Mám budit při horečce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
737
12.10.11 19:09
tak jsem se dočetla že až při horečce 39°C a výš když nezabere paralen a podobné suspenze :nevim:
pampalin píše:
Myšičko5, ale to já vím, já myslím, při jak vysoké horečce dát Diazepam? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.10.11 20:27

j.a.n.i.1, febrilní křeče neměl, ale nejspíš to je prevence právě proti křečím obecně nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.10.11 20:46

My když před týdnem přišli k dr. (nejvíc měl večer 39.2 po odečtu), ptal se, jestli mám doma diazepam a vím, co jsou febrilní křeče. Řekla jsem, že vím a že diazepam nemám. Dál to nerozváděl a ani nám ho nepředepsal :nevim: Jen říkal srážet čípkama a zábaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.10.11 21:17

Tak nevím, co doktor, to názor, no. Jen by mě zajímalo, jak by si připadal, kdyby prcek po jeho medikaci febrilní křeče dostal a Ty bys pak někde řekla, že Ti ho nenapsal.
I když - on je doktor, studoval medinu, tak ví, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.10.11 21:37

:nevim: taky se příkláním k názoru že spíše budit. Když byl malý tak 1.5 roku starý, byli jsme na návštěvě u známých na chatě.Jeli jsme tam se zdravým kloučkem, ani mě nenapadlo, že se může něco stát. Samozřejmě, že jsem s sebou neměla léky na teplotu, jeli jsme tam jen na sobotu a neděli a nic mu nebylo. Odpoledne byl trochu unavený, ukňouraný. Dala jsem ho spát, v noci dostal teplotu, celou noc jsem ho hlídala, ale přestože měl teplotu, tak klidně spal. K ránu jsem začala balit, že pojedeme k doktoru a domů a najednou dostal křeče, nedýchal, oči v sloup, obličejíček měl úplně modrý.. Byly to asi nejhorší okamžiky mého života, v tu dobu, kdy nedýchal jsem byla přesvědčená o tom, že umře. Zdálo se to nekonečné. Nakonec pro nás přijela záchranka a odvezla nás do nemocnice. Ale dýchat začal sám, ještě před příjezdem sanitky. Od té doby se mu už nikdy nic takového nestalo, ale je pravda, že jsem si dávala setsakra dobrý pozor, aby se to nemohlo stát. Dneska je mu třináct, tak už snad ani nic takového nehrozi. Takže tedy, podle mne a mých zkušeností - budit a srážet teplotu. Kdybych ho tenkrát vzbudila a dala mu panadol nebo cokoli jiného, asi by mu teplota nestoupla tolik. Jenže tenkrát jsem s sebou neměla ani teploměr ani panadol :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.10.11 21:42

Tuzzi, ale febrilní křeče jsou nejčastěji po nevhodném srážení teploty, kdy to klesne hodně a dítko jde do křečí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
12.10.11 21:43
pampalin píše:
j.a.n.i.1, febrilní křeče neměl, ale nejspíš to je prevence právě proti křečím obecně nebo se pletu?

Tojo, ale přijde mi to jako pěkný sajrajt… já osobně bych ho pouze jako prevenci malému nedala, pokud bych nevěděla, že má ke křečím sklony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.10.11 21:48

já jsem tenkrát nesrážela teplotu vůbec, protože spal a protože jsem stejně s sebou nic neměla. Křeče dostal poprvé, nikdy předtím se mu to nestalo, ani drobné záškuby, až pak najednou včetne bezvědomí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
12.10.11 22:00

To že dítě má sklon ke křečím poznáš bohužel,až když je dostane a to už je trochu pozdě a rozhodně mu ta čtvrtka diazepamu uškodí míň než ty křeče samotné nebo ta dávka Stesolidu nebo Apaurinu do žíly,kterou mu dají v záchrance.Dělám na kojencích a naprostá většina dětí v křečích přijíždí v noci,právě když rodiče nebudí a léky nedávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.10.11 22:19

:palec: souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.10.11 07:50

ahojky,máme stejný prob,lém,málá(10m) od včera stoná,jeli jsme k doktorce s teplotkou 38,5,večer před spaním v 19:00 měla 37,4 a v jedenáct jsem jí šla zkontrolovat a uplně hořela 39,5 ,takže budu budit po třech hodinám,jen mě teda dr. řekla at střídám dva přípravky na teplotu,mám doma paralen SOS sirup a panadol čípky,mám teda rači koupit nurofen,názory se tu rozcházejí,jinak diazepam taky berem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.10.11 07:58

ještě se chci zeptat jak to máme s kakáním,malá má docela prujmík.cca každé 4 hod stolici a hodně se prudí,to nikdy neměla,chudinka malá…,ono to měření teplotky,čípky a horečka tomu moc nepomáhají..jinak horečka se nám sraží pěkně,ráno měla zase 39,3 a po paralenu 38,1 bez odečtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
13.10.11 09:42

Ahojky!
Tak jestli jsem dobře pochopila naší dětskou, tak pokud je teplota taková, že nestačí právě čípky nebo sirup, který se dávkuje po 6 hodinách v případě paracetamolu, tak je právě možný střídat Paralen (Panadol) s Nurofenem (Ibalginem, Brufenem), který obsahuje jinou účinnou látku - Ibuprofen.
Pak je možný střídat i po 2 hodinách, je-li potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
13.10.11 09:48

Čípky můžou zpúsobit častější a řidší stolici. Jinak jak píšeš - častější kakání a horečky a opruzení může být.
My jsme to teda zvládli úplně bez opruzení, čemuž se teda fakt divím :think: , pač jsme opruzení každou chvilku.

My jsme od včerejších 17h bez TT úplně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.10.11 10:22

už jsem koupila nurofen,doufám,že jsem jí nijak neublížila tím paralenem a panadolem po třech hodinách,když malá je po prášku dobrá tak ty 3 hodky max a čtvrtou už má přes 39 .(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí