Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je mi skoro 13 a spousta mích kamarádek už mají menstruaci, jen sem se chtěla zeptat zda je v pořádku že ji ještě nemám. (téma neberte vážně)
Určitě je to v pořádku a vůbec se tím nestresuj. I já ji dostala jako poslední ze svých kamarádek, v tu chvíli mi to taky vadilo, ale teď co bych za to dala. Užívej si že to ještě nemáš, znám i slečnu která to dostala až v 17ti. ![]()
Je to v pořádku. Čeká se do 16 let a až pak se to případně řeší.
Tak to je supre, ne? Cim pozdeji, tim lip, menstruace je otrava. Ikdyz vim, ze ve tvem veku je to takovy hendikep, vsichni jen ja ne… Ja to dostala v patnacti a pul, byla jsem mala a hubena a pak jsem vetsinu holek prerostla (jen do vysky
). Kazdy to ma jinak, neboj ![]()
Kolik měříš a vážíš? A jaké jsou dispozice z rodiny? Nevíš v kolika to dostala mamka?
To je snad normální ne? Já to dostala ve 13 a poslední ze třídy jsem nebyla ![]()
Každá holka to má jinak, já to dostala jako jedna z prvních u nás v holčičí partě a bylo mi 12 let, mladší ségra to dostala až skoro v 15 letech a byla jedna z posledních z jejích kámošek, takže zatím jsi v pohodě a počkej si, do nějakých 15-16 let se to ještě neřeší, případně pak by na tebe doktorka koukla ![]()
@kopuer buď v klidu, ještě máš čas. Pak až to budeš mít, budeš ještě vzpomínat na dobu, kdy jsi se s tím nemusela otravovat ![]()
@Lumíkovec píše:
Tak já měla za to, že běžné je to tak kolem patnácti
To už dávno ne. Teď už to mají holky i v 10ti.