Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alčák1 Jak Kubíček žere? Sní vše co mu dáte do misky nebo si vybírá? Jak se snáší s cizími psy? Venčí se doma? Nechá se vychovat nebo po něm nic nechcete? Jak snáší samotu doma?
@terezka24 Zakladatelko protože chovatel nedodržuje zákony (těh 49 dní MINIMUM) tak se asi jedná o nečistokrevného psa, že? Bez PP? Pokud ano tak zvažte jestli si nekouit čistokrevného od spolehlivého chovatele. Pokud ted nedostanete kříženečka zadarmo.. Ať vám může dělat skutečně jen radost ![]()
Sežere všechno i zeleninu narozdíl od babiččina psa / má toho samého ale fenku Ťapku / ta je mlsná jako koza ani maso nežere a to jí ho babička i krájí na kousky. Kubíček zbaští všechno akorát když mu dáme granule, tak je jí po částech ale večer už má mističku prázdnou. Pokud je pes střední velikosti a menší, tak je kamarádskej ale jakmile jde okolo vlčák nebo doga, může se strhat
. Nesnáší kočky, naší kočku nám zamordoval když mu bylo 6 měsíců. Ona ho ve 2 měsících sekla, když si s ní chtěl hrát. Od té doby se ji stranil a bál a pak ji kousnul a bylo po kočce
, takže kočky nee
Přes léto bydlí v boudě na dvorku. Od podzima do jara je v pelíšku u radiátoru v chodbě. Když chce čůrat nebo kakat zaštěká si. Doma se nikdy nepooo
a co se týče samoty. Manžel je týden doma, týden v práci. Když byl v práci a já musela ráno v 6 do práce, šel se vyvenčit a pak vydržel přes zimu doma / měl otevřeno do sklepa, kam chodil čůrat a kakat na kanál. Z práce jsem se vracela v 5 odpoledne. Nikdy nerozkousal boty, koberce…nic. Když jsem přijela domů buď si hrizal kost nebo chrápal a pak jsme šli na 1 hod. procházku. Dneska jsem s prckem na rodičovský, takže jsme doma pořád a není s ním problém
je to moc hodnej, společenskej pejsek ale je taky strašně paličatej a zvědavej
![]()
Koupila bych čistokrevného psíka, to by problém nebyl, ale teď před Vánocemi se prodávají převážně čivavy a yorkové, aspoň u nás v okolí a to mi s přítelem nechcem.
Náhodou jsem narazila na inzerát s kříženečky a jsou opravdu krásní, jsou tedy bez očkování a odčervení, ale to už si mohu zajistit sama, máme ve vedlejším městě skvělého veterináře.
@Alčák1 Tak koukám, že máte štěstí, že se to na něm nepodepsalo
Většinou se to podepíše právě na žrádle (štěnda když jsou u matky tak o jídlo musí trochu bojovat a nemívají pak problém s příjmem potravy) nebo u socilizace s jinými psy - tito psi bývají často úplně mimo a nevědí jak se ve skupině psů chovat, nemívají základy čistoty a spoustu podobných věcí, které by člověk ani nečekal, že souvisí s brzkým odstavem ![]()
@terezka24 A nemáte možnost tam zajet a odvést štěndo k veterináři v šestém týdnu na první očkování a zas ho vrátit k mamince? Aby mělo ten základ včas
Další očkování je 8.-9. týden už u vás ![]()
Tak pokud to neni krizeny s vlkem, nech ho do 8mi tydnu u mamy
Je uplne jedno, co uz zere, probiha faze socializace, jak uz tu bylo psano.
Ještě jednou moc díky za rady a informace. Čubinku necháme ještě u maminky a vezmeme si jí až po Vánocích.
![]()
V žádném případě pejska tak brzy nebrat! To je akorát o malér, nemusí se stát nic ale taky můžete mít pořádný problémy, těch pár týdnů za to nestojí…mohla bych vykládat z vlastní zkušenosti, co může brzký odstav způsobit ale nechci strašit…
@terezka24 nebrala bych pejska od někoho, kdo jim není schopen zajistit ani očkování…a pejsky s PP nehledej na inzerátech, chce to spíš mrknout na konkrétní chovatelské stanice, dle toho, jakou chcete rasu…
@JayLee tak hlavně, že majitelé zaplatili, že? Hlavně si nepřidělávat práci
Nejde o péči matky!
@JayLee Ano, někdo množí bezpapíráky a dělá si z toho business a to takový, že 2 týdny krmení navíc je velká zátěž
Někdo do toho dá i za cenu více práce a více peněz vše ![]()
@JayLee mám stejný názor jako Almira, se*e mě, že někdo nechá fenu nakrýt, aniž by si o chovu a dalších věcech vůbec něco přečetl…říct, že v 5ti týdnech štěně už matku nepotřebovalo, to je fakt odvaha…je mi z toho na
![]()
@JayLee A není mu vůbec blbé chlubit se tím na veřených serverech.. Množitelé bohužel jsou a budou - proč si taky registrovat chov, když pak by museli dodržovat zákony, že…