Malý byt garsonka až 2KK

Anonymní
18.12.12 15:08

malý byt garsonka až 2KK

Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, asi za to stydím…
z finančních důvodů se budeme muset stěhovat z 4+1 do garsonky nebo max.2KK, dá se to zvládnout ve 3 (2dospoělí a dvouleté dítě) :nevim:?:)Vyhlídky na větší bydlení jsou bohužel v daleké budoucnosti. Takže vás spíš prosím jen o podporu, já si to prostě neumím představit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
18.12.12 15:11

Je to jenom o zvyku. nasi se mnou bydleli v garsonce, kdyz jsme byla mala. pak i s brachou jsme byli v 2+1 (4 lidi) a detsvi jsem mela uzasne.
driv se bezne bydlelo ve vice generacich v mensich bytech. a bylo to ok.
jak rikam, jenom zvyk. z vetsiho se do mensiho jde spatne. je to horsi nez kdyz clovek nidky vetsi byt nemel. ale zvladnete to urcite. a casem se urcite zase zadari a bude to lepsi.
Zkus to brat aspon trochu s nadhledem, i kdyz to bude tezke. Dite by vic stresovalo, kdyz budes nestastna, nez to ze nema vlastni pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
18.12.12 15:12

Myslím, že tady se najde taky plno maminek co bydlí v takových bytech i se starším dítkem i se dvěma. Budete muset asi hodně protřídit věci, ale nevidím v tom problém.
Dítko může zatím s Vámi sdílet ložnici a potom mu přenecháte pokoj a budete spát v obýváku.

• Citovat
  • Upravit
8935
18.12.12 15:13

Zvládnout se to dá-u vás je to horší v tom, že jste zvyklí na veliký byt.My jsme od počátku byli ve 2+1-ale rozměrově 32 m, takže jako 1+1.A stěhovali jsme se do RD až dvěma dětma 3 a 6 let. Vydržet se to dalo, i když moc pohodlí to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
18.12.12 15:27

Dá se to zvládnout prostorově ale nápor na psychiku je to neuvěřitelný občas

• Citovat
  • Upravit
103
18.12.12 15:27

My máme 1+kk, nemůžu si stěžovat, musí se teda trošku víc řešit jaký nábytek atd. nechali jsme udělat patro na spaní, malý spí pod námi… jinak si nemůžu stěžovat, dobře se mi uklízí, malý je zvyklý na běžný denní rachot takže usne prakticky kdekoli
neberu to jako problém ani se nestydím, na větší zatím není tak není, kdo není blb tak to chápe… větší bydlení máme také zatím v nedohlednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
18.12.12 15:28
@nikol.ondrášovka píše:
Dá se to zvládnout prostorově ale nápor na psychiku je to neuvěřitelný občas

asi podle povahy ;) pravidlo to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
18.12.12 15:29

Bydlíme v 2+1,ale kuchyň jen 4m. V jednom pokoji máme obývák + patro na spaní a druhý děti. Mám čtyřletou a teď jsem v 36tt zvládnout se to dá. Máme dohromady 50m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
18.12.12 15:32

Zvládnout se to dá, ale kolik bude mít m2? Náš byt má 56 m2. Obývák je dost velký, takže tam máme naší velkou postel i rohovou sedačku. Malá má pokojíček lehce přes 14m2. Na chodbě jsme nechali udělat přes celou stěnu vestavěné skříně, takže tam máme i naše oblečení. U nás to tedy nebylo úplně o financích, ale o lokalitě. Bohužel sehnat tu byt 3+1 v nastěhovatelném stavu je nereálné a zbytek je značně naceněný :roll: :zed:. Uvažujem do budoucna i o koupi vedlejšího bytu, protože v sídlišti prostě bydlet nechceme. Každopádně pokud nejsou finance, tak se nedá nic dělat. Neboj, určit se to zvládnout dá.

Příspěvek upraven 18.12.12 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
18.12.12 15:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonymitu, asi za to stydím…
z finančních důvodů se budeme muset stěhovat z 4+1 do garsonky nebo max.2KK, dá se to zvládnout ve 3 (2dospoělí a dvouleté dítě) :nevim:?:)Vyhlídky na větší bydlení jsou bohužel v daleké budoucnosti. Takže vás spíš prosím jen o podporu, já si to prostě neumím představit.

naprosto v klidu, nestresuj do předu :hug:

• Citovat
  • Upravit
5052
18.12.12 15:40

V našem domně jsou jen takovéhle byty 50m 2kk a samé rodiny 2 + 2 děti. Manžel bydlel s rodiči do 7 let v garsonce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
18.12.12 15:51

Mam 1+1 a porad jsem resila bydleni, ale proste se mi nechce z lokality a presne, jak uz nekdo nade mnou psal. Vetsi byty tu jsou tak prepalene, ze na jare prestavim na 2kk a hotovo. Neda se nic delat. Navic mam minizahradku, ale aspon to a to je take velke plus a vylozene do bytu jen s balkonem :nevim: Zatim to proste vyresim takto a za par let se uvidi. Vyhoda je, ze nemas doma kramy a nez neco koupis, tak si to dvakrat rozmyslis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.12.12 16:00

Jasně, že se to dá zvládnou. Bydlíme s manželem a dítkem ve 2+kk a další prcek je na cestě. Máme byt o velikosti 56m2, takže celkem prostorný. Děti mají velký děcák o velikosti 24m2, takže opravdu místa doost :mrgreen:
no a já s mužem kralujeme v obýváku spojeném s kuchyní. Místa je tu tak akorát. Místo gauče jsme si pořídili hezkou postel, která zapadá do interiéru a peřiny jsou samozřejmě zastlané a mám jen přehoz a polštáře. A ani nemusim povídat, jak se nám krásně válí u televize :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
18.12.12 16:08

Máme 2+1. Jsme dva dospělí, dítě a jedno na cestě a dvě kočky (a dva šneci a parta krevet) :mrgreen: naprosto v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
18.12.12 16:25

Máme 1+1, osmiměsíční dceru, kočku a fretku. Zatím je to úplně v pohodě, nejspíš tu budem ještě nějakou dobu i s druhým prckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný