Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam silene bolesti. V ustech v leve casti dole. Myslela jsem si, ze mam kaz a v patek rano jsem sla k zubari, kde mi rekl, ze kouka na krasne zdrave zuby a kaz nevidi. Delal nekolik rentgenovych snimku. Vypadala jsem jak blazen. Rekl mi, ze by navstivil orl nebo neurologa. Pokud to o vikendu neprejde beznymi analgetikami. Celou noc jsem nespala, porad jsem se budila. Me prvni kroky rano v sobotu smerovali na pohotovost. Kde mi pan dr. rekl, ze se jedna o trojklanny nerv a predepsal mi Aulin. Prvni jeho davka zabrala asi na 4 hodiny. A dnes uz mam maximum co jsem si mohla vzit a stale to boli jak cert. Placu bolesti. Prosim mate nekdo zkusenost? Co delat nebo co pomaha? Nebo jit znova na pohotovost ale primo na neurologii? Nebo znovu k zubari? Jsem zoufala a citim bezmoc a strach 😭 😭 ☹️️
zubař bude zbytečný, pokud nemáš kaz, tak on trojklanný nerv neléčí
Premyslim jestli jit znova na pohotovost, nebo primo na neurologii na pohotovost? Nevydrzim to v noci
silene to boli, nejradeji bych si ty zuby vytrhala i kdyz to neni nima. 😭 😭 😭
Pokud je to skutečně zánět trojklanného nervu, tak na neurologii, ale pochybuji, že ti nějak pomůžou. Je mi líto, ta bolest je hrozná. Ale zkus, pro tyto případy pohotovost je.
Soucítím a držím palce. Zánět trojklanného nervů se řadí mezi největší bolesti. Ať je brzy lépe! ![]()
Bolest trojklaného nervu je hrozná, já měla od zubu. Zub byl na první pohled v pořádku, zánět šel zevnitř od zubní dřeně zubu.
Jinak dráždění nervu může být z oblasti očnice, dutin nebo třeba při borrelioze či pásovém oparu. Neurolog pozná, jaká větev trojklaného nervu je postižená. Jinak ORL a oční vyšetření.
Ahoj, mam silene bolesti. V ustech v leve casti dole. Myslela jsem si, ze mam kaz a v patek rano jsem sla k zubari, kde mi rekl, ze kouka na krasne zdrave zuby a kaz nevidi. Delal nekolik rentgenovych snimku. Vypadala jsem jak blazen. Rekl mi, ze by navstivil orl nebo neurologa. Pokud to o vikendu neprejde beznymi analgetikami. Celou noc jsem nespala, porad jsem se budila. Me prvni kroky rano v sobotu smerovali na pohotovost. Kde mi pan dr. rekl, ze se jedna o trojklanny nerv a predepsal mi Aulin. Prvni jeho davka zabrala asi na 4 hodiny. A dnes uz mam maximum co jsem si mohla vzit a stale to boli jak cert. Placu bolesti. Prosim mate nekdo zkusenost? Co delat nebo co pomaha? Nebo jit znova na pohotovost ale primo na neurologii? Nebo znovu k zubari? Jsem zoufala a citim bezmoc a strach 😭 😭 ☹️️