Kyčle - střední omezení

13021
22.5.12 11:43

Kyčle-střední omezení

Ahojky, ortoped nám řekl že má malý „středně omezené cosi“, že ty kolínka když pokrčí nožičky by měl dát až na zem 8o dá je tak nad 5cm asi…a že mám dávat jednu látkovou plínku navíc.
Měli jste něco podobného a kdy se to srovnalo?A skutečně mu ta plínka pomůže a ty kolínka dá až na zem 8o ?A cvičili jste nějak?Já to zkouším ale nevím jestli to všechno dělám dobře, i tu plínku jestli dobře skládám :oops:
Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.5.12 11:48

@ametyst Kolik má malý? My měli střední cosi, a široké balení, tzn jednorázovku a na to 2 látkové plínky navrch. Musel to nosit do 3 měsíců, pak kontrola a dopadlo to dobře. Cvičit jsme nic nemuseli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
22.5.12 12:03

V sobotu bude mít 6 týdnů. Nám řekl právě že jako občas cvičit a dávat jednu jednorázovku a na ni jednu bavlněnou plínku to je všechno a kontrola až 7.srpna tak nevím jak moc je to vážné…strašně mě odbyl bohužel ten dr.a nic moc nevysvětlil :roll:
A malý dá ty kolínka až na zem v tom pokrčení???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 12:21

Mládě mi nožky na zem vůbec nedávalo, takže nwm. U nás už je to nějaký ten pátek, ale měli jsme to široké balení /desné, zrovna přes léto/. Tak snad se ozve někdo, kdo má s cvičením zkušenosti.. Ale pokud by to bylo nějaké vážnější, tak dostanete postroj (jak jsme byli my, zrovna do toho jedno dítko kurtovaly, no nic moc/. Ty plínky navíc jsou jen proto, aby se jim kloubní jamky správně dovyvinuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
23.5.12 21:10

Měli jsme to samé. Jednorázovka + dvě plínky navrch + cvičení. Široké balení jsem dávala poctivě měsíc :oops: . Jinak jsme při každém přebalování cvičili žabičku. Chytla jsem jí kolínka a dělala obloučky. Napřed přitáhnout obě k bříšku a udělat obloučky do stran, nožky roztahovat a kolínka jemně tlačit k podložce. Snad jsem to vysvětlila dobře. Nic nedělat silou. Na KO po cca 2 měsících už bylo vše v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
24.5.12 20:47
Určitě díky :D a pak teda už ty nožičky-kolínka dal až na zem?když dělal tu žabičku??
@Liciáš píše:
Měli jsme to samé. Jednorázovka + dvě plínky navrch + cvičení. Široké balení jsem dávala poctivě měsíc :oops: . Jinak jsme při každém přebalování cvičili žabičku. Chytla jsem jí kolínka a dělala obloučky. Napřed přitáhnout obě k bříšku a udělat obloučky do stran, nožky roztahovat a kolínka jemně tlačit k podložce. Snad jsem to vysvětlila dobře. Nic nedělat silou. Na KO po cca 2 měsících už bylo vše v pořádku :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
25.5.12 06:48

Jj cca po těch 2 měsících dala kolínka až na zem. Doktor tehdy říkal, že je hrozně ztuhlá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí