Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu, jestli jste to někdo zažili.
Před měsícem jsem umyla okna a vyprala záclony, v lednu rodíme, tak ať je to z krku.
A teď koukám, záclona je zase nějaká zašedlá. A taky že jo. Všechna okna a záclony jsou jakoby začouzený, jak kdybych tu dělala táborák.
Takže všechno znovu umýt, ale ten černej šmír z těch plastových oken (rámech) nějak moc nejde, rozšudlá se a zůstane. Na skle to nedrželo, ale úplně černý papírový utěrky!
Navíc jsem to černé začouzení našla na měkých plastech - šlehací mísy v kuchyni v lince, víka od plastových krabiček na jídlo (ty víka jsou měkčí plast než ta vanička), černé fleky v obýváku na přehozech přes sedačku… v ložnici ale povlečení čisté.
Nezažili jste to někdo?
Z čeho to může být??? Čekáme miminko, tak tu pořád uklízím, snažím se mít všechno připravené a teď tady mám načouzeno ![]()
Jinak nikde na zemi černo nemám, na stolech taky ne, na policích taky ne.
Vůbec netuším, kde se to vzalo, pořád nad tím dumám ![]()
Máme byt 2+1 v paneláku, v poslední domě jsem snad ani nevětrala, topí se jen v ložnici, protože tam suším výbavičku, a v kuchyni. Že by z topení? Ale v obýváku netopím a je to ve všech třech místnostech.
Napadla mě akorát svíčka, co jsem si tu v obýváku zapálila, blikající s diodou.
Už letěla do smetí. Ale že by se to dostalo až do ložnice, která je na druhé straně bytu?
Z venku to asi nebude, v ložnici máme prosklenou lodžii a je zavřená a čistá.
Prosím poraďte, pokud vás něco napadne.
Já jsem maniak na úklid a tohle mě děsí.
Ještě jsme odvezli televizi do servisu, něco tam vrčelo, možná větráček? Že by to bylo z televize? Nebo televize se zanesla z té špíny tady?
No jsem bezradná, nechci za měsíc zas umývat a prát.
@j.a.n.i1 No na plynu. Taky mě to napadlo.
Ale kolem sporáku není nijak černo ![]()
Hrnce taky nejsou nijak zčernalý…
A že by se to tak rozmohlo po celém bytě?
![]()
A nemůže to být třeba z vysavače?? nemáš plnej pytlík, nebo filtr? a nebo co ventilátor k sousedům(v panelákách to bývá propojené, myslím) jako třeba digestoř, nebo na záchodě.. jestli to nejde od nich ![]()
@aajulinka Jo, plný pytlík ve vysavači byl, teď jsem ho vyměňovala… Filtr je myslím jen takový molitanový pásek, to snad nenadělá tolik šmíru ![]()
Ventilátor máme v koupelně do stupaček, v koupelně je čisto ![]()
I vysavač mě napadl, ale přijde mi to nepravděpodobné… ale to mi přijde všechno málo pravděpodobné ![]()
Napadl mě jedině smog, ale kdžy moc nevětráš ![]()
Protože smog tohle dělá a rád…
@pupyk píše:
@aajulinka Jo, plný pytlík ve vysavači byl, teď jsem ho vyměňovala… Filtr je myslím jen takový molitanový pásek, to snad nenadělá tolik šmíru
Ventilátor máme v koupelně do stupaček, v koupelně je čisto
I vysavač mě napadl, ale přijde mi to nepravděpodobné… ale to mi přijde všechno málo pravděpodobné
tak to jedině jestli ti manžel(přítel) potají nechtěl něco uvařit a nepřipaloval to…
dělám si srandu, nic jiného mne totiž nenapadá.. až záhadu vyřešíš, určitě napiš ![]()
@Brooucinda Bydlím v Brně, smog tu zas tak nemíváme.
Ani žádný varování o smogové situaci jsem neviděla ![]()
Ale je pravda, že vůbec netuším, že tohle smog dokáže.
Ale jak píšu, nevětrám ![]()
@pupyk
Já bydlím na jihu čech a smog tady téměř není, ale jakmile padne mlha ubedńuju barák, protože se mi špiní parapety u oken a záclony… Takže čekat až na varování nemusím:-) tady stejě žádný nikdy nevyhlásí. Naštěstí.
A nekouříte?
A nemáš takhle dost často zapálený svíčky, vonné tyčinky, purpury apod? Z toho je taky čoudu.
Kuřáci předpokládám nejste…
@Brooucinda Nene, nekouříme.
Já ty záclony měla fakt černý a když jsem přejela papírovou utěrkou nastříkanou okenou po skle okna, tak úplně černá! To by snad smog nezvládl… ![]()
Jo jasný tyhle ten františky a pupury… Samozřejmě pokud kouříte není se o čem bavit. A jak topíte? Na pevný paliva?
To bude pravděpodobně z vaření, nemůžou to být třeba výpary s mastnotou?. To nechává úplný film kolikrát. Já tu denně vysávám, vytírám, uklízím a tuhle jsem zjistila, že mám jakoby úplně začouzené záclony došeda a to jsem je teprv prala asi před měsícem.
jinde je čisto a jsme nekuřáci, tak taky nevím od čeho. Napadá mě jedině to vaření. ![]()
@Gina108 No psala jsem, jednu svíčku jsem tu v obýváku měla a už letěla do koše.
Ale jak by se to dostalo do ložnice ![]()
Nic jinýho tu nepálím ![]()