Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky,
mám covid teploty, rýmu, bolest v krku, kašel a ztrátu čichu a chuti, ale jsem těhotná 13 týden. Může to ublížit miminku? Máte někdo teď zkušenost i se ztrátou čichu a chuti. Děkuji
Nevím, ale teploty určitě snižuj.
Měla jsem střevní virozu v 5tt s horečkami nad 39st, dopadlo to dobře.
Nevím, jestli platí stále, ale v minulé vlně Covidu psali Covid pozitivním těhotným Clexane. Spoj se s gynekologem
Měla jsem, ale až ke konci těhotenství a vše OK. Ztráta čichu. Chuť jsme měla jen trochu jinou.
Neublíží miminku…jen horečky a to v prvních12 tydnech…vše srazej ale spíš bych hlídala placentu skrz sraženiny u covidu.spoj se s gyndarem
@Wilík budu mu volat zítra, mám to ode dneška s pozitivním výsledkem.
Určitě srážej teplotu, jak píši ostatní - Paralen. No a zítra se ti řeknou, jestli něco dále.
Jen mám strach něco jíst, když nemám čich a chuť ať něčím špatným neublížím miminku.Ale tohle asi není, tak podstatné.
@danuše25 píše: Více
No tak když si to nemůžeš „očichat“ tak radši věci, u kterých si nejsi jistá nejez a vyhoď ![]()
Ahoj, nejvíc v tomto případě ubližuje horečka - takže snižovat a snižovat!
Můj gynekolog mluvil o případu, kdy nastávající maminka takřka „uvařila“ své nenarozené dítě, což je hrozné, takže to nepodceňovat.
Já jsem jinak byla za největšího covidového rozpuku těhu a mám zdravé dítě.
Držím pěsti, ať jsi brzy v pořádku. ![]()
Na teploty paralen, gyndare jsem neresila. Ja byla v tehotenstvi i na ockovani i jsem dostala covid.