Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My plánujeme „miminko“ na příští rok, už se nemůžu dočkat ![]()
Co se stalo se štěňátkem loni, jestli se můžu optat?
Ahoj
přesně před rokem jsme si pořídily štěňátko čivavy takže ti ráda s čímkoli poradím a pomůžu protže už to mám dost nastudované atd
a navíc jak jsem byla malá tak jsme měli doma čivavy a i štěňátka jsme měli ![]()
Kupuješ s pp nebo bez? dost si proklepni majitele pokud budeš kupovat štěňátko bez pp, chtěj vidět jeho rodiče, zeptej se jestli má srostlou fontanelu, kdy se narodilo a samozřejmě očkovací průkaz a taky bych být tebou chtěla vidět místo kde štěňátko dosud žilo a pokud ti můžu ještě poradit tak se zeptej majitelky jestli nemá nějakou dečku se kterou štěňátko spávalo mezi ostatníma nebo vem ty nějaký hadřík a ten jakoby „vytři“ v pelíšku kde spávalo s matkou a ostatními a dej mu ho do jeho nového pelíšku u vás doma -bude pro něj pak jednodušší tam spávat a nebude se cítit ze začátku tak samo ucítí tam své sourozence ![]()
@Ivíííí ono bohužel v tom případě psa bez PP moc nemá smysl chtít po majitelích ukázat rodiče, když nemají PP, tak se dost těžko dokazuje, že zrovna to jsou opravdu rodiče toho pejska
nejlíp vzít pejska s pp, tam jsou nějaké jistoty aspoň
@LucieŠH já ti nechci kazit radost ale tohle se mi zdá jako nějaký podvrh…pokud se štěně narodí chovné feně, která má PP, tak mají nárok na PP všechna štěňata, i kdyby jich bylo 12, i kdyby byla velká nebo malá, i kdyby jeden měl třeba 3 nohy - nárok stejně mají, jen by měli v PP uvedeno, jaké mají „nedostatky“ a že nejsou vhodni k chovu ale PP zkrátka mít budou. To je pejsek z nějaké chovatelské stanice, nebo odkud vlastně? A informace o PP moc nehledej u veterinářů, většina z nich o chovu psů s PP moc neví, často podávají mylné informace.
Jinak je mi líto, jaké máš zkušenosti s minulým pejskem, je to smutné ![]()
@LucieŠH Ale samozřejmě, že má nárok, na vydání PP mají nárok všechna štěňata z vrhu, pokud jsou nestandardní, do PP dostanou razítko NESTANDARD a nebudou zbonitováni a puštěni do dalšího chovu. Tedy pokud se bavíme o vrhu po zbonitovaných a vyšetřených rodičích. Pokud rodiče tvého budoucího štěněte nejsou chovní, tak můžou mít PP desetkrát ale jejich štenda ho nedostanou. Veterinářka ať vrátí diplom.
@LucieŠH Proč sem pleteš výstavy, o nich PP opravdu není… Výstavy a handling je už úplně jiné téma, než na které jsi založila diskuzi.
@LucieŠH tím spíš se mi to nelíbí, paní majitelka asi nebude úplně poctivá, jak už tu bylo psáno, všichni psi z takového vrhu mají na PP nárok…a o výstavách to opravdu není, výstavy jsou to poslední, jde především o potvrzení původu a dalších věcí…chápu, že už na svém rozhodnutí nic měnit nebudeš ale já osobně bych si pejska od té paní nebrala, moc se mi to nelíbí, nevidím důvod, proč všichni její psi PP mají, jen ten jeden ne, kdoví jak to je…
No hlavně bacha na to když ji máš ze Slovenska protže tam se množí psi ve velkém a každou chvílí se i těch malých čivav zbavujou když už se jim nehodí k množení takže bych si majitelku určitě proklepla! já už bych si v téhle době nekoupila psa bez pp to už bych si radši vzala psa z útulku protže koupením psa bez pp jen podporuješ množitele kteří zavírají psy do malých klecí skoro bez jídla a vody a nutí je jen rodit další a další štěnata na prodej a pes s pp není jen o výstavách…už máš pejska doma?