Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky maminky, nevím nevím zda je to vhodné sem psát. Ale opravdu už nevím co dál. Jedná se o mojí tchýni vztah mám sní hezký tykáme si, pomáhám se vším jak to jde( svařením, uklízením) ale bohužel se stala se ta věc že začínám žárlit na našeho psa. Bohužek tchýně si tak zamilovala 7měsíční fenu že furt kupuje nějaký to papání, hračičky a samí takový to ťuťuňuňu a furt se to točí jenom kolem psa. Jenže jsem v 6měsích těhotenství čekáme holčičku Natálku a začíná mně tchýně trošku štvát. Tchýne ví už delší dobu asi cca 5měsíců že jsem těhotná a že bude babička a nějak se k tomu furt nemá zatím jsem od ní nedostala ani nějakou tu hračičku pro malou nebo nějakej ten peníz i když vím že finančně na tom není nejlíp. Ale zase moje mamka (tatka taky) která to ví kratší dobu už nám zařídila výbavičku, kosmetiku, pomohla nám finančně že teďkom jenom čekáme na kočárek a postýlku. Nevím co už pomalu dělat tchýni začínám tak trochu nenávidět protože pro ní je hold důležitější pes než já a její vnouče. Co byste dělali na mém místě. A jak by jste se tvářily na to vy. Díky za rady
Pa Ája. ![]()
Hlavně dohlídni, ať psa řádně vychová ![]()
Jinak nevím, přece nemá povinnost cítit se hned babičkou a zásobovat tě hračkami a penězi ![]()
To ty těhotenský hormony. a jestli s ní bydlíte tak asi i ponorka.
@Etcetera78
No jo ale když nemá ani zájem semnou mluvit o těhotenství a furt jen pes pes..Nevím každý to vnímá jinak.
Třeba se prokáže jako cenná babička, až se miminko narodí, protože nějaká loužička či hovínko ji jen tak nerozhodí, bude umět používat mazlivý tón hlasu a bude umět zacházet s pamlsky coby motivační pomůckou
Alespoň mně se tyto kynologické dovednosti v mateřství náramně hodí ![]()
No tak má tchyně ráda psa, některé nemají rády nikoho
a není na tom finančně nejlépe a přesto očekáváš věci nebo peníze
to je trošku divný no
a jen tak mimochodem babička nemá žádnou povinost.
Ale možná jsi jen hormonama rozhozená a vidíš to černě, nech to být a uvidíš až se holčička narodí.
@black95 píše:
@Etcetera78
No jo ale když nemá ani zájem semnou mluvit o těhotenství a furt jen pes pes..Nevím každý to vnímá jinak.
No a jí zase třeba štve, že ty se vůbec nechceš bavit o psu, ale zajímá tě jenom těhotenství. Ona byla těhotná už dávno a nemá pocit, že by na tom bylo něco tak úžasného, aby o tom hodiny diskutovala, když potřebuje nutně vyřešit dilema, jestli Orijen nebo FirstMate…
Promiň, ale nevidím žádný důvod, proč by Ti měla kupovat hračky pro miminko v 6.měsíci těhotenství nebo pořizovat výbavičku ![]()
Jestli to díky hormonům nevidíš hůře, než to doopravdy je.
I před tím měla tchýně tak vřelý vztah ke psům? Změnil se Tvým těhotenstvím nějak váš vztah? Na vnoučátko se může těšit, i když to v 6. měsíci těhotenství ještě nemusí dávat najevo. Třeba se projeví později nebo po narození vnučky.
Oboje naše babičky mají psy, jsou součástí rodiny, ale to neznamená, že by je měli raději než vnoučata, která přišla na svět později..V 6. měsíci těhotenství mi rozhodně nikdo výbavičku nekupoval a nikdo pro očekávané miminko nedával hračky. Já jsem to teda ani nechtěla, až těsně ke konci nebo po narození - ne výbavičku ale sem tam nějaký ten dárek. Prostě pokud chtějí něco koupit, až po narození.
Nechci, aby to vyznělo drsně, ale svět se taky netočí jen kolem těhotné a mimina. Kdybys psala, že tchýně nebere ohledy na Tvé těhotenství, chce po Tobě, abys jí fyzicky pomáhala nebo něco, co je v těhotenství náročné nebo nemožné, tak bych to pochopila. Ale toto moc nechápu ![]()
Příspěvek upraven 17.12.12 v 22:07
Prostě se o těhotenství vybavuj s vašima, s vlastní mamkou se to stejně většinou probírá líp
Tchýni nech být, však ona si k té babičkovské roli cestu najde, neboj ![]()
@K.Black
Ale když ona se ještě ani nezeptala jak ti dopadla kontrola a neptá se na nic ani na vnouče a jestli nemám nějaký probloemy v tehotentvi to ji ani trochu nezajima.. Jenom furt pes.
Já ti rozumím, taky by mě to štvalo. Co si s ní o tom promluvit, když si spolu rozumíte?
Já chápu, že babičky nemají povinnost k tomu a k tomu, to se tu omílá furt dokola jak u blbejch, ale jednou jsou to babičky, že jo.
(btw my nemáme ani jednu, takže to možná vidím trochu jinak)
@black95 netrap se tím, třeba to přijde až bude mimčo na světě, bude hmatatelné
užívej si těhotenství a buď ráda že se věnuje psovi, aspoň si dáchneš ![]()