Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
To je fuk, oboje má trojmocne železo, moc se nevstrebava. Lepší máš nejake dvojmocne, treba Sorbifer. Zkousela jsi ho?
Kup si misto toho Globifer - je to jediné hemové železo, nedělá zácpu a dobře se vstřebává.
@Hrnekmleka @Lama Lama u mě je problém, že po normálním železe jsem zvracela.. fakt mi máloco sedlo až ten maltofer.. spíš nechápu že jsem měla napsanou jednu tabletu denně a v příbalovém letáčku píšou že se mají při anémii brát 2-3 tablety, já brala tu jednu, kleslo mi to a dr mě hned posílá do nemocnice ale já to chci zkusit ještě jinak.. co jsem četla pomáhá vit c na vstřebávání, tak ten jsem teda přidala a sice mi dr vynadá, ale snad bude mimi jinak už v pohodě.. říkala mi, že se mimi blbě v mozku vyvíjí když mám nedostatek železa..
Napisu moje zkusenosti. Cely zivot jsem byla anemicka ( hodnoty hemoglobinu na spodni hranici). V druhem tehotenstvi totalni propad cervenych krvinek. Nejdrive jsem brala Globifer ( nezabral vubec). Uz mi chteli davat nejake infuze, ale jeste mi dali Maltofer Fol ( pozor neplest s Maltofer ). A ten mi zabral. Mam spatnou krvetvorbu a uzivam Maltofer Fol i po porodu ( 5 let). Beru 3× denne. Jednou se doktor prepsal a dal mi recept na Maltofer a ten mi nezabira. Maltofer Fol ma v sobe i kyselinu listovou a lip se vstrebava. Myslim si, ze kazdy to bude mit jinak a musis vyzkokuset. Jinak Maltofer FOL u me nedela zacpy jako klasicky Maltofer. Dcera 5 let, taky anemicka, a ma Maltofer kapky. Jdeme na kontrolu za 2 mesice tak uvidim jak na tom bude.
Maltofer FOL je pouze na predpis, proplaceny v tehotenstvi. Mimo se musi plne hradit.
@Anonymní píše: Více
Jedna tabletka mi prijde hodne malo. Zalezi jak velky propad cervenych krvinek je. Myslim si ze i kdyby jsi brala 2-3 tablety denne, nic se tim nezkazi. Problem je, ze vysledek se dostavi az za nejakou dobu. Me rikali, ze problemem v tehotenstvi je, ze se obecne navysuje objem tekutin v tele a tedy i krve a tedy nove vytvorene krvinky se rozredi. Alespon tak jsem to pochopila. Kazdopadne zelezo je dost dulezite, prenasi kyslik k bunkam nejen tobe ale i miminku. ![]()
Je někdo komu nezabralo jedno, ale zabralo druhé? Kolik tablet jste brali při balení 100mg? Já mám napsanou od dr jen jednu denně a nevím jestli můžu navýšit, když už mě chce posílat místo toho na injekce, ale minulé těhu mi zabral sirup, tak vážně uvažuji že to zkusím ještě s ním, popřípadě navýším tablety.