Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
pampalin píše:
Holky, moc díky všem. Teď jsme se vrátili z pohotovosti, máme angínu. Takže Diazepam 5 mám doma, nafasovali jsme OSPEN sirup a dávat čípky.
Lakyno, taky chci koupit lékařský bezdotykový teploměr, holt stojí 2 tisíce. Ale dostanu za 2 týdny stavebko, takže ho koupím, ať se děje cokoliv.
Moc díky ještě jednou.
ahoj, tak toto presne mame cerstve za sebou, dnes dobíráme Ospen
První den jsem ho nechala spát, protoze celkem spal, druhy den vecer dostal cipek, ale kolem ctvrte rano byl neklidny, tak jsem na nej sahla a horel, takze jsem ho vzbudila a dala napit a cipek. Teploty mel tri dny, pak zmizely, v podstate den po nasazeni atb.
Drzim palce, at se z toho brzy vyližete, já tu i zakladala diskusi, jak do nej Ospen dostat v noci ![]()
Stridat leky je potreba, kdyz je vysoka horecka, kterou lze srazit jen na kratkou dobu a jeste nelze dat dalsi davku toho prvniho leku. Napr. Panadol lze dat podle davky snad jen ctyrikrat denne(myslim, ze nejdrive po 6 hodinach). JA tedy vetsinou taky nestridam, ale jen proto, ze se nam podobna situace moc nestava…a Nurofan zabira lepe… Ale obcas pouzivam protoze vim, ze Nurofen lepe zabere a tak davam vecer Panadol a v noci, kdyz se vzbudi, Nurofen( kdyz se vzbudi, tak vzdy s vysokou horeckou). Nurofen pak obvykle vydrzi do rana a rano pak podle stavu…
Barca12345 píše:
Jen holky prosim, snad to neni az moc blby dotaz, ale proc stridate ty leky? Jako paralen a treba nurofen? Sice mala jeste nikdy nic takoveho nepotrebovala (tuk tuk) ale je to dobre vedet…a od doktorky jsem to jeste neslysela!!!
Každý z těchto dvou sirupů má jinou účinnou látku, Paralen paracetamol, Nurofen ibuprofen. Pokud bys dávala jen jeden druh, můžeš další dávku dát až za 6 hodin. Pokud střídáš sirupy s účinnou látkou, můžeš dávat častěji po těch 3 až 4 hodinách. To se hodí právě při vysokých horečkách. ![]()
Tak já svého syna budím a budit budu.Jako dětská sestra v nemocnici jsem viděla dost febrilních křečí u dětí,které maminky nechaly raději odpočívat
!
Vždyť je to jen chvilička a dítko pak zas usne.
Tak se prcek v půl páté ráno vzbudil a po čípku i ATB po půlnoci měl 40,3°C v konečníku. Takže jsem zase dala pro změnu Nurofen čípek a zkusila namočit ponožky do octové vody a přes ně ještě jedny teplé.
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
Je mi jasný, že teplota určitě ještě den, dva bude, než ATB zaberou pořádně, ale pořád mám pocit, že starý dobrý babský rady fungujou nejlíp.
PS - příteli stačí dát si třeba salám s octem, pokud má horečku, a to mu vždycky zabere.
pampalin píše:
Tak se prcek v půl páté ráno vzbudil a po čípku i ATB po půlnoci měl 40,3°C v konečníku. Takže jsem zase dala pro změnu Nurofen čípek a zkusila namočit ponožky do octové vody a přes ně ještě jedny teplé.
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
Je mi jasný, že teplota určitě ještě den, dva bude, než ATB zaberou pořádně, ale pořád mám pocit, že starý dobrý babský rady fungujou nejlíp.
PS - příteli stačí dát si třeba salám s octem, pokud má horečku, a to mu vždycky zabere.
Ať je malému už líp přeju.
pampalin píše:
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
MaryClementin, a co mu bylo, že měl při horečce ATB? Jako na teploty ATB, pokud neměl zánět ucha, angínu, tak jen tak?
LadyRebeka píše:pampalin píše:Ať je malému už líp přeju.
Teď v 8.30h měl 37,6°C.
Děkuji moc. ![]()
tak me dr. rekla ze se muze max stridat panadol s paralenem ze oba obsahuji paracetamol. Ale nurofen ho nema ten ma pry jine slozeni. Ale jak se rika kazdy dr. jiny nazor ![]()
pannda píše:
MaryClementin, a co mu bylo, že měl při horečce ATB? Jako na teploty ATB, pokud neměl zánět ucha, angínu, tak jen tak?
nene, měl vysoké horečky, tak jsme šli k dr. a angína, proto atb.
Ještě se holky zeptám - máme doporučený Diazepam 5 2krát denně 1/4tbl. Dávala jsem ho malému v noci, když jsme se vrátili z pohotovosti.
Teď mu samozřejmě teplota opět stoupá, má po odečtu 38,2°C. Mám dát Diazepam už teď nebo až bude TT ještě vyšší?
Díky moc za rady.
pampalin píše:
Ještě se holky zeptám - máme doporučený Diazepam 5 2krát denně 1/4tbl. Dávala jsem ho malému v noci, když jsme se vrátili z pohotovosti.
Teď mu samozřejmě teplota opět stoupá, má po odečtu 38,2°C. Mám dát Diazepam už teď nebo až bude TT ještě vyšší?
Díky moc za rady.
Myšičko5, ale to já vím, já myslím, při jak vysoké horečce dát Diazepam? ![]()
pampalin píše:
Myšičko5, ale to já vím, já myslím, při jak vysoké horečce dát Diazepam?
A malý už měl febrilní křeče, že mu chtějí cpát diazepam?
A každé dítě snáší vysoké teploty jinak, malý měl přes 39 a šťastně se tu na mě culil a krom toho, že hořel jak kamínka, tak vypadal jako naprosto zdravé a spokojené miminko.