalo kdy nejdřív stříhat. Myslím, že je to pro toho psa na krátko příjemnější-hlavně když lítá po té zahradě a pak se mají vybírat kudlačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
29.8.14 16:31

Chováme maltezáky, stříháme je, takže ti snad poradím :) Nemusíš čekat, klidně ji ostříhejte už teď. Záleží ale na střihači, ne každý je ochoten stříhat štěňata, bo jsou to divočáci a nečekejte moc extra střih, bude to spíš „jak to vyšlo“ ;) Každopádně čekat na půl rok nemusíte, normálně ji ostříhejte, uleví se všem :lol: Dobře to znám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
29.8.14 17:08

@Zuzaa Děkuji moc za informace, já jsem si stříhala pejska i před tím tak mám v plánu ostříhat i maltézáčka-mám pocit, že stříhání doma pro pejska není takový stres a už teď si pomalu zvyká na to, že se jí něco dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný