Mám netulivé dítě

Anonymní
21.5.12 22:15

Mám "netulivé" dítě?

Ahoj, potřebovala bych poradit, ujistit nebo něco takového.
Mám dcerku (4,5 měs) a vůbec se nechce tulit. Kamarádky mi vykládaly, jak jejich děti, už od miminek milovaly, když si k nim lehly a přitulily se a spaly. Nebo jen tak ležely v náručí a tulily se.Neše malá ani omylem. Když jsem s ní, tak musím dělat blbinky a srandičky, aby se nenudila. Ale o nějakém tulení nemůže být řeč. Švagrová má dva syny, první normálně tulivé dítko a druhý stejný jako naše malá. Jsou mu dva roky a pro objetí a pusinku si nezajde. Když si ho chce popusinkovat, musí si ho odchytnout a chudáček se brání.
Já jsem, hodně kontaktní a neumím si představit, že se nebudu mazlit se svým dítkem.
Jak jste to měly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
307
21.5.12 22:17

První kluk netykavka, druhý megamazel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.5.12 22:23

Dcerka taky cca do 7m se i nerada chovala, ale ted je tulen a pusinkovac :) takze jeste vydrz :)

• Citovat
  • Upravit
25324
21.5.12 22:25

já bych to ještě nehodnotila ve 4,5m ;)
to se mimi teprve rozkoukává.

Příspěvek upraven 21.05.12 v 22:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
21.5.12 22:26

Taky mám netulivé dítě, v noci v mé náruči neusne, mazlení nesnáší, když se nad něj nakloním třeba při přebalování, tak mě odstrkuje rukama i nohama. Ale samozřejmě se s ním „kontaktuju“, nosím ho v šátku nebo třeba po odpoledním spaní se ještě nechá chovat a já se pak mazlím ;)
I když poslední dobou mi třeba dělá malá malá, nebo se i nechá opusinkovat (dobrovolně, jinak to samozřejmě dělám i nedobrovolně :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.5.12 22:26

Moje dcera je mazlový závislák a já mazlení táááák nesnáším. A ona už v porodnici vřískala, jakoby jí minimálně hlavu rvali, jen co jsem ji položila. Cpe se ke mně i v pěti letech a každou chvíli se potřebuje objímat.. moje nervy.. já jsem přesný opak, i máma říkala, že jsem se už v porodce odvracela, když mě pusinkovala a hladila, že strašný řev. Že jsem byla nejspokojenější, když jsem měla svůj klid a pokud možno na mě nikdo nešahal.. To Sophie potřebuje furt tulit, furt hladit, furt pusinkovat, aspoň se držet za ruce, když už se na mě nelepí celá.. zešednu. :lol: Už aby byla dospělá a našla si na to lepení chlapa. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5552
21.5.12 22:30

Dcerka jako miminko taky neměla ráda mazlení, tulení, ani uspávání na rukou. Až teď v roce a půl se přijde pomazlit, potulit a popusinkovat. Jsem ráda, že jsem se dočkala. :) Syn je tulící od miminka.
Věřím, že i tvoje malá se nechá „pomuchlovat“ :)

Příspěvek upraven 21.05.12 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
21.5.12 22:30
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, ujistit nebo něco takového.
Mám dcerku (4,5 měs) a vůbec se nechce tulit. Kamarádky mi vykládaly, jak jejich děti, už od miminek milovaly, když si k nim lehly a přitulily se a spaly. Nebo jen tak ležely v náručí a tulily se.Neše malá ani omylem. Když jsem s ní, tak musím dělat blbinky a srandičky, aby se nenudila. Ale o nějakém tulení nemůže být řeč. Švagrová má dva syny, první normálně tulivé dítko a druhý stejný jako naše malá. Jsou mu dva roky a pro objetí a pusinku si nezajde. Když si ho chce popusinkovat, musí si ho odchytnout a chudáček se brání.
Já jsem, hodně kontaktní a neumím si představit, že se nebudu mazlit se svým dítkem.
Jak jste to měly vy?

Nehádž ešte flintu do žita! :-) Moje dcéra napríklad začala byť túlivá až okolo 2 rokov. Chce to dieťa túliť a maznať, ale okamžite prestať, keď naznačí, že mu to nie je príjemné. :-)

• Citovat
  • Upravit
4295
21.5.12 22:31

Ahoj, ḿyslím, že to ještě přijde ;) ..naše dcerka se taky nerada tulila a mě to mrzelo stejně jako tebe…ale jak začala být samostatnější, běhat a víc se projevovat, tak se to změnilo, teď si často přijde pro pusinku, obejmout, pochovat :* Ale jako miminko taková nebyla… tak ti přeju, ať se brzy pěkně pomazlíte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
21.5.12 22:35

Tak to ja mam tulikovače oba ale strašne syn necele 4 roky je pařad na rukach a že se pronese 18kg same pusinky a mazleni nisikem a ouškama a mala by se pořad pěstovala 7 měsicu a taky se už pronese :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
21.5.12 22:57

Můj syn byl naprosto to samé - od narození měl rád svůj klid, nejspokojenější byl ve své postýlce, s námi v posteli něchtěl být v žádném případě. Max. tam usnul při kojení. Taky jsem záviděla, jak holky psaly, že jim miminka spokojeně usnou na jejich bříšku, položí si hlavu na prsa - to neexistovalo. Bylo mi to dost líto okolo toho roku, pak jsem si zvykla.
Mazlivý začal být až tak po roce a půl, teď ve dvou letech by mě láskou umačkal, nebo upusinkoval, když má chuť a náladu. :srdce: . Někdy si i ke mně/na mně nebo manžela lehne, někdy je zase raději sám.
Takže třeba se taky dočkáš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.5.12 22:58
@Anonymní píše: …Jak jste to měly vy?

Starší začal být tulivý ve 2,5 letech a „jede“ v tom teda echt… Mladší jde v jeho stopách a tulení je zatím to poslední, co by ho zajímalo. To zdržuje, na to není čas… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
21.5.12 22:59

Na nějaké závěry je ještě brzy. Neboj, ještě se namazlíš, až ti z toho bude špatně. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.5.12 23:01

Ahoj, nechci strašit, ale syn (2,5roku) je odmalička totálně netulivý, nenosivý a nemazlivý. Neusnul nám nikdy v náručí, nesnesl chování od babiček(ty z toho byly hodně špatné), na spaní vyžadoval velký prostor a nejlépe svojí postýlku. Od narození s emnou jezdil do školy a přednášky prospal pouze v kočárku, který jsme pracně dostávali do třídy :D Pláč u doktorky nebo u prdíků jsme nikdy neutěšili nošením, ale položením na nějakou podložku, do kočárku nebo do postýlky. V nynějším věku mi sice na požádání pusinku dá, ale nesnese pomazlení nebo pochování na klíně. My si na to zvykli, ale třeba tchýně si nezvykla a trošku nám to vyčítá jako, že jsme se mu odmalička nevěnovali s láskou a mazlením…což není pravda. Jen jsme postupem času pochopili jeho potřeby kontaktu :|
Doufám, že v září se nám narodí mazlivé dítě 8) A když ne, tak si počkám na vnoučata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
21.5.12 23:24

malá byla taky netykavka,začalo se to lámat kolem roku a teď 10000000 denně slyším maminko ja se chci pomazlit,mazlí se jen se mnou,jinak nikoho neobejme,nepusinkuje,nedavno tedy konečně začala trochu manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí