Malý pes a mimi

bara 1
21.12.12 13:46

malý pes a mimi

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak snášel váš pes příchod miminka? mám doma 4 letou fenku malého vzrůstu (kříženec) a jelikož je zvyklá jen na mě a přítele, nevím jak o zvládne. Dvakrát se mi stalo, že mi málem napadla dítě, zhruba ve věku roku) malé mimi viděla jednou a spíš se ho bála a utíkala. Kdyby se stalo, že dítě nebude chtít přijmout, jak mám reagovat já a co dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
21.12.12 13:55

Normální zdravý slušně vychovaný pes se k novému členu rodiny postaví po vzoru páníčka. Když vycítí, že mimino je něco specielního, o co je třeba pečovat, bude okolo něj chodit po špičkách a láskyplně hlídat. Případně si k němu dvakrát čuchne, usoudí, že to není na hraní, a přestane se o něj zajímat (dokud nezačne lézt :-D)
Při pochybnostech, jak to pes vezme, doporučuji piškotovou metodu - mít pytliky piškotů strategicky rozmístěny všude tam, kde se mímo vyskytuje, a vždy, když se miminem zaobírám, párkrát psa podělím dobrůtkou. Pes s vytvořenou asociací „Mimino=piškot“ většinou nemá s přírůstkem do rodiny problémy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
21.12.12 13:59

Ty prďolové bejvaj víc zákeřnější, má v sobě ještě jezevčíka :roll:. Já teda mimi doma nemám, ale furt na to mylsim a bojim se, obzvlášť když vidim v televizi co se děje, je to asi hnusný, ale v tomhle směru psovi nevěřim, vprotože nikdy nevim co jí přeleze přes nos, piškoty jsou dobrý nápad, žrádlo na ní platí :mrgreen:..

• Citovat
  • Upravit
2282
21.12.12 14:15

Mame starsiho krizence, je to vylozene asocial, ma rad jenom nas :zed: Kdyz se narodila dcera tak ji prijmul v pohode, parkrat ocuchal a od te doby ignoruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
21.12.12 14:17

@Petulinaxx kolik je dcerce?

• Citovat
  • Upravit
101696
21.12.12 14:19

@bara 1 My máme čivavu a mimča se zpočátku bála :mrgreen: pak ho chodila očuchávat, přiběhla pro mě, když brečelo, ale jinak ho ignorovala a teď když ji malý chce tahat, tak na něj občas i zavrčí a ožene se, ale je jasně vidět, že to pouze naznačuje, přesně ví, co si může dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.12.12 14:20

@bara 1 Ted 10 mesicu, ale chce to od malicka zvykat jak se k pejskovi chovat. Uz ted vi, ze na nej se nesaha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
21.12.12 14:23

@j.a.n.i1 tak čivava asi není moc agresivní plemeno ne? a to jste pejska ucili a napomínali nebo si dává pozor sám, že mu dochází že je mimi malé?

• Citovat
  • Upravit
bara 1
21.12.12 14:24

@Petulinaxx takže oni nejsou spolu vůbec v kontaktu? já právě chtěla aby se zkamarádili..

• Citovat
  • Upravit
2075
21.12.12 14:27

Nemáme psa malého ale velkého. Každopádně již x měsíců před porodem šla pryč z ložnice a začala jsem jí zvykat, že se nebudeme točit jen kolem ní. Malou vzala v pohodě, defakto ignorace. Dceři je 17měsíců a aishu miluje, bohužel až tak moc, že jí co chvíle leze do pelechu, malou usměrňuji hlavně aby jí n eudělala nic bolestivého, když vidím, že jí aisha už má tak akorát tak jí od ní beru pryč. Víš, já bych za žádného psa nedala ruku do ohně, můžu si myslet, že aisha jí nic neudělá ale do hlavy jí nevidím, proto je třeba dávat pořád pozor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
21.12.12 14:29

@bara 1 Vcelku jí to dochází, jen jsme ji museli naučit, že po něm nesmí chodit, protože u nás je zvyklá, že může. Teď máme druhé mimčo a to automaticky opatrně obchází…
Jinak agresivní plemeno to není, spíš trochu uštěkané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
21.12.12 14:39

@Aishenka teda tak takhle bych si přesně nějak přála aby spolu měli vztah, doufám že to bude teda dobrý, rovnou se zeptám jak si to dělala s venčením pejska, když si měla malé miminko a přítel byl v práci? to můžu mimi nechat na chvilku samotné a jít vyvenčit psa?

• Citovat
  • Upravit
bara 1
21.12.12 14:41

@j.a.n.i1 :mrgreen: si mě rozesmála s tím chozením…ona ta čivava je stejně asi hodně lehoulinká ne? :mrgreen: teda já si nemůžu pomoct, ale při představě mi to přijde vtipný.

• Citovat
  • Upravit
17565
21.12.12 14:44
@bara 1 píše:
@j.a.n.i1 :mrgreen: si mě rozesmála s tím chozením…ona ta čivava je stejně asi hodně lehoulinká ne? :mrgreen: teda já si nemůžu pomoct, ale při představě mi to přijde vtipný.

my jsme takhle museli naučit kočky, že na mimi se nešlape :-)

jinak venčení - buď rychlovka, když mímo spinká, nebo miminko do kočárku a všichni hezky na prochajdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.12 14:44

Mam krizence civavky a maleho miluje furt ho hlida, dulezite je abys mu miminko ukazala neodhanet ho od miminka… hafani rychle pochopi ze patri ke,,smetce".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný