Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den
prosím Vám o radu. Je možné aby štěnátko šlo od maminky již v 5 a půl týdne k novým majitelům? Masíčko už baští z misky..
Mám o jedno takové štěnátko zájem, ale pořád jsem na pochybách zda to není moc brzo.
Moc děkuji za reakce
Možná je to trochu dřív, ale já jsem dávala psíky taky tak brzo. Pro jednu budoucí „záchranářku“ si přijeli až od Pardubic, měli to dost daleko. Takže první štěně šlo od nás taky v 5 a půl týdne a za pár dnů následovala další.
@radúna píše:
Možná je to trochu dřív, ale já jsem dávala psíky taky tak brzo. Pro jednu budoucí „záchranářku“ si přijeli až od Pardubic, měli to dost daleko. Takže první štěně šlo od nás taky v 5 a půl týdne a za pár dnů následovala další.
Moc děkuji.
Majitelka dneska zkusí čubinku odstavit úplně od maminky, jelikož ta už před nima utíká
A pokud bude čubinka pít z misky, tak bych si jí určitě vzala, z misky zatím papá jen masíčko, ale jinak cucá mlíčko od maminky.
Jsou to krásní křízenci ![]()
Si myslím, že pokud teda baští samo taky by neměl být problém ![]()
Podle mého je to brzy. Když jsme měli štěňata, od fenky nejdříve v 7 týdnech. Spíš v 8. Majitelka vám nepočká?
@Peafowl píše:
Podle mého je to brzy. Když jsme měli štěňata, od fenky nejdříve v 7 týdnech. Spíš v 8. Majitelka vám nepočká?
Majitelka mi počká, napsala, že to záleží čistě na mě.
Ale myslela jsem, že když už baští samo, tak by mohlo k nám jít.. ![]()
Nejde o jídlo! Proboha nedělejte to! PROSÍM PROSÍM odložte to alespoň na 8 týdnů.. Skutečně je to hloupost a hazard a nezáleží na krmení ale na socializaci se sourozenci a s matkou! Matka úmyslně od štěňat utíká a nedává jim pít - je to přirozené.. Prosím nechte ještě toho chudáčka u maminky
A hodně bych zvážila jestli si štěně od takového chovatele koupit, když je ochotný páchat na něm taková zvěrstva..
Je to brzo. probíhají socializační fáze. pokud neproběhnou, může mít pes v dospělosti problémy v komunikaci s ostatními psy. ideální je ten dokončený 8. týden. pokud se vezme dřív, fyzicky se mu nejspíš nic nestane, odchovat bez matky se dají i mladší štěnda.
@terezka24 5 a půl týdne je podle mě strašně brzo. A tahat štěněně násilím od maminky, když je ještě na mlíčku mi připadá nesprávné. Raději bych si udělala vánoce o chvilku později
Mi to štěnátko nechceme jako vánoční dárek, o to vůbec nejde, klidně bych si ho vzala až po vánocích. Jen jsem chtěla znát názor někoho jiného. Majitelka napsala, že mi počká, že je to jen na mě, proto jsem dala dotaz, jelikož mě to přijde brzo.
Správný chovatel by toto ani nenabízel. Ale pokud jde o nějaké kříženečky, tak se té drobotiny lidi chtějí co nejdříve zbavit. Je mi to jasné. Být vámi, tak to odložím, nebo se poohlédnu po jiném pejskovi
Chápu že se na pejska těšíte, ale loužiček, hromádek a kvičení a kousání si užijete dostatečně. raději to vydržte, abyste v budoucnu mohli mít sebevědomého veselého psa.
Je to brzy, štěňata se dávají od matky nejdříve ve 49 dnech věku. Není ani tak problém ve stravě, jako v socializaci štěněte. Tím, že je s matkou a sourozenci, učí se komunikaci mezi sebou, chování k ostatním psům, bude to v životě potřebovat.
Moc děkuji za reakce a rady.
Raději majitelce napíšu, že ještě aspoň 14 dní počkáme.
![]()
@terezka24 ahojky
my jsme si brali Kubíčka - hrubosrstý jezevčík v 5 týdnech a bylo to v pohodě
dneska je mu 7 let a žádný následky nemá, jen je strašně mazanej a vyčůranej ![]()