Odstavení štěněte, není to brzy?

3684
19.12.12 14:47

Odstavení štěněte..Není to brzo?

Dobrý den
prosím Vám o radu. Je možné aby štěnátko šlo od maminky již v 5 a půl týdne k novým majitelům? Masíčko už baští z misky..
Mám o jedno takové štěnátko zájem, ale pořád jsem na pochybách zda to není moc brzo.
Moc děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
19.12.12 14:50

Možná je to trochu dřív, ale já jsem dávala psíky taky tak brzo. Pro jednu budoucí „záchranářku“ si přijeli až od Pardubic, měli to dost daleko. Takže první štěně šlo od nás taky v 5 a půl týdne a za pár dnů následovala další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.12.12 14:53
@radúna píše:
Možná je to trochu dřív, ale já jsem dávala psíky taky tak brzo. Pro jednu budoucí „záchranářku“ si přijeli až od Pardubic, měli to dost daleko. Takže první štěně šlo od nás taky v 5 a půl týdne a za pár dnů následovala další.

Moc děkuji.
Majitelka dneska zkusí čubinku odstavit úplně od maminky, jelikož ta už před nima utíká :) A pokud bude čubinka pít z misky, tak bych si jí určitě vzala, z misky zatím papá jen masíčko, ale jinak cucá mlíčko od maminky.
Jsou to krásní křízenci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
19.12.12 14:54

Si myslím, že pokud teda baští samo taky by neměl být problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
19.12.12 14:55

Podle mého je to brzy. Když jsme měli štěňata, od fenky nejdříve v 7 týdnech. Spíš v 8. Majitelka vám nepočká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.12.12 14:56
@Peafowl píše:
Podle mého je to brzy. Když jsme měli štěňata, od fenky nejdříve v 7 týdnech. Spíš v 8. Majitelka vám nepočká?

Majitelka mi počká, napsala, že to záleží čistě na mě.
Ale myslela jsem, že když už baští samo, tak by mohlo k nám jít.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
19.12.12 14:58

Nejde o jídlo! Proboha nedělejte to! PROSÍM PROSÍM odložte to alespoň na 8 týdnů.. Skutečně je to hloupost a hazard a nezáleží na krmení ale na socializaci se sourozenci a s matkou! Matka úmyslně od štěňat utíká a nedává jim pít - je to přirozené.. Prosím nechte ještě toho chudáčka u maminky :roll: A hodně bych zvážila jestli si štěně od takového chovatele koupit, když je ochotný páchat na něm taková zvěrstva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
19.12.12 14:58

Je to brzo. probíhají socializační fáze. pokud neproběhnou, může mít pes v dospělosti problémy v komunikaci s ostatními psy. ideální je ten dokončený 8. týden. pokud se vezme dřív, fyzicky se mu nejspíš nic nestane, odchovat bez matky se dají i mladší štěnda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
19.12.12 15:00

@terezka24 5 a půl týdne je podle mě strašně brzo. A tahat štěněně násilím od maminky, když je ještě na mlíčku mi připadá nesprávné. Raději bych si udělala vánoce o chvilku později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.12.12 15:02

Mi to štěnátko nechceme jako vánoční dárek, o to vůbec nejde, klidně bych si ho vzala až po vánocích. Jen jsem chtěla znát názor někoho jiného. Majitelka napsala, že mi počká, že je to jen na mě, proto jsem dala dotaz, jelikož mě to přijde brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
19.12.12 15:03

Správný chovatel by toto ani nenabízel. Ale pokud jde o nějaké kříženečky, tak se té drobotiny lidi chtějí co nejdříve zbavit. Je mi to jasné. Být vámi, tak to odložím, nebo se poohlédnu po jiném pejskovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
19.12.12 15:03

Chápu že se na pejska těšíte, ale loužiček, hromádek a kvičení a kousání si užijete dostatečně. raději to vydržte, abyste v budoucnu mohli mít sebevědomého veselého psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
19.12.12 15:04

Je to brzy, štěňata se dávají od matky nejdříve ve 49 dnech věku. Není ani tak problém ve stravě, jako v socializaci štěněte. Tím, že je s matkou a sourozenci, učí se komunikaci mezi sebou, chování k ostatním psům, bude to v životě potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
19.12.12 15:05

Moc děkuji za reakce a rady.
Raději majitelce napíšu, že ještě aspoň 14 dní počkáme.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
19.12.12 15:07

@terezka24 ahojky :mavam: my jsme si brali Kubíčka - hrubosrstý jezevčík v 5 týdnech a bylo to v pohodě ;) dneska je mu 7 let a žádný následky nemá, jen je strašně mazanej a vyčůranej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný