Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminky prosim o radu mam skoro 6 mesicniho chlapecka ale je to vztekloun po tatinkovi jeci rve vzteka se na nas kope uz nevim co snim mam delat…mam strach ho nechat dlouho rvat protoze se nam casto dusiva prosim poradte a kdyby nekdo mel typ jak ho naucit usinat samotneho budu jenom rada usina pri kojeni u nas v posteli a nebo pres den bud vozenim v kocarku nebo me u prsa na rukach vecer mi to nevadi ale pres den ho musim mit na rukach a uspad tak ![]()
Jak dlouho to trvá? Víš, jestli jsi třeba nezařadila do jídelníčku něco, co tam předtím nebylo a malýmu to mlíko „nechutná“ a vzteklí.
Píšeš, že se občas dusí, takže vyřvávací radit nebudu. Já mám postýlku naraženou u mojí postele, staženou bočnici a když začne malej plakat, tak mu jen dám ruku, nebo ho můžu hladit, dám dudlík a je vlastně pořád jakoby u mě, což teda pochopil rychle a přestal vyšilovat. I když občas se u nás taky octne, když už nemám sílu ho uklidňovat a zabere ležení s náma. Kočárek není špatná varianta. Neusnul by třeba v něm - udrndat a přesunout spícího. Ale to je taky jen přechodný. ![]()
Mě když dcera brečí, tak je to kvůli plence, jídlu nebo nudě (edit a taky kvůli únavě). Když je nuda, musím ji něčím zabavit. To uspávání máme stejné. Radí se metoda, dát polospícího do postýlky. Když pláče, tak přijít a jen utěšovat, aniž by si ho brala z postýlky a odejít. Ty intervaly chození jsou 3minuty, 5minut a pak po 7 minutách. Do týdne to prý zabere a naučí se usínat v postýlce v klidu sám. Jestli brečí a dusí se, tak mi dětská radila fouknout do obličeje, ale my s tím problémy moc nemáme. Tu metodu jsem ještě nezkoušela. Bud mi usne po kojení nebo se mi ted dva dny podařilo, že jsem ji dala polospící do postýlky a ona v klidu usla. Jinak uspávám v náruči a je to jediný čas, kdy se chce ještě chovat. ![]()
Příspěvek upraven 22.05.12 v 18:52
neřekla bych, že se v tomhle věku „vzteká“ jen tak, prostě se mu něco nelíbí a neumí to jinak dát najevo- buď ho něco bolí, nebo se nudí, nebo chce Tebe, je mu horko/zima, má hlad
těch možností je spoustu (klidně i zuby..)..rozhodně bych v tomto rozpoložení nijak drasticky neměnila návyky ve spaní, mohlo by ho to akorát víc popudit..
a jinak, myslím, že v 6m je tohle tak nějak docela normální průběh uspávání a ještě bych s nějakými metodami vyčkala ![]()
Kolem půl roku se syn začal vztekat z pohybové frustrace. Měl období „lezení na spadnutí“ - klekal si na čtyři, kopulační pohyby a strašně se chtěl posunout a nevěděl, jak na to. Hlava už věděla, co chce, jenom jak to dostat k těm nožičkám… Většinou, když se schylovalo k nějaké pohybové změně, tak byl před tím vzteklej. Pak se to konečně hnulo a syn byl nadšen a byl chvíli klid, zkoušel novou dovednost. Pokud by to bylo ono, tak jedině vydržet a snažit se ho motivovat zabavit. Ale mě to moc nešlo.
takze z nudy to neni miluje kdyz se chodime divat na terasu na auticka nepomaha pejsek jak vetsinou zabira nezabere hracky nezabiraji jidlo nezabira nozky ruky studene nema ani za krkem neni teply ani studeny davam mu vodu mezi kojenim na piti nezabira zuby nam rostou uz skoro 3 mesice teplotu nema jedine co se snazi kdyz je nabrisku strka mi nozky pod sebe ale jsme v obdobi litani takze ryjeme nosankem v dece…Kazdy den minimalne 2 krat denne cvicime na balone pretaceni…Postylku mam dal od postele ale pri nocnim kojeni hodne casto usinam s malym v posteli a to pritel nesnasi ma strach ze ho prilehne on kdyz se ze spani otaci tak je jak buldozer
…ale nejak mu nejde vysvetlit ze pres den delam na zahradce (pokud maly spi) kdyz se vteka tak se ho snazim unavit a za cely den sjem tak silene utahana ze proste to nekdy nevydrzim a usnu… ![]()
Máš hrazdičku? Má přes den vyžití jinde,než v postýlce,nebo kočárku a náruči?
Já bych takové usínací praktiky neprovozovala,postupem věku to bude horší a horší,spíš bych se zaměřila na režim a vyžití dítěte v bdělém stavu,spánek pak přijde sám a nejlépe na jednom místě a tak,aby nebylo třeba asistence.
hrazdicku mame hrajeme si pod hrazdickou s hrackama byvame s tchyni tancime zpivame snazim se vetsinu casu ho mit na zemi ve vajicku ve vibrujici stolicce
jako bych to psala já
náš přesně to samý..vztekloun,moc dlouho nevydrží ležet,vyžaduje nošení,večer spí s náma v posteli,usíná u kojení a přes den v kočárku nebo u kojení
zatim mi to zase tak nevadí,ale chtělo by s tim něco dělat..vyřvat ho taky nechci nechávat..nemám na to srdce ![]()
Rozbalit plíny,atˇse víc pod hrazdou pohybuje,stimulovat k otáčení pohledem a pohmatem na hračky, to vajíčko a stolička je v jeho věku už spíš na závadu,měl by pást koníky, samostatně uchopit hračku a hrát si .Nepotřebuje mít neustále kontakt s někým,takto se nenaučí se sám zabavit. Spokojené dítě s tím problém nemá.To stejné usínání- když je jeho čas,je nakrmený,usíná lépe a defacto sám ,zkus si najít na internetu „Každé dítě může dobře spát“ ,holky si to dost chválí a pokus se podle toho naučit spát svého synka. Já s tím naštěstí nikdy problém neměla,ale cítím,že někde bude: v celém režimu a přístupu k němu ![]()
Sveho syna miluju nema srdce ho nechavat plakat vzhledem k tomu ze je teple pocasi je malej bez plenky skoro porad libi se mu to…s uchopem hracek problem nemame stejne jako s pretacenim je to moje prvni dite a snazim se ho uzit plnymi dousky ![]()
Opravdu doporučuji knihu - Každé dítě může dobře spát!!!Osobně si myslím,že uspávat půlroční dítě na ruce je špatně.Je to prostě špatný návyk a je třeba se ho co nejdříve zbavit.Nebo budeš mít brzy ruce jak opice
.
@nellaskrobakova své dítě si chce užít každá milující máma. Otázka je,jestli to občas nepřehání a pod rouškou „lásky“ ho spíše neuzurpuje v jeho potřebách. Ono napsat -miluji ho a pak si stěžovat,že je to malý řvoun a neusne jinak ,než jak je popisováno,bych nazvala spíš opičí láskou .
Jak ti bylo naznačeno,máte špatné návyky, být tebou,něco s tím dělám, užívat si ho můžeš i tak,možná hodnotněji,než když kolem něj budeš jen lítat a tahat ho jak kočka kotata ![]()
Ahoj Maminky muj syn od malička se furt steká a jsou mu 3měsíce a vůbec nevím co stím mám dělat furt se steká i u jídla prosím porad te mi prosím moc Díky Nikola
@Nikýsek92 píše:
Ahoj Maminky muj syn od malička se furt steká a jsou mu 3měsíce a vůbec nevím co stím mám dělat furt se steká i u jídla prosím porad te mi prosím moc Díky Nikola
jak jako vzteká?
nepropíná se u toho? nebolí ho bříško??