Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky!
Tak se chci s Váma podělit taky o něco pěknýho, možná až legračního, aby se pořád nemuselo něco závažnýho řešit. Našemu devíti měsíčnímu chlapečkovi se konečně začaly klubat zoubky. Zatím jenom jeden spodní řezák, ale stojí to za to. Žádná teplota nebo tak, jen trochu řidší stolička a kňourání a nošení v šátku.
Teď už ho má trošku venku a je i vidět a i slyšet, když má nějakou tvrdší hračku, tak to pěkně ťuká. Když se zapře o prso, tak už to taky pěkně štípne.
Jeho nejmilejší zábava je ale ohryzávat a to doslova postýlku.Chroupe to jako když bobr zpracovává dřevo. Stojí v postýlce jak špalek a hryže a hryže. Někdy to zní jako kdyby si ten zoubek lámal. Nic se s tím ale dělat nedá, přece mu tu postýlku nebudu nějak nevzhledně obalovat nějakou látkou, když to stejně ocumlá a za chvílu to bude vypadat úděsně. Věřím tomu, že snad má cit a nezlomí si ho.
Tak tolik k našemu bobříkovi, třeba jednou na těch zubech utáhne auto, nebo tak něco a bude z něj rekordman.
Mějte se hezky a přeju Vám mnoho zdravých a silných zoubků a bobříků.
Pavlička a Martínek
Ahoj Pavličko,
tak to já se budu muset na toho Tvýho bobříka přijet co nejdřív podívat ![]()
Ahoj PIZIzubky ![]()
Radka a Sabinka
Ahojka Pavličko.
Náš mladej taky okusoval postýlku až třísky lítaly, navíc jsme ji měli natřenou bílou zdravotně nezávadnou barvou. I tak mi to jeho dojídání se barvou a třískami vadilo a bála jsem se že si zadře třísku do dásní, tak jsem rozpustila snad půl sáčku kyseliny citronové ve vodě, natřela s tím pár jeho nejoblíbenějších míst na postýlce a zabralo to. Jenomže pak jsme se přestěhovali k mým rodičům, kde byla jenom stará klec (kovová postýlka z výprodeje zkojeňáku) a Lukáš vrzal zoubkama po tom železe až mi bylo zle. Někdy plakal, jako by se polekal a podle toho jsme usoudili, že jak má trochu sedřenou sklovinu, tak asi dostával od toho kovu „pecky“. Za pár dnů ho to přešlo i bez kyseliny citronové. No, vyzkoušej to, smůla by byla, kdyby to tvému klukovi chutnalo ![]()
Radka
Jééé, to jsem ráda, že nejsme jediní, kdo má postýlku ohryzanou
Popravdě, docela mě to mrzí, měli jsme takovou pěknou … no co se dá dělat. Jen čekám, jestli až bude běhat, bude v parku ohryzávat stromy a klacky, jako náš labrador:o))
krásné téma, díky za něj:o)) Hororů je všude až dost:)
Baghira a za pár dní 11ti měsíční princezna Eliška (8 zubů:)