Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte maminky, pořídili jsme štěňátko maltézáčka. Teď má tři měsíce a tak nějak jsme začali přemýšlet kdy ho poprvé ostříhat. Ptala jsem se veterinářky a ta mi nebyla schopná odpovědět a na netu jsem nic pořádně nenašla. U jorkšíra se má čekat do půl roku kvůli srsti tak by mě zajímalo jestli u maltéze je to stejné nebo se může ostříhat dřív. Naše slečna nesnáší česání a i na pobíhání po zahradě by to pro ni bylo lepší s kratším střihem. Děkuji všem za rady ![]()
Ve třech měsících ještě nemůže být na česání naučená, chce to každodenní rituál, třeba u televize, sednout si a pročesat ji-za odměnu dobrůtka. Máme jorka (kdysi pdlíka) a takto jsme to praktikovali, později už stačilo zachrastit s krabicí, kde jsou kartáče a přišli sami.
Jeee, my mame taky maltezacka, nebo teda nasi no… Uz ma chudinka 14 let. Bohuzel uz si nepamatuju, kdy jsme ji strihali poprve
Kazdopadne taky preferuji ostrihaneho maltezacka, nez s chlupy az po zem… A tento pejsek je uzasny, protoze nepelicha!!!
![]()
Já nechci pejska stříhat hned a je mi jasné, že si musí zvykat-není to můj první pes. Předtím jsme měli jorka tak právě by mě zajímalo kdy nejdřív stříhat. Myslím, že je to pro toho psa na krátko příjemnější-hlavně když lítá po té zahradě a pak se mají vybírat kudlačky.
Chováme maltezáky, stříháme je, takže ti snad poradím
Nemusíš čekat, klidně ji ostříhejte už teď. Záleží ale na střihači, ne každý je ochoten stříhat štěňata, bo jsou to divočáci a nečekejte moc extra střih, bude to spíš „jak to vyšlo“
Každopádně čekat na půl rok nemusíte, normálně ji ostříhejte, uleví se všem
Dobře to znám ![]()
@Zuzaa Děkuji moc za informace, já jsem si stříhala pejska i před tím tak mám v plánu ostříhat i maltézáčka-mám pocit, že stříhání doma pro pejska není takový stres a už teď si pomalu zvyká na to, že se jí něco dělá.