Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcerka taky cca do 7m se i nerada chovala, ale ted je tulen a pusinkovac
takze jeste vydrz ![]()
já bych to ještě nehodnotila ve 4,5m ![]()
to se mimi teprve rozkoukává.
Příspěvek upraven 21.05.12 v 22:26
Taky mám netulivé dítě, v noci v mé náruči neusne, mazlení nesnáší, když se nad něj nakloním třeba při přebalování, tak mě odstrkuje rukama i nohama. Ale samozřejmě se s ním „kontaktuju“, nosím ho v šátku nebo třeba po odpoledním spaní se ještě nechá chovat a já se pak mazlím ![]()
I když poslední dobou mi třeba dělá malá malá, nebo se i nechá opusinkovat (dobrovolně, jinak to samozřejmě dělám i nedobrovolně
).
Moje dcera je mazlový závislák a já mazlení táááák nesnáším. A ona už v porodnici vřískala, jakoby jí minimálně hlavu rvali, jen co jsem ji položila. Cpe se ke mně i v pěti letech a každou chvíli se potřebuje objímat.. moje nervy.. já jsem přesný opak, i máma říkala, že jsem se už v porodce odvracela, když mě pusinkovala a hladila, že strašný řev. Že jsem byla nejspokojenější, když jsem měla svůj klid a pokud možno na mě nikdo nešahal.. To Sophie potřebuje furt tulit, furt hladit, furt pusinkovat, aspoň se držet za ruce, když už se na mě nelepí celá.. zešednu.
Už aby byla dospělá a našla si na to lepení chlapa. ![]()
Dcerka jako miminko taky neměla ráda mazlení, tulení, ani uspávání na rukou. Až teď v roce a půl se přijde pomazlit, potulit a popusinkovat. Jsem ráda, že jsem se dočkala.
Syn je tulící od miminka.
Věřím, že i tvoje malá se nechá „pomuchlovat“ ![]()
Příspěvek upraven 21.05.12 v 22:32
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, ujistit nebo něco takového.
Mám dcerku (4,5 měs) a vůbec se nechce tulit. Kamarádky mi vykládaly, jak jejich děti, už od miminek milovaly, když si k nim lehly a přitulily se a spaly. Nebo jen tak ležely v náručí a tulily se.Neše malá ani omylem. Když jsem s ní, tak musím dělat blbinky a srandičky, aby se nenudila. Ale o nějakém tulení nemůže být řeč. Švagrová má dva syny, první normálně tulivé dítko a druhý stejný jako naše malá. Jsou mu dva roky a pro objetí a pusinku si nezajde. Když si ho chce popusinkovat, musí si ho odchytnout a chudáček se brání.
Já jsem, hodně kontaktní a neumím si představit, že se nebudu mazlit se svým dítkem.
Jak jste to měly vy?
Nehádž ešte flintu do žita!
Moje dcéra napríklad začala byť túlivá až okolo 2 rokov. Chce to dieťa túliť a maznať, ale okamžite prestať, keď naznačí, že mu to nie je príjemné. ![]()
Ahoj, ḿyslím, že to ještě přijde
..naše dcerka se taky nerada tulila a mě to mrzelo stejně jako tebe…ale jak začala být samostatnější, běhat a víc se projevovat, tak se to změnilo, teď si často přijde pro pusinku, obejmout, pochovat
Ale jako miminko taková nebyla… tak ti přeju, ať se brzy pěkně pomazlíte ![]()
Tak to ja mam tulikovače oba ale strašne syn necele 4 roky je pařad na rukach a že se pronese 18kg same pusinky a mazleni nisikem a ouškama a mala by se pořad pěstovala 7 měsicu a taky se už pronese ![]()
Můj syn byl naprosto to samé - od narození měl rád svůj klid, nejspokojenější byl ve své postýlce, s námi v posteli něchtěl být v žádném případě. Max. tam usnul při kojení. Taky jsem záviděla, jak holky psaly, že jim miminka spokojeně usnou na jejich bříšku, položí si hlavu na prsa - to neexistovalo. Bylo mi to dost líto okolo toho roku, pak jsem si zvykla.
Mazlivý začal být až tak po roce a půl, teď ve dvou letech by mě láskou umačkal, nebo upusinkoval, když má chuť a náladu.
. Někdy si i ke mně/na mně nebo manžela lehne, někdy je zase raději sám.
Takže třeba se taky dočkáš. ![]()
@Anonymní píše: …Jak jste to měly vy?
Starší začal být tulivý ve 2,5 letech a „jede“ v tom teda echt… Mladší jde v jeho stopách a tulení je zatím to poslední, co by ho zajímalo. To zdržuje, na to není čas… ![]()
Na nějaké závěry je ještě brzy. Neboj, ještě se namazlíš, až ti z toho bude špatně. ![]()
Ahoj, nechci strašit, ale syn (2,5roku) je odmalička totálně netulivý, nenosivý a nemazlivý. Neusnul nám nikdy v náručí, nesnesl chování od babiček(ty z toho byly hodně špatné), na spaní vyžadoval velký prostor a nejlépe svojí postýlku. Od narození s emnou jezdil do školy a přednášky prospal pouze v kočárku, který jsme pracně dostávali do třídy
Pláč u doktorky nebo u prdíků jsme nikdy neutěšili nošením, ale položením na nějakou podložku, do kočárku nebo do postýlky. V nynějším věku mi sice na požádání pusinku dá, ale nesnese pomazlení nebo pochování na klíně. My si na to zvykli, ale třeba tchýně si nezvykla a trošku nám to vyčítá jako, že jsme se mu odmalička nevěnovali s láskou a mazlením…což není pravda. Jen jsme postupem času pochopili jeho potřeby kontaktu ![]()
Doufám, že v září se nám narodí mazlivé dítě
A když ne, tak si počkám na vnoučata ![]()
malá byla taky netykavka,začalo se to lámat kolem roku a teď 10000000 denně slyším maminko ja se chci pomazlit,mazlí se jen se mnou,jinak nikoho neobejme,nepusinkuje,nedavno tedy konečně začala trochu manžela
Ahoj, potřebovala bych poradit, ujistit nebo něco takového.
Mám dcerku (4,5 měs) a vůbec se nechce tulit. Kamarádky mi vykládaly, jak jejich děti, už od miminek milovaly, když si k nim lehly a přitulily se a spaly. Nebo jen tak ležely v náručí a tulily se.Neše malá ani omylem. Když jsem s ní, tak musím dělat blbinky a srandičky, aby se nenudila. Ale o nějakém tulení nemůže být řeč. Švagrová má dva syny, první normálně tulivé dítko a druhý stejný jako naše malá. Jsou mu dva roky a pro objetí a pusinku si nezajde. Když si ho chce popusinkovat, musí si ho odchytnout a chudáček se brání.
Já jsem, hodně kontaktní a neumím si představit, že se nebudu mazlit se svým dítkem.
Jak jste to měly vy?