Malý plat. V oboru pohostinství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den. Pracuji jako servirka v penzionu. Dělám za barem, ubytovávam hosty, mám hmotnou zodpovědnost a beru 14.500 čistého. Přijde mi to jako výsměch, ale prý co chceme, když máme tipy…ty dělají 2 až 5 tisíc měsíčně. Ještě doplním, že si i sami děláme inventury, vyúčtování. Ráno si vytirame a uklizime sami restauraci. Přijde mi, že je ten plat ubohejJe to Severomoravsky kraj. Budu ráda za Váš názor. Děkuji.
Můj přítel dělá pro změnu v kuchyni a přiznané má jen minimum, zbytek na ruku. Hučím do něj, že takhle teda ne. Co když bude nemocný/úraz? Neschopenka bude pár korun. Co důchod? Taky minimální. Nehledě na to, že dělá defacto načerno že
Na rozdíl od ostatních má „výhodu“ že je zaměstnaný. Snad konečně otevře oči
prostě dělat v pohostinství v dnešní době je za trest
- Citovat
- Upravit
Mám vysokou školu, takže jsem ve vzdělávacím procesu stravila podstatně delší dobu než ty a mám po 15 létě h praxe v oboru, kde je nutné vysokoškolské vzdělání 21-23 tisíc čistého. Školství
Anonym práce…
- Citovat
- Upravit
V pohostinství jsou platy malé. Pokud máš 14,5 čistého (+ ještě dalších 2-5), není to v tomto oboru zas tak málo. Můj názor je, že pokud Ti to nestačí, můžeš si najít práci lépe placenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám vysokou školu, takže jsem ve vzdělávacím procesu stravila podstatně delší dobu než ty a mám po 15 létě h praxe v oboru, kde je nutné vysokoškolské vzdělání 21-23 tisíc čistého. Školství
Anonym práce…
a proto je 14.000 za šílený šichty adekvátní? protože sama máš prd s VYSOKOU školou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@modravlocka píše:
V pohostinství jsou platy malé. Pokud máš 14,5 čistého (+ ještě dalších 2-5), není to v tomto oboru zas tak málo. Můj názor je, že pokud Ti to nestačí, můžeš si najít práci lépe placenou.
Mě to tedy přijde strašně málo, určitě dělají 12ctky. Výše platu přeci nemůže být zakládána na tom, že má někdo něco přeci bokem. Já vím, že se to tak dělá, ale přijde mi to strašný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala v hospodě, nonstopka, sama sem si uklizela celý prostor, měla sem zodpovědnost za peníze v trezoru (herna) a měla sem za to +-13tis. V dnešní době je to málo. Utekla sem nakonec do fabriky, během tří měsíců sem byla o pozici výš a platem 25tis čistého. Byla sem spokojená, sice jsem měla zodpovědnost taky ale práce úplně o něčem jiném. Měla sem našlápnuto i na lepší pozici ale otěhotněla jsem. Za mě, našla bych si lépe hodnocenou práci.
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 píše:
Mě to tedy přijde strašně málo, určitě dělají 12ctky. Výše platu přeci nemůže být zakládána na tom, že má někdo něco přeci bokem. Já vím, že se to tak dělá, ale přijde mi to strašný.
No tak si přepočti, kolik má hrubého (odhaduji 17-18 tis.). K tomu, že bydlí v kraji, kde jsou celkově platy poměrně nízké, a zjistíš, že to zas taková hrůza není. Nemyslím si, že by stejnou práci sehnala za výrazně lepší peníze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také mám vysokou školu a když jsem dělala v pohostinství, tak bych si vydělala asi stejně nebo i víc než teď. Za mě neadekvátní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co děláš za směny? Kolik máš hodin měsíčně? V pohostinství je to celkem běžná praxe, ono hodně zaměstnavatele počítají s tím že třeba dostáváte dýžka
tady pomůže leda tak změna oboru, asi si nikde nějak výrazně nepolepšíš (leda v nějakém luxusním podniku nebo jít do Prahy)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@modravlocka píše:
No tak si přepočti, kolik má hrubého (odhaduji 17-18 tis.). K tomu, že bydlí v kraji, kde jsou celkově platy poměrně nízké, a zjistíš, že to zas taková hrůza není. Nemyslím si, že by stejnou práci sehnala za výrazně lepší peníze.
no a? je to pořád málo
Počítám, že hodinovka bude celkem nízká. Zajímalo by mě kolik za tu 14ctku odděá hodin. Já si za barem jako studentka vydělala klidně 25k i víc když byl dobrý měsíc na tipy. Souhlasím, ale právě na takhle nízký plat je i zvýšení o 2.000 dost peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak majitel je peknej skrt, kazdej normalni podnik, co chce mit dobre zamestnance dava % z trzby (dyska nejsou co bejvala) kuchari maji u nas na pasce priznany vsechno… servis ma 25k na pasce+tips. Nevim jak jinde, v Praze uz to takhle je v kazdem druhem podniku - kuchari a kvalitni servis neni, pokud ho majitel chce, tak se musi chovat jako bilej, kdyz si lidi neumi stanovit podminky nebo najit praci jinde. Jejich boj. Btw v Pze kdo nema 35+ za mesic v pohostinstvi, je neco spatne…
Příspěvek upraven 15.02.19 v 11:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den. Pracuji jako servirka v penzionu. Dělám za barem, ubytovávam hosty, mám hmotnou zodpovědnost a beru 14.500 čistého. Přijde mi to jako výsměch, ale prý co chceme, když máme tipy…ty dělají 2 až 5 tisíc měsíčně. Ještě doplním, že si i sami děláme inventury, vyúčtování. Ráno si vytirame a uklizime sami restauraci. Přijde mi, že je ten plat ubohejJe to Severomoravsky kraj. Budu ráda za Váš názor. Děkuji.
V pohostiství celkem běžné. Proto bych to dělat nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja pracuju v pohostinstvi, staram se o ubytovani taktez, da se rict, ze jsme podnik na dobre urovni, oslavy, pohrby, firemni akce. Mam 90 Kc cisteho na hodinu, danovy bonus 1260 na dite, tipy okolo 8 - 10 tisic. Mam priznane minimum, dostavam tedy jeste tri tisice prispevek na bydleni. Alimenty dva tisice. Mesicne mam pres 30k. Mas velmi malo na muj vkus, sla bych jinam.
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 píše:
no a? je to pořád máloPočítám, že hodinovka bude celkem nízká. Zajímalo by mě kolik za tu 14ctku odděá hodin. Já si za barem jako studentka vydělala klidně 25k i víc když byl dobrý měsíc na tipy. Souhlasím, ale právě na takhle nízký plat je i zvýšení o 2.000 dost peněz.
No víš, dokud lidé nebudou ochotni platit za služby a za práci, což je bolest českého národa, nemůžeš zrovna v pohostinství čekat vyšší mzdy. Z těch meníček za 90 Kč se totiž zaměstnanci zas tak dobře zaplatit nedají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Pracuji jako servirka v penzionu. Dělám za barem, ubytovávam hosty, mám hmotnou zodpovědnost a beru 14.500 čistého. Přijde mi to jako výsměch, ale prý co chceme, když máme tipy…ty dělají 2 až 5 tisíc měsíčně. Ještě doplním, že si i sami děláme inventury, vyúčtování. Ráno si vytirame a uklizime sami restauraci. Přijde mi, že je ten plat ubohej
Je to Severomoravsky kraj. Budu ráda za Váš názor. Děkuji.