Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. dnes se nám začaly dělat zelené ospalky, né moc, ale očičko to zalepí. Když jsme volali k dr.řekla odsávat nos a kapat Nasvin. Rýmu má maličko. jsem z toho taková rozhozená.. je nám 10.měsíců. děkuju za radu.
Ahoj , tak nám to taky začlo jako zelené ospalky ráno a do večera z toho byl hnisaný zánět spojivek. Nepodcenovala bych to. Ale může to být i spojené s tou rýmou. Jinak ty očička bych kapala a čistila očníma kapičkama myslim „Ophthalmo-septonex“ a když bude ten zánět tak mastičku, ale ta je na předpis. Držim palec, at je to brzo dobré
prdim na to, jedu k dr. a chci kapičky, podceňovat to teda nebudu. už v noci se vzbudil a strašně půl hodiny plakal. děkuju.
určitě jed, to jen schvaluju. Tím nemůžeš nic pokazit. Vždycky lepší, když se na to někdo podívá. Jak nemáš dobrej pocit , je lepší se sebrat a frčet
..tak držim palec, at je brzo fit ![]()
děkujeme
už jsem jí volala a řekla, že chci kapičky. Kolem 13h tam frčim.. brouček můj maličkej ![]()
Kapky si můžeš v lékárně koupit sama, ty jsou bez předpisu.
Při vší úctě - fičet k doktorce s tím, že má dítě od rána zelené ospalky a slabou rýmu, to je hodně přehnané. Maximálně si přivezete něco dalšího z čekárny. ![]()
při vší úctě má malej zánět spojivek! mame antibiotika. a ty ospalky nebyly malé. měl zalepené celé oči. nejsem ten typ, který lítá s každou „kravinou“ k dr. ale tady v tom případě jsem věděla, že musim, že potřebuji antibiotika.
@Kudrbaby píše:..ahoj, tak to bylo tak jak jsem říkala. Dobře , že jsi tam jela. Si máma a sama poznáš, když něco není v pořádku. Bylo to úplně stejné jako u nás. Taky to začlo malými zelenými ospalky.
při vší úctě má malej zánět spojivek! mame antibiotika. a ty ospalky nebyly malé. měl zalepené celé oči. nejsem ten typ, který lítá s každou „kravinou“ k dr. ale tady v tom případě jsem věděla, že musim, že potřebuji antibiotika.
Ta antibiotická mastička nám pomohla během dvou dnů, protože se to zachytilo hned ze začátku. Takd ještě jednou držim palec, at jste brzo fit ![]()
Nakapala jsem to hned odpoledne, do večera už mu z očiček nic nešlo. druhý den ráno, po probuzení už jen maličkato, celý den nic a od té doby dobrý. super, je to šikula ![]()
@Kudrbaby píše:..tak to jsem ráda. Paráda
Nakapala jsem to hned odpoledne, do večera už mu z očiček nic nešlo. druhý den ráno, po probuzení už jen maličkato, celý den nic a od té doby dobrý. super, je to šikula
Ahoj holky, potřebuju poradit. Malej má taky zánět spojivek, dostal kapičky antibiotika, máme kapat dvě kapky po čtyřech hodinách. A to kapání je katastrofa
sama to nezvládám ani náhodou, rukou a nohou mu držim ruce, v druhý ruce držim kapky a pak bych potřebovala třetí ruku na to, abyh mu roztáhla očíčko, abych mu tam mohla kápnout… Večer jsme na něj dva a taky to je peklo, ale dá se to. Ráno jsem sama a to prostě nedávám, malej řve jako tur, kope, cuká s hlavou, oči křečovitě zavřený… jak to mám dělat? Zkoušela jsem nalákat na hračky, dát mu něco do ruky, pustit hudbu, nic nepomáhá. ![]()
ahoj paajjinno 62 úplně si to umím představit. Bohužel co poradit nevim. My dávali mastičku a bylo to to samé. Večer jsme jí drželi dva, ale ráno, když byl chlap v práci to byl horor. Držela jsem hlavně pevně hlavičku abych jí neublížila jak se mi kroutila a řvala. Mastička se dávala podél celého očička mezi víčka
..bylo to něco strašnýho. Já opocená, malá vzteklá a uřvaná. Nakonec jsem jí to tam vždycky nějak šoupla. Poměrně rychle se to vyléčilo, takže i když jsem si myslela, že má všechnu mast mimo oko, byla i v něm
..držim moc palec. Určitě to zvládnete. ![]()
My jsme dostali kapky a na noc mastičku. S tou mastí je to to samé, prostě všude kolem ji má, jen ne v očích :-/ Horší je to ale s těma kapkama, mám dávat dvě kapky, ale jak se brání, tak kolikrát ani nevim, jestli už ukáplo, nebo ne…podle jeho červených nateklých očíček, se spíš většinou netrefim
Nelepší se mu to, už to má třetí den a oči má pořád nateklý a rudý ![]()
Je to boj teda ![]()
To si tedy dáváš. Já levou držela tu hlavu a palcem a ukazovákem rozevírala to očičko. Je to hrozně drastický, ale nedalo se nic dělat. Dlaní jsem vlastně zakrývala obličej. Byl to jedinej možnej způsob, jak to tam dostat. Je to děs, ale pro jejich dobro, musí se to holt dělat i za cenu řevu ![]()