Mám budit při horečce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27305
12.10.11 08:05
pampalin píše:
Holky, moc díky všem. Teď jsme se vrátili z pohotovosti, máme angínu. Takže Diazepam 5 mám doma, nafasovali jsme OSPEN sirup a dávat čípky.
Lakyno, taky chci koupit lékařský bezdotykový teploměr, holt stojí 2 tisíce. Ale dostanu za 2 týdny stavebko, takže ho koupím, ať se děje cokoliv.
Moc díky ještě jednou.

ahoj, tak toto presne mame cerstve za sebou, dnes dobíráme Ospen :dance: První den jsem ho nechala spát, protoze celkem spal, druhy den vecer dostal cipek, ale kolem ctvrte rano byl neklidny, tak jsem na nej sahla a horel, takze jsem ho vzbudila a dala napit a cipek. Teploty mel tri dny, pak zmizely, v podstate den po nasazeni atb.
Drzim palce, at se z toho brzy vyližete, já tu i zakladala diskusi, jak do nej Ospen dostat v noci :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
12.10.11 08:05

Stridat leky je potreba, kdyz je vysoka horecka, kterou lze srazit jen na kratkou dobu a jeste nelze dat dalsi davku toho prvniho leku. Napr. Panadol lze dat podle davky snad jen ctyrikrat denne(myslim, ze nejdrive po 6 hodinach). JA tedy vetsinou taky nestridam, ale jen proto, ze se nam podobna situace moc nestava…a Nurofan zabira lepe… Ale obcas pouzivam protoze vim, ze Nurofen lepe zabere a tak davam vecer Panadol a v noci, kdyz se vzbudi, Nurofen( kdyz se vzbudi, tak vzdy s vysokou horeckou). Nurofen pak obvykle vydrzi do rana a rano pak podle stavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pel
4861
12.10.11 08:09
Barca12345 píše:
Jen holky prosim, snad to neni az moc blby dotaz, ale proc stridate ty leky? Jako paralen a treba nurofen? Sice mala jeste nikdy nic takoveho nepotrebovala (tuk tuk) ale je to dobre vedet… :oops: a od doktorky jsem to jeste neslysela!!!

Každý z těchto dvou sirupů má jinou účinnou látku, Paralen paracetamol, Nurofen ibuprofen. Pokud bys dávala jen jeden druh, můžeš další dávku dát až za 6 hodin. Pokud střídáš sirupy s účinnou látkou, můžeš dávat častěji po těch 3 až 4 hodinách. To se hodí právě při vysokých horečkách. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
12.10.11 08:48

Tak já svého syna budím a budit budu.Jako dětská sestra v nemocnici jsem viděla dost febrilních křečí u dětí,které maminky nechaly raději odpočívat :roll:!
Vždyť je to jen chvilička a dítko pak zas usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.10.11 09:18

Tak se prcek v půl páté ráno vzbudil a po čípku i ATB po půlnoci měl 40,3°C v konečníku. Takže jsem zase dala pro změnu Nurofen čípek a zkusila namočit ponožky do octové vody a přes ně ještě jedny teplé.
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
Je mi jasný, že teplota určitě ještě den, dva bude, než ATB zaberou pořádně, ale pořád mám pocit, že starý dobrý babský rady fungujou nejlíp.
PS - příteli stačí dát si třeba salám s octem, pokud má horečku, a to mu vždycky zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
12.10.11 10:03
pampalin píše:
Tak se prcek v půl páté ráno vzbudil a po čípku i ATB po půlnoci měl 40,3°C v konečníku. Takže jsem zase dala pro změnu Nurofen čípek a zkusila namočit ponožky do octové vody a přes ně ještě jedny teplé.
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
Je mi jasný, že teplota určitě ještě den, dva bude, než ATB zaberou pořádně, ale pořád mám pocit, že starý dobrý babský rady fungujou nejlíp.
PS - příteli stačí dát si třeba salám s octem, pokud má horečku, a to mu vždycky zabere.

Ať je malému už líp přeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.10.11 11:19
pampalin píše:
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
:palec:
Nám paralen/panadol moc nezabírá, Nurofen vždycky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.10.11 12:07

MaryClementin, a co mu bylo, že měl při horečce ATB? Jako na teploty ATB, pokud neměl zánět ucha, angínu, tak jen tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.10.11 12:18
LadyRebeka píše:
pampalin píše:
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
Ať je malému už líp přeju.

Děkuji moc. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
12.10.11 12:45

tak me dr. rekla ze se muze max stridat panadol s paralenem ze oba obsahuji paracetamol. Ale nurofen ho nema ten ma pry jine slozeni. Ale jak se rika kazdy dr. jiny nazor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.10.11 14:55
pannda píše:
MaryClementin, a co mu bylo, že měl při horečce ATB? Jako na teploty ATB, pokud neměl zánět ucha, angínu, tak jen tak?

nene, měl vysoké horečky, tak jsme šli k dr. a angína, proto atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.10.11 15:10

Ještě se holky zeptám - máme doporučený Diazepam 5 2krát denně 1/4tbl. Dávala jsem ho malému v noci, když jsme se vrátili z pohotovosti.
Teď mu samozřejmě teplota opět stoupá, má po odečtu 38,2°C. Mám dát Diazepam už teď nebo až bude TT ještě vyšší?
Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
12.10.11 15:26
já jsem klukovi dávala paralen suspens jakmile mu stoupla teplota aych jí srazila a to vždy když stoupla na 38 °c
pampalin píše:
Ještě se holky zeptám - máme doporučený Diazepam 5 2krát denně 1/4tbl. Dávala jsem ho malému v noci, když jsme se vrátili z pohotovosti.
Teď mu samozřejmě teplota opět stoupá, má po odečtu 38,2°C. Mám dát Diazepam už teď nebo až bude TT ještě vyšší?
Díky moc za rady.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.10.11 15:56

Myšičko5, ale to já vím, já myslím, při jak vysoké horečce dát Diazepam? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
12.10.11 17:26
pampalin píše:
Myšičko5, ale to já vím, já myslím, při jak vysoké horečce dát Diazepam? :think:

A malý už měl febrilní křeče, že mu chtějí cpát diazepam?
A každé dítě snáší vysoké teploty jinak, malý měl přes 39 a šťastně se tu na mě culil a krom toho, že hořel jak kamínka, tak vypadal jako naprosto zdravé a spokojené miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí