Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bara 1 píše:
@j.a.n.i1 tak čivava asi není moc agresivní plemeno ne? a to jste pejska ucili a napomínali nebo si dává pozor sám, že mu dochází že je mimi malé?
@Etcetera78 kamarádka totiž říkala, že to mimi nemůžu nechat samotný doma a ven to mi, i taky brát nemůžu hned na začátku, tak jsem si říkala, jak to dělají jiní lidé? přece tam psa nenecám počůrat ne?
teda to jsem ještě neslyšela, naše má skoro 9 kg, tak si budu dávat pozor aby si z mimi nedělala koberec
@kacaha
náš prcek si taky právě dovoluje i na ty větší, ale čivavu bych se bála aasi taky načutnout, možná bych se od ní nechala i pokousat, protože bych předpokládala, že ten kous od čivavy není moc cejtit…
a jak dopadla sestra?
snad nemá šití?
Tak to záleží, jestli je mimi zimní, nebo letní. já si malou přivezla domů na začátku června a od začátku jsem ji ven brala. Kočár jsem zaparkovala ve stínu a cvičila psa
No a pak když jsme měli štěně, tak jsem chytala ty chvíli, kdy mimino usne, a rychle vyběhla ven. Můžeš si sebou klidně brát chůvičku, to vyvenčení je záležitost na dvě minuty, naše psiny se umí vyčůrat na povel, takže jsem hned zpátky.
My máme 14letého, středního voříška a sice kluka očividně nemiluje (když tedy zrovna nejí), ale nic si k němu nedovolí.. Ale v jeho letech jsem ani nic jiného nečekala, přeci jen už je to psí děděček..spíš ocení, když si ho mladej nevšímá ![]()
Ale každopádně bych ti doporučila, zkusit jí co nejvíc brát k někomu kdo už má děti, jestli máte tu příležitost..abys viděla jak na ně reaguje a mohla jí začít případně pomaličku usměrňovat a aby i ona poznala, že prcek nerovná se hrozba. Přeci jen to pak pro ní bude velký šok - řev, jiný režim dne, méně vaší pozornosti apod. - tak abyste byli maximálně předpřipravení.. My měli pejska vycepovaného přes malá zvířátka (králíčky, morče apod) se kterými přicházel pravidelně do styku - jako mladší se párkrát zkusil ohnat, zavrčet apod., tak dostal „po papule“ a během chvíle se naučil, že si to nesmí dovolit. A na dítě zavrčel jen jednou jedinkrát - kdysi na návštěvě u kamarádky zavrčel (zostra) na jejího cca ročního kluka, že mu cosi bral a dostal pěkný výprask (věděl, že si to k nikomu a ničemu kromě jiných psů nesmí dovolit) - zas naopak, když jakékoliv i cizí dítě zkouší něco na něj, tak to schytá (byť třeba jen slovně v případě cizích) také! ![]()
A venčit jsme chodili jen spolu v rámci procházek s kočárkem, a nebo v případě nouze opravdu jen těsně před dům a s chůvičkou v kapse! ![]()
@bara 1 píše:
@kacaha![]()
![]()
náš prcek si taky právě dovoluje i na ty větší, ale čivavu bych se bála aasi taky načutnout, možná bych se od ní nechala i pokousat, protože bych předpokládala, že ten kous od čivavy není moc cejtit…
a jak dopadla sestra?
snad nemá šití?
@bara 1 píše:
@Petulinaxx takže oni nejsou spolu vůbec v kontaktu? já právě chtěla aby se zkamarádili..
Jsou spolu v kontaktu cely den, ale pes malou ignoruje a ona ho taky nevyhledava. Druhy pes je kamaradsky a s tim si spolu rozumi ![]()
@bara 1 píše:
@Aishenka teda tak takhle bych si přesně nějak přála aby spolu měli vztah, doufám že to bude teda dobrý, rovnou se zeptám jak si to dělala s venčením pejska, když si měla malé miminko a přítel byl v práci? to můžu mimi nechat na chvilku samotné a jít vyvenčit psa?
my máme zahradu takže jsem jen otevřela dveře
a na procházky klasicky se mnou s kočárem. Teď je to horší, protože malá většinou letí vedle kočáru vpravo a aisha mi zdrhá zase na opačnou stranu ![]()
My máme doma křížence čivavy a pinče a malýho zbožňuje, dává mu pusinky, teď se tu zrovna přetahujou o medvídka (kterej patří pejskovi). Malej ho i párkrát chytil za ocas nebo ucho a pejsek nic. I když je pravda, že začal žárlit a projevuje se to tím, že vrčí na ostatní psy, opravdu je agresivní a když někam přijedeme, tak chce, aby si všímali jen jeho. Ale jinak je zlatej ![]()
Tak my mame krysaříka, bišonka a beagla, a kdyz jsme privezli Járyka domu tak ho očichali a kdyz videli jak hodne se o nej zajimame, tak nejspis vycitily ze je dulezity, od te doby ho hlidaji.. Angie (bisonek) ani nepousti cizi lidi ke kocarku.. Nechaji se od nej hladit, tahat za chloupky, ale samozrejme hlidam aby to neprehanel a neublizoval jim.. Ted je malemu 8 mesicu a pejsci jsou jako alarm.. Kdyz je na kraji gauce, tak na me steknou abych prisla, nebo kdyz dela co nema.. ![]()
Zmenit psovi rezim tak aspon 2 mesice dopredu, aby si to nespojoval s prichodem mimina.
Zakaz skakani na postel, postupne „zkracovat“ prochazky (intervaly) na budouci moznosti.
Az bude mimino, dusledne se obcas psovi venovat - hladit, drbat…
NIKDY nenechat ty 2 osamote spolu- ani nebyt jen ve vedlejsi mistnosti. 3 mesice to muze byt OK a pak se ve stresu neco stane a uz to nepujde vzit zpatky. Vyjimkou je snad mops. Ale i tak radeji…
Je to povahou a rasou psa, rodičů labrador se malyho vyhybá aby mu neublížil, ale když někam odcestuje tak hned doletí za náma a kňučí, jako kdyby nás chtěl upozornit, že se mu může něco stát. U tchýně čuba křížence by ho nejradši furt jen olizovala a u strejdy malamut děla jako kdyby malej neexistoval. A tak jsem se mrkla do knihy o psech a jak reaguji na děti a naprosto to sedí.
Ahoj, my máme doma taky křížence, fenku a příchod miminka vzala dobře, občas ho učuchá(hlavně když se posere
) a jinak na něj nereaguje. Akorát jí vadí když malá řve, to se pak sebere a jde pryč:) Ale špatné reakce zatím žádné:-)
Tak Vám děkuju holky, snad to zvládneme i my, když to zvládnou i ostatní rodinky.
děkuju